Şimdi Ara

Universitede hazirlik okumak zaman kaybidir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Must Sabbah

quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Hele hele zaten yabancı dil bölümü kazandıysanız ve işi biliyorsanız iyice eziyete dönüyor.

Dediğinizi ben anlamadım, neden?

Bana ODTÜ'de okumuş İngilizce hocam "Mütercim tercümanlık ya da İngilizce öğretmenliği... Hangi bölümü kazanırsan kazan hazırlık oku." demişti. Hatta "E zaten dilciyim, saçma olmaz mı?" deyince de "+'ları olur senin için." demişti.

Eğer ingilizce gramere hakimsen, dört dörtlük bir essay yazabiliyorsan hazırlık okumana gerek yok. Hazırlıkta temel gramer bilgileri verilip reading Writing becerilerine yoğunlaşılıyor. İngilizce bölümünde bu Skill ve teorilerin bir tık üzerine çıkılıp gerçek manada dili kulanıyorsun. Gerek çeviri, gerek edebi eserler gerek ingilizce dilinin öğretimi konularının temelleri hazırlık eğitiminin üzerine atılıyor.

Peki ingilizce değil de alakasız bir bbölüm okuyorsan, mesela sosyal hizmetler... Bence isteğe bağlı olması lazım, ama bu bir yılın insana gerçekten katkısı oluyor eğer hakkıyla okursan. Dil bilmek kimseden birşey eksiltmez. Bu bir yılı kayıp olarak görmek yanlış. Ha siz kendiniz kaybetmişsinizdir o yılı, sizin bileceğiniz iş...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Must Sabbah

quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Hele hele zaten yabancı dil bölümü kazandıysanız ve işi biliyorsanız iyice eziyete dönüyor.

Dediğinizi ben anlamadım, neden?

Bana ODTÜ'de okumuş İngilizce hocam "Mütercim tercümanlık ya da İngilizce öğretmenliği... Hangi bölümü kazanırsan kazan hazırlık oku." demişti. Hatta "E zaten dilciyim, saçma olmaz mı?" deyince de "+'ları olur senin için." demişti.

Dili gerçekten iyi biliyorsan çok sıkılırsın, hiçbir şey de katmaz.Ne öğreneceksin ki? Essay yazmayı mı? Zaten İngilizcen iyiyse internetten baktığın birkaç dandik kalıp ile Essay'in Allahını yazarsın (mesela).Ben son iki ay kala kendimi bile bile devamsızlıktan bıraktırtmıştım sıkıntıdan.Sonra toefl'da %85 başarı çakıp geçmiştim.

• Yabancı Dil hazırlık mükemmeldir.
    1.Üniversite bir kere süperdir
    2.Çoğu günün boş olur rahatına bakarsın.
    3.Dersler hafif dediğim gibi
    4.Daha güzel ne var :D
    5.Başka alanlardada kendini geliştirebilirsin mesela Matematik mühendisliğide hazırlıktasın sadece ingilizce o sene yazılım dili öğrenirsin üniv 2de işine yarar

• bende hazirlik okuyorum ama bizde epey zor insallah
    kalmam

• Senin eksikliğin.Lisede ingilizceyi sadece kopya çekerek geçtim.Üniversite hazırlığı 95 ortalamayla bitirdim.İngilizce işletme okuyorum hiçbir derste ingilizceden dolayı sıkıntı yaşamadım.Günlük hayatımda her gün onlarca kişi ile ingilizce muhabbet edebiliyorum.

Hatayı kendinde aramalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Argonath LXI -- 11 Mayıs 2014; 16:32:54 >
  • Okumadım ama haklısın

• Barlarda gezip ağlaşanı ilk kez görüyorum Oturup çalışsaydın,üzülmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

sorun sende kendin diyosun barlarda takildim diye, oturup calisacaktin ayni zamanda barada gidecektin, ben katilmiyorum bence cok cok gerekli bir sey su hazirliktan nefret edenleri anlamiyorum turkce bolumlere gidin kardesim zorla cagiran yok

Hazırlık ile bölümde ki ingilizcenin uzaktan yakından alakası yok, daha doğrusu hazırlıkta yapılan sınavlarla bölümde göreceğin dersler arasında ne tür bi alaka var ? Ben hazırlığı şartlı geçtim bildiğin aşırı derecede zorlandım bölüme geçesiye kadar. Bölüme geçtim %100 ingilizce okuyorum, 3.35 ortalama yaptım geçen dönem, ingilizce de hiç zorlanmıyorum.

