Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Sizinle birşey paylaşmak istiyorum. Bu sene liseden mezun oldum ve Üniversite sınavına girdim. Puanlar beklediğim gibi düşük geldi. 234 puan aldım. Yurtdışı ihtimali olduğu için bu seneye önem vermemiştim. Sınavlara bile bir deneme gibi girdim. bu sene toelf ıelts gibi sınavlara hazırlanıp seneye yurtdışına gidecektim. Aynı zamandada bir aksilik olurda gidemezsem diye össye tekrardan hazırlanacaktım. Yani bu sene tercih yapmak aklımın ucundan bile geçmiyordu. Sonra yurtdışıyla ilgili bilgi almak için bi aile dostumuzu ziyarete gittik. İzmir Ekonomi Üniversitesinde İngilizce öğretmenliği yapıyor. İstersem Ekonomidede bilgisayar okuyabileceğimi puanımın tuttuğunu söyledi. İlerki senelerde yurtdışına gitme ihtimalimde varmış. Bu sene tercih düşnmediğimden hiçbiryeri araştırmamıştım. Pek istekli değildim çünkü Türkiyde okuyacaksam Ege yada İTÜ gibi bir yer hayal ediyordum. Sonra tercih günü geldi ama hala hiçbir kararım yok. Bi diyorum yazayım bi diyorum ne işim var Ekonomide baştan beri Ege İtü falan düşünürken nerden çıktı Birde okul puanımı yarı yarıya düşürecek. Hocalarımla konuştum onlarda olabilecekleri açıklayıp kararı bana bıraktılar. Ailem ve çevremde yap tercihini güzel bi üni bi senemi kaybedilir gibi şeyler söylediler. Neyse sonunda son 10 dk kala umarım pişman olmam deyip tercihimi yaptım ve bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandım. Kaydımı yaptırdım hazırlık sınavına girdim ve hazırlığıda atladım direk 1. sınıftam başlayacağım. Ama içimde hala bir kararsızlık var. Yarın okul açılıyor ve hala net bir kararım yok gidip gitmemek konusunda. Hiç düşünmediğim bir üniversiteydi. Hep daha iyi bir yer hayal etmiştim o yüzden kazandığımda bile sevinemedim. Bir yandan ikinci sene denemek istiyorum hayalimdeki üniversiteye gitmek için bir yandanda kazanmışken gitmezsem aptallık mı etmiş olurum diyorum. Birçok imkanı olan bir üniversite aslında yurtdışı açısından ama kararsızım işte. Yatay geçisi falan araştırdım. Yeditepeye geçen çok oluyormuş burdan 2. sene istediğim yere geçerim diye ama ondanda yüksek bir başarı elde etmek gerekiyor sanırım. O kadar kolay bir iş değil. Direk istediğin üniversiteyi kazanıp gitmek daha güzel gibi. Neyse baya karışık bir yazı oldu ama ne kadar kararsız olduğumu anlatıyordur sanırım Böyle bir durumda olan veya yaşamış olanlar yardımlarınızı bekliiyorum. Sizce ne yapmalıyım yada siz olsanız ne yapardınız? Hayalinizdeki üniversiteye ulaşmanız için tekrar mı denerdiniz yoksa o kadar kazanmışım deyip okula devammı ederdiniz? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bence git bir bak belki seversin ortamı :) fikirlerin değişir belki
yurt dısı sansın varsa kesın gıt, burda vakıt kaybetme.
ızmır teknolojıyı bu sene tutturduysan seneye haylı haylı tutturursun zaten.