Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE'YE GİDECEK OLANLARA TAVSİYEDE BULUNUN (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
30
Favori
6.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: terkeden

quote:

Orijinalden alıntı: MADjohny

Sen şimdiden para biriktirmeye başla ileride çok ihtiyaç oluyor

hocam ben sigara kullanmıyorum ortalama bir üniversite öğrencisinin sigara kullanmayan aylık gideri nedir
    tahmini birşey söylesen yeter

550 den başlar ev tutarsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nimotech -- 11 Şubat 2014; 21:56:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

hocam ben sigara kullanmıyorum ortalama bir üniversite öğrencisinin sigara kullanmayan aylık gideri nedir

kira hariç demi hocam 550 ?
    hocam birde giderlerin çoğu cafe ve tarzı yerleremi gidiyor genel olarak ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

Birikmiş paran varsa yazın yeme üni döneminde çok etkisi oluyor o paranın ben lise son sınıftayken amaan m.kerler deyip 3000 liramı yemiştim makarnanın her türlüsünü yapmayı öğrendim üniversitede

Başlarsın merak etme iskambil kağıtlarını hazırla şimdiden 700-1000 tl

hocam öncelikle lise 1 de bıraktım sigarayı 4 yıldır kullanmıyorum imkanı yok başlamam
    alkolde kullanmıyorum hocam
    ayrıca iskambil oyunlarınıda pek bilmiyorum hocam pişti ve dost kazığı sadece bu kadar
    hocam birde 700 lira nedir hocam ya çok para ben o kadar harcayamam ayda max 500
    500 yetmezmi ?

Nerde okuaycaksın yetmez tabiki gıda haricinde birton masrafın var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkes çıkarcı kızların hiçbirine güvenilmez vur geç sakın duygusal bir şey kurma herkes sevgilin dahil çıkarlarını düşünecektir bunu unutma senle çıkarı bittiği an sen de biticeksin bunu aklından çıkarma güzel kızların cazibesine kapılma eğer ciddi bir şey düşünüyorsan karakter çok daha önemli bir şey yurt ortamı iyidir güzeldir ama iyi arkadaşların varsa eve çık direk bir de paran ne kadar fazla olursa olsun gece sana dönüşü olmayacaksa bir kıza para harcama :D
  • muhendislik ana kampuste orası guzell.forum kalkınma ...her yer orada her yere yakın.eğitim fakultesi sadece akcaabatta o kotu.oralar gerçekten harika.deniz mansaralı. :D HERşey var yani
  • Arkadaşlar ben 27 yaşındayım şuan Açık lise okuyorum.

Bitince bende üniversiteye girmeyi düşünüyorum.Fakat üniversite sisteminin nasıl işlediğini bilmiyorum.
    +Mesela sınıfta kalmanın şartları nedir?
    +Sınavlar nasıl oluyor.Bir sınavda kaç soru sorulur.Sınavlar test biçiminde mi yoksa açık uçlu sorular mı?Sınavlarda galiba 1 ile 5 arası puanlama yok.Harflerle veriliyormuş galiba notlar.
    +Devamsızlık yapma gibi durumlar mümkün mü?
    +Bir günde kaç saat ders görme durumu var?
    +Bir de üniversitelerde kulüpler varmış.Mesela fotoğrafçılık kulüpü gibi(Fotoğrafçılığa merakım vardır).Bu kulüplere üye olmanın avantajı nedir.Paralı mıdır.Örneğin bu kulübe üye olanlar ne yapar mesela.

Cevaplarsanız sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Arkadaşlar ben 27 yaşındayım şuan Açık lise okuyorum.

Bitince bende üniversiteye girmeyi düşünüyorum.Fakat üniversite sisteminin nasıl işlediğini bilmiyorum.
    +Sınavlar nasıl oluyor.Bir sınavda kaç soru sorulur.Sınavlar test biçiminde mi yoksa açık uçlu sorular mı?Sınavlarda galiba 1 ile 5 arası puanlama yok.Harflerle veriliyormuş galiba notlar.
    +Bir de üniversitelerde kulüpler varmış.Mesela fotoğrafçılık kulüpü gibi(Fotoğrafçılığa merakım vardır).Bu kulüplere üye olmanın avantajı nedir.Paralı mıdır.Örneğin bu kulübe üye olanlar ne yapar mesela.