Boşa zaman kaybından başka birşey değil benim için hazırlık, ingilizce seviyeni sınavla tespit edemezler.

ielts de zaman kaybı o zaman, toefl de zaman kaybı. sonuçta hepsi sınav

diyelim ki sana bir iş için 100 adam lazım, 500 adam geldi "bu işi ben yaparım" dedi. doğal olarak o işi en iyi yapacak 100 tanesini seçmek istersin. bunun için de karşılaştırma yaparsın. işte sınavlar bu yüzden yapılır, adaylar arasında kıyaslama yapmak için

• ingilizce eğitim son sene olmalı
  • Kesinlikle zaman kaybı.

• Benim hoca da zaten bir şey katacağından değil, 1 yıl daha üniversite ortamı görmüş yaşamış ve daha çok tecrübe edinmiş olurum diye demişti. Ayrıca dediğiniz gibi tatil gibi olacağından da eğlenceli olur demişti.

Yoksa ben de zaten İngilizceme bir şeyler katmasından bahsetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mech.engr

Bu yıl mezun olmam gerekirken saçma bir zorunlu hazirlik dayatmasi nedeniyle iki yıl sonra ancak mezun olabileceğim . hazirlik okumak pişmanliktir hele benim gibi düz lise çikişli olarak girip o bar senin bu bar benim takildiysaniz ilk yil , hazirlikta bir yil kalip 2 sene hazirlik okumak daha bir pişmanliktir . Hoş hazırlıkta sene tekrarı mantığını güden universitelerin de ben suratina tukureyim ..

yaş 22 .. 24 yaşinda mezun olacagiz bakalim. Bi yandan da boylesi daha iyi oldu gerci şu an kendimi iş hayatina atilacak kadar olgun hissetmiyorum . İki yıl daha yaşayalim ogrenci hayati ..

hocam bende hazırlık okuyorum bu sene kalma ihtimalim var , yaz okulu garanti zatende , siz nasıl çalıştınız 2. sene nasıl geçtiniz ? geçme notu 60 mı 70 miydi sizde ? birde okul nereydi ?

• Benim için zaman kaybıydı çünkü ingilizcem gayet iyidi ama metu epe sınavına girmedim 1 sene boşuna okudum ama yinede grammar ve vocab da katkıları oldu
  • hazırlığı atladım, memnunum
  • İngilizcem zaten vardı,keyfime baktım o sene,okula uğramamıştım.En rahat senemdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GktgyS

ingilizce eğitim son sene olmalı

Katiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

Senin eksikliğin.Lisede ingilizceyi sadece kopya çekerek geçtim.Üniversite hazırlığı 95 ortalamayla bitirdim.İngilizce işletme okuyorum hiçbir derste ingilizceden dolayı sıkıntı yaşamadım.Günlük hayatımda her gün onlarca kişi ile ingilizce muhabbet edebiliyorum.

hocam bende ingilizce ua, isletme ya da iktisat dusunuyorum. Herkes issiz kalirsin diyor ama kendimi gelistirirsem niye issiz kaliyim ki diyorum.
    Merak ettigim su, dersler ingilizce ya hani anliyor musunuz hocanin konusmasini, kitaplari falan? sikinti oluyor mu yani?
    ben zorlanirim gibi geliyor cunku Turkce isletme kitaplarina baktim bir yigin terimler vs. var ve bir de bunlarin anlatimini ingilizce gorecegiz??
    ayrica bolumu tavsiye eder misiniz? su genc kardesinize bir yardim ederseniz cok mutlu olurum.

• Mezuniyete giderken bu fikrin değişecek emin ol.
  • İkinci sene cok fazla çalişmadim dostum ilk yildan temel oluşunca zaten ikinci yil zorlanmadan geçtim . Geçme notu 70 idi .

Bazi arkadaşlar 95 ile 100 ile hic calismadan hazirligi gectigini soyluyor. Saygi duyuyorum onlarada cunku bazi okullar hazirligi hic sallamiyor . Cogu tabela universitesinde durum boyle .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

Senin eksikliğin.Lisede ingilizceyi sadece kopya çekerek geçtim.Üniversite hazırlığı 95 ortalamayla bitirdim.İngilizce işletme okuyorum hiçbir derste ingilizceden dolayı sıkıntı yaşamadım.Günlük hayatımda her gün onlarca kişi ile ingilizce muhabbet edebiliyorum.

hocam bende ingilizce ua, isletme ya da iktisat dusunuyorum. Herkes issiz kalirsin diyor ama kendimi gelistirirsem niye issiz kaliyim ki diyorum.
    Merak ettigim su, dersler ingilizce ya hani anliyor musunuz hocanin konusmasini, kitaplari falan? sikinti oluyor mu yani?
    ben zorlanirim gibi geliyor cunku Turkce isletme kitaplarina baktim bir yigin terimler vs. var ve bir de bunlarin anlatimini ingilizce gorecegiz??
    ayrica bolumu tavsiye eder misiniz? su genc kardesinize bir yardim ederseniz cok mutlu olurum.

Dostum bana boş bi pm gönder.Müsait olunca ordan cevaplıyım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.