Şimdi Ara

Universitede not verme-alma sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar nedir bu işin aslı?"Ben sabahın 6sinda giriyorum derse sen de gelip alsaydin" diyen tipler varmış,erzak mı bu awk?(Ben %99 ihtimal notlari veren kişi olucam bu arada) Sadece kafama takıldı. Mesele rekabetse eğer bana çok mantıksız geliyor. Notlarıni duzenli tutan kişi dedigim gibi bu notlara erzak gözüyle bakıp evde stoklamıyorsa eğer her gün tekrar edip çalışıyordur. Notu isteyen şahıs ise 1 hafta falan çalisacaktir o notlara. Notları isteyen ustun zekali değilse zaten notları aldigi kisiden yuksek not almasi imkansiz gibi bir sey. Niye bu not muhabbetleri bu kadar meşhur universitede?

Not: "Ben keriz miyim? Gelip tutsaydı vs. Falan diyenleriniz olacaktır. Yine de mantiksiz geliyor. Seni etkileyen extrem bir durum olmayacak zaten. Çalisiyorsan yuksek notu alip gececeksin, o ise sadece sinifi gecmis olucak. Fayda saglamis olucaksin aslinda. Sonucta kopya vermediğin için bir haksizlik da olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D17A1E45 -- 17 Ağustos 2020; 1:11:1 >

• En sonda da dediğiniz gibi "ben keriz miyim?" düşüncesinden dolayı sanırım
  • Hocam bi kendi döktüğün tere bir karşındaki kişinin dersleri boşlamışlığına ve serkeşliğine bakınca hakikaten kendi kendine keriz miyim diye soruyordur insan.
  • bizim çan sistemi vardı herkes birbirine öcü gibi bakıyordu vizelerden önce. zaten gruplaşmalar oluyor, tanımadığı adamdan not isteyecek kadar yüzsüz değildir kimse. not almayacaklara tavsiyem sınıftan kız arkadaş yapmanız çok rahatlatıyor kızlar hocayla daha çok iletişimde oluyor genelde, ufak tüyo veriyor onlar da işe yarıyor
  • Çan eğrisi gibi insanı insana kırdıran bir sistem varsa gayet normal. Ayrıca keriz gibi hissetme düşüncesi de etkili olabilir.
  • Çan olsaydı not falan vermezdim istemezdim de allahtan bizim okulda çan yok.Derslerin hepsi için ozet çıkaran bir ekip var kırtasiyeye birakiyorlar hocanın önemli dediği yerleri :)
  • Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Hocam ne bileyim. Lisedeyken hedefim okul 1.ligi olduğu için deli gibi çalisiyordum. Yanimda oturan arkadaslar kopya cekince hic bozmuyordum. 50 60 alip geciyorlardi sinifi ben 95 100 aliyordum. Beni etkilemiyordu yani. Bir sure sonra bir arkadaş gelip durumun farkinda olmadigimi zannedip "Kanka sen niye kopya cekmemize musade ediyorsun?Bu soruyu sorarsam belki farkina varir bir daha vermezsin diye korktum ama merak ettim. Sonucta rekabet yok mu aramizda sen o kadar calisiyorsun ama biz calismadan geciyoruz" demisti. Cevabi basitti aslinda ben arkadasimla aramda bir rekabet oldugunu dusunmuyordum.Ben 1.lik kontenjanindan yararlanmak icin kastım o sinifi gecmek icin kastı. 2miz de hedefimize ulaştık. Win-Win yani. Beni etkileyen bir sey olmamisti. Buna benzer bir durum degil mi bu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LawLove kullanıcısına yanıt
    Çan egrisinin ne olduğunu bilmiyordum. Şimdi baktim da harbiden anladim şu an not verilmemesinin sebebini. (Tabi bu sistemin uygulandigi yerlerde)
  • Sen iyi sabretmişsin hocam.Hem çalışma kopya çek hem bana bunu niye yapıyor diye karşındakini saf yerine koy.Ama sen saf değilmişsin orası ayrı
  • Yani kimse hayır kurumu değil. Sevdiğim bir arkadaşım isterse elbette veririm fakat tutup da tanımadığım/az tanıdığım birine vermem, tutup da az tanıdığım birinden not da istemem prensip gereği. Gerek yok yani. Emek diye bir şey var. Çok iyilikle, faydayla da alakası yok bu durumun. Notu versem Dünya'da gökkuşağı mı açacak? Adam dersi geçse ne olacak yani Dünya çok güzel bir yer mi olacak birden? Dersi geçmese de bir şey olmaz.
  • Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Kendi arkadasimdi zaten. Baraji bile geçemedi. Lise diploması var ama(!) :)
  • Çok sayıda öğrencinin hakkına girmişsin. Aynı şeyleri yaşayıp senden kopya çekmeyen bir öğrenci sinifta kaldıysa onun suçu kopya çekmemek mi? OBP nin etkisi hakkında bir şey yazmama gerek yok sanırım.
  • Ben herhangi bir derste tuttuğum notların tamamını dönem içerisinde çoğu kişiye vermem. Zaten benim emeğim sonucu ortaya çıkmış bir ürün olduğu için verip vermemek tamamen bana kalmış. Bu yüzden bu konunun bu kadar dert edilmesi garip geliyor. Kimin notlarını neden verip neden vermediği bizi ilgilendirir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 17 Ağustos 2020; 1:46:3 >
  • İki taraf da kendince haklı
    Bir taraf versen ne olur sen zaten sınıfı geçecen ben de geçeyim diyor
    Diğer taraf ben aptal mıyım o kadar derslere katıldım aklımı hocadan başka bir şeye vermeyip her dediğini not aldım neden bunu sana vereyim diyebilir
    İki taraf da kendince haklı
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Bu arada obp konusunda haklisin. Bana gore obp sistemi mantikli bir sistem ama kağıt ustunde. Ozel okullarda 95+ sozlu almak daha kolay. Sadece burda da bitmiyor ama. Senin yillarca girmek icin ugrastigim bir universiteye bir baskasi baba parasiyla girebiliyor. Baba parasiyla giren cocukta da babada da suc yok bu arada cunku sistem boyle. Sorun sistemin kendisinde yani
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Kopya konusunda da çok abarttigini dusunuyorum. Acikcasi okul derslerini bile geçecek potansiyeli olmayan biri kopyayla gecse dahi bir yere gelemiyor. Hicbiri baraji bile gecemedi.
  • Keriz gibi hissetmenin dışında mesela benim okuduğum okulda bir çok ders çan eğrisi ki katalog olsa bile erasmus, çap ve bazı stajyerlik programları hep ortalamaya bakıyor. Ayrıca bazı bölümler için (mesela temel bilim bölümleri) akademisyen olmak isteyen çok fazla öğrenci varken okullar çok az akademisyen alıyor ve bu durumda iş yine ortalamaya kalıyor.

Ha ama bu durumlara rağmen benim dönemimde insanlar notları paylaşıyor veya kitap pdf'i falan istendiğinde yardımcı oluyor ki zaten genelde fotokopicilerde/kantinlerde zaten geçen yılların notları satılıyor o yüzden acayip özen göstermediyseniz notları dağıtıp dağıtmamak pek bir şey değiştirmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tats -- 17 Ağustos 2020; 4:40:33 >
  • Benim de yazım yalnızca kendimin okuyacağı şekilde olduğundan kimse istemez. İsteseler bile birkaç kişi hariç vermezdim,biz keriz miyiz gelip not tutuyoruz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.