Cevaplayım ben;

- Sınıfta kalma yok diye biliyorum.Derslerden kalıyorsun diğer sene vermeye çalışıyorsun o dersi.
    -Hocanın keyfine kalmış tamamen.Tek soru da sorabilir 5-10-15 diye gider.Genelde klasik sınav olur.Hocasına göre zorluğu değişir.Çok çalışıp kalem oynatamayacağın sınavların da olacak.Sınavlarda puanla hesaplıyorlar ama karnene harfle not veriyorlar.
    -Devamsızlık da hocaya göre değişir.İmza atan bir arkadaş bulursun(hoca izin veriyorsa) halledersin.Bazı hocalar yoklama bile almaz.Tamamen hocanın inisiyatifinde çoğu şey.Bazı hocalar çok katıdır.Her devamsızlıktan vizeden puan kıranlar bile var.Ama genel olarak devamsızlık konusunda rahat olursun.
    -7 ders de olur hiç olmadığı günler de.1. sınıfın ilk döneminde 3 gün gidiyordum sadece.
    -Kulüpler ücretsiz.İlgi alanına göre aktivitelere katılırsın.Dağcılık klübüne girersin mesela dağ bayır gezersin bol bol vs.Genel amaç sosyalleşmektir.

Uzun oldu ama merakını giderebilmişimdir umarım.

• quote:

Merhaba hocam, sınıfta kalmak diye bir durum yok(sağlık bölümleri hariç) dersten geçme/kalma durumu var.
    Sınavlar hocaya bağlı olmak kaydıyla her şekil olabiliyor fakat mühendislikte test yapan hoca bulman imkansız gibi bir şeydir, genelde 2-3 soru sorulur 100 üzerinden değerlendirilir. Bizde 2 vize 1 final var vizelerin her birinin %30u finalin %40ı alınarak ortalamanı hesaplarsın eğer çan yoksa 90-100 arası aa(4.0), 80-90 arası ba(3.5), 70-80 arası bb(3) diye gider bizim okulda dc geçiyor parantez içindeki rakamlar dersin kredisiyle çarpıklık ortalama hesabında kullanılırlar yani aa 4.0 alır ders 3 kredi ise 4x3 den 12 şeklinde toplanıp toplam kredi sayısına bölünerek ortalama hesaplanır.

Devamsızlık genelde problem olmaz rahat rahat yapabilirsiniz veya bir arkadaşınıza söylediğiniz taktirde yerinize imza atacaktır.
    Bir günde dönemden döneme ve bölüme göre aşırı değişkenlik gösteriyor haftada 24 saat dersim var ki bu dönem ortalama üzeri kredi alıyorum
    Kulüpler sizin gibi insanların buluşması kaynaşması beraber etkinlik yapmasına ortam sağlıyorlar gidince öğrenirsiniz güzel şeydir kulüpler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kira hariç demi hocam 550 ?
    hocam birde giderlerin çoğu cafe ve tarzı yerleremi gidiyor genel olarak ?

kirayla birlikte minimum 850 falan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mucoyaho

muhendislik ana kampuste orası guzell.forum kalkınma ...her yer orada her yere yakın.eğitim fakultesi sadece akcaabatta o kotu.oralar gerçekten harika.deniz mansaralı. :D HERşey var yani

Hocam bana herkes kotu dedi de icim kararmisti.ortami nasildir arabayla gelmeyo dusunuyorum da ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SanMarinoForveti

1-) Akşama kadar langırt sigara yapıyoruz yaz gelince masa tenisi de atacaklarmış bahçeye bakalım..
    2-) İlk sene yurtta kalınmalı iyi arkadaş bulunabilirse 2. dönem eve çıkılmalı
    3-) Gider gitmez ortam yapmak saçma geliyor ban zamanla olur zaten. Ancak herkesle iyi olmaya bakın 2. dönem gelmeden gruplaşmalar başlayacaktır

hocam ben lise arkadaşımın okuduğu şehirde okuyacağım çok güvendiğim ve sevdiğim bir arkadaşımdır
    kafa dengi de zaten 4 yıl beraber okuduk gel beraber ev tutalım diyor böyle bir fırsat varken sence yurt yerine
    direk o arkadaşla ev tutmalımıyım ?_

tutmalısın kesinlikle öyle imkanım olsa ben düşünmezdim

• Emredersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

Merhaba hocam, sınıfta kalmak diye bir durum yok(sağlık bölümleri hariç) dersten geçme/kalma durumu var.
    Sınavlar hocaya bağlı olmak kaydıyla her şekil olabiliyor fakat mühendislikte test yapan hoca bulman imkansız gibi bir şeydir, genelde 2-3 soru sorulur 100 üzerinden değerlendirilir. Bizde 2 vize 1 final var vizelerin her birinin %30u finalin %40ı alınarak ortalamanı hesaplarsın eğer çan yoksa 90-100 arası aa(4.0), 80-90 arası ba(3.5), 70-80 arası bb(3) diye gider bizim okulda dc geçiyor parantez içindeki rakamlar dersin kredisiyle çarpıklık ortalama hesabında kullanılırlar yani aa 4.0 alır ders 3 kredi ise 4x3 den 12 şeklinde toplanıp toplam kredi sayısına bölünerek ortalama hesaplanır.

