Şimdi Ara

Universitede hazirlik okumak zaman kaybidir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
2
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yıl mezun olmam gerekirken saçma bir zorunlu hazirlik dayatmasi nedeniyle iki yıl sonra ancak mezun olabileceğim . hazirlik okumak pişmanliktir hele benim gibi düz lise çikişli olarak girip o bar senin bu bar benim takildiysaniz ilk yil , hazirlikta bir yil kalip 2 sene hazirlik okumak daha bir pişmanliktir . Hoş hazırlıkta sene tekrarı mantığını güden universitelerin de ben suratina tukureyim ..

yaş 22 .. 24 yaşinda mezun olacagiz bakalim. Bi yandan da boylesi daha iyi oldu gerci şu an kendimi hayatina atilacak kadar olgun hissetmiyorum . İki yıl daha yaşayalim ogrenci hayati ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sorun sende kendin diyosun barlarda takildim diye, oturup calisacaktin ayni zamanda barada gidecektin, ben katilmiyorum bence cok cok gerekli bir sey su hazirliktan nefret edenleri anlamiyorum turkce bolumlere gidin kardesim zorla cagiran yok
  • Hele hele zaten yabancı dil bölümü kazandıysanız ve işi biliyorsanız iyice eziyete dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

sorun sende kendin diyosun barlarda takildim diye, oturup calisacaktin ayni zamanda barada gidecektin, ben katilmiyorum bence cok cok gerekli bir sey su hazirliktan nefret edenleri anlamiyorum turkce bolumlere gidin kardesim zorla cagiran yok

Hazırlık ile bölümde ki ingilizcenin uzaktan yakından alakası yok, daha doğrusu hazırlıkta yapılan sınavlarla bölümde göreceğin dersler arasında ne tür bi alaka var ? Ben hazırlığı şartlı geçtim bildiğin aşırı derecede zorlandım bölüme geçesiye kadar. Bölüme geçtim %100 ingilizce okuyorum, 3.35 ortalama yaptım geçen dönem, ingilizce de hiç zorlanmıyorum.

Boşa zaman kaybından başka birşey değil benim için hazırlık, ingilizce seviyeni sınavla tespit edemezler.

• üniversiteden üniversiteye değişir ve tabii ki kişiden kişiye ben geldiğimde sıfıra yakın ingilizcem vardı suan gayet iyi bir seviyedeyim
  • 21 yasimda inşallah masteri bitiricem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş hayatında özelde çalışmak içinse hazırlık okumak avantajlı olabilir belki ama kamuda yer edinmek istiyorsanız çokta gerekli değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendi yaptigin sacmaliklar yuzunden hazırlıga sacma diyorsun? Ne içeriyorlar sana barda?

• Devamsızlık yapmasaydın okumak zorunda kalmazdın,muafiyet sınavına girerdin sadece.
  • Bilgi ünv hazırlık zor mu beyler? Yazın ölümüne sadece ingilizce mi çalışayım, yoksa normal mı çalışayım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadoluda zorunlu hazırlığı kaldırdılar, bende okumadım, tabi hazırlık affıyla 90 kişilik bölüme +100 kişi geldiğini duyunca

Yılda harcanacak paraya interrail yapılabilir yada rahatça dil kursuna gidilebilir bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Hele hele zaten yabancı dil bölümü kazandıysanız ve işi biliyorsanız iyice eziyete dönüyor.

Dediğinizi ben anlamadım, neden?

Bana ODTÜ'de okumuş İngilizce hocam "Mütercim tercümanlık ya da İngilizce öğretmenliği... Hangi bölümü kazanırsan kazan hazırlık oku." demişti. Hatta "E zaten dilciyim, saçma olmaz mı?" deyince de "+'ları olur senin için." demişti.

• hazırlık okuyan birisi olarak fikrim konuşma alanında hakkını veren üni ler dışında hazırlık okumak aynen zaman kaybıdır. yazları bir şekilde kurslarla,yurt dışı programlarla çözülür. 1 saat speaking olan face to face kitabıyla 1 yıl oyalayan bir sürü hazırlık programı olan üni ler var. bölümdeki derslerde zorlanırsın yalanına da aldanmayın.
  • Türkiye de ingilizce eğitim verilmesi saçma zaten

• Ben de düz lise çıkışlıyım hazırlığı gayet kolay bitirdim sıkıntı sende.
  • Barlarda gezmeseydin

• Ben bölüme geçmemek için dua ediyorum.Hoş hazırlıkta ortalamam çok yüksek.Kalmam imkansız.Zor bir ders yok bişey yok.Niye bu kadar nefret ediyorsunuz hazırlıktan
  • almanya da doğdum 9 yıl orda yaşadım ama geleli baya oldu almancayı unuttum biraz uniyi orda okumayı düşunuyorum bide hazırlık okumayı düşunuyorum hem 1 sene dilimi geliştiririm hem kafamı dinler biraz hayatımın tadını çıkartırım sence yapmalı mıyım ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende keşke okusaydım diyorum. Çünkü ,boş boş gezilmediği takdir de, gerçekten o 1 yıl içinde ingilizce fevkalade geliştirilebilir. Sonradan okulla birlikte dil kursu falan hiç gitmiyor. En iyisi o yılda öğrenmek.
  • Üniversitede hazırlık okumak mükemmel birşeydir hem 1 yıl boyunca hayatının en güzel tatilini yaparsın hem de her bölümden tonla arkadaşın olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.