Devamsızlık genelde problem olmaz rahat rahat yapabilirsiniz veya bir arkadaşınıza söylediğiniz taktirde yerinize imza atacaktır.
    Bir günde dönemden döneme ve bölüme göre aşırı değişkenlik gösteriyor haftada 24 saat dersim var ki bu dönem ortalama üzeri kredi alıyorum
    Kulüpler sizin gibi insanların buluşması kaynaşması beraber etkinlik yapmasına ortam sağlıyorlar gidince öğrenirsiniz güzel şeydir kulüpler.

Nasıl yani sağlık bölümlerinde niye kalma var ben sağlık meslekte 10.sınıf hemşirelik okuyorum ünide de odyometri istiyorum kalma konusunu bilmiyordum kötüoldu. Birde bütün arkadaşlarım üniversitedede hemşirelik oku diyorlar ancak ben odyometri istiyorum eğer bi bilginiz varsa bilgilendirirmisiniz beni hemşirelik dersleri ve odyometri derslerini falan?

• İstanbulda okurken evde kalanlar var mı?
    Kiralar nasıl(pahalı diyorlar genelde ama bir de siz yorumlayın)?
    Kastettiğim iyi ya da orta halli bir semtte 1+1 ya da 2+1 evler kaç lira civarı?
    İstanbulda okuyanlardan cevap bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: msipark

quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

Nasıl yani sağlık bölümlerinde niye kalma var ben sağlık meslekte 10.sınıf hemşirelik okuyorum ünide de odyometri istiyorum kalma konusunu bilmiyordum kötüoldu. Birde bütün arkadaşlarım üniversitedede hemşirelik oku diyorlar ancak ben odyometri istiyorum eğer bi bilginiz varsa bilgilendirirmisiniz beni hemşirelik dersleri ve odyometri derslerini falan?

tıp eczacılık gibi bölümleri kastetmek istemiştim aslında. Odyometri hakkında bilgim yok

• konu harika da konu sahibi arkadaş
    @Anadolu Parsı
    En samimi olanı sizinkisi hocam, dedikleriniz çok mantıklı ayrıca gitmedim ama eskişehir gibi öğrenci yığını bi şehirden sakarya bin kat iyidir herhalde.

• gitmeyin
  • tavsiyelerinizi bekliyoruz
  • Küçük bi şehre gitme
  • üniye girmeden önce diyeceğim ilk ve en önemli şey kesinlikle devlet yurduna girmeye çalış. kayıt yaptırmaya gittiğinde devlet yurdunu (kyk) yerden yere vuracaklar ama hiçbirine inanma. tecrübeye sabittir özel yurtlar bir ton para hiç umursamıyorlar. devlet yurdu öyle değil yemek,internet,elektrik her şey bedava. 120 lira ücret veriyorsun. özel yurtlar 400-500 den başlıyor. kyk da ki arkadaş ortamını ünide,lisede bulamayabilirsin.
    üniye gelince bence ilk seneden eve çıkma. çünkü daha kimseyi tanımıyorsun sonra ortada kalma :)
    aynı şehirde üni okumak mı tabii ki asla (nedenleri çoktur. ufak bi örnekle: aynı şehirde eğer aileden her gün arkadaşlarla buluşmak,takılmak için para istersen vermezler. ama eğer dışarda okursan para lazım dersin gönderirler . daha çok neden var. hayatı öğreniyorsun, kendi başına başka şehirde yaşamayı.. vs vs)
    üni ortamının liseden farkı cok var ama tabi okuyacagın bölüme bağlı misal yazılım müh. okuyorsun arkadaşlarınla ileriye doğru planlar yapabiliyorsun yani birbirinizle yarış halinde değilsiniz sadece bildiklerinizi paylaşarak daha çok şey öğrenme niyetindesiniz. (tam cümleyi kuramadım ama anla işte )
    ben doğuda okuyorum çoğu kişi doğu diye yan gözle bakıyor ama öyle değil. oradaki insanların samimiyeti batıda bir çok insanda yok. yani üniye giderken doğu batı diye o gözle bakma. senin niyetin okumak mı okumak onu düşün tek odak noktan o olsun yani. kimsenin ne dediğine aldanma tercih falan yaparken. kendi istediğini yap. neyse konuyu değiştirmeyim
    ünide sana en çok lazım olacaklardan biri para diğeri dil. yani ağzın cok laf yaparsa kızları düşürürsün para olmazsa ortamlara giremezsin, en basitinden bi cafeye gidip çay icecek kadar paran olsun cebinde her zaman. sana ortam yapma diyenlerden uzak dur. çünkü şöyle bir düşün. herkes ortamını yapıyor takılıyor ediyor, sen öyle tek başına boş boş dolaşıyorsun. liseden hatta ilk okuldan ne farkı kalır o zaman senin için üninin ? ben daha sonuclar acıklanır acıklanmaz faceden gittim ortamımı kurdum ve şu an çok deli akıyoruz öyle cool görünmeye çalışma kendin ol, samimi davran sempatik ol neyse daha yazacak cok şey var. merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.