Şimdi Ara

Görme problemim ehliyet almama engel olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle çoğunluk benden büyük olduğu için abi diyerek hitap etmek istiyorum.

Abilerim, 5 gün önce 18 yaşını doldurmuş çoğu genç gibi araba tutkusu olan bir gencim.

Ağustos ayında arkadaşım göz doktoruna gittiğinde bende yanındaydım. Bende bi kontrol amaçlı muayene oldum ve gözümde bir hastalık tespit edildi. En kısa sürede ameliyata girdim ve sağ gözümden keratokonus ameliyatı oldum.

Sol gözümde hastalık daha başlangıçta olduğu için ameliyat edilmedi sol gözüm %100 görüşe sahip.

Hastalığın tespiti geç yapıldığı için, hastalığın gözüme verdiği zarar %50 görme kaybı olarak belirlendi. Sağ gözüm ile %50 görebiliyorum gözlük ile görüş seviyesi artmıyor.

Bu hastalık için üretilen lens ile %100 görebiliyorum. Bu lensin yıllık fiyatı 800 lira, gündelik hayatta lensin gözümden düşme ihtimali var. Bir kez düşünce 800 lira daha verebileceğimizi zannetmiyorum. Doktorun dediğine göre, lens olmadan %50 görecek şekilde hayatıma devam edebilirim.

İki gözümde de hastalık sebebiyle miyop ve astigmat mevcut derecelerini bilmiyorum.

Sorularım;

1- Sol göz %100, sağ göz %50 görecek şekilde ehliyet alabilir miyim ?

2- Eğer sağ gözüm %50 gördüğü için ehliyet alamıyorsam lens ile iki gözümde %100 gördüğü için alabilir miyim ?

Dip Not:

Abilerim, bu hastalığın ortaya çıkış nedeni 2 şey gösteriliyor bunlarda kesin değil.

1-Genetik
    2-Gözleri çok sık ovuşturmak.

Ergenlikte başlıyor ve 16-20 yaş arasında hastalık yeterince ilerlemiş oluyor.
    Genelde tek gözde daha çok ilerlediği için, beyin diğer gözün normal görüşü için kişiye bir şey hissettirmiyor.
    Sonuçta günlük hayatta tek gözümüzü kapatıp okumaya çalışmıyoruz. İki gözümüz açık yaşayıp okurken, yaşarken problem hissetmiyorsak devam ediyoruz.

Eğer müdahale edilip hastalık durdurulmazsa,sonunda tamamen kör olmak var.
    Kurtulmak için kornea nakli gerekiyor ve kornea nakli için bağış oldukça az.

Bazen bu bölümde 40-45 yaşlarında abilerimi görüyorum, benim yaşımda çocukları oluyor.
    Veya kuzeniniz, kardeşiniz, yakınınız, akrabanız vardır.
    Bu hastalığı ihmal etmeyin, 2 bin kişiden 1 kişi sizin kardeşiniz, çocuğunuz, kuzeniniz olabilir.
    En kolay tespit yöntemi gözlük kullanan kişilerde numaranın çok sık artışa uğraması.

Devlet hastanelerin çoğunda olmayan göz topografisi ile hastalık net olarak teşhis edilebiliyor.
    (Üniversite hastanelerinde mevcut)

Göz topografisi : Görme problemim ehliyet almama engel olur mu ?

Yorum yapan herkese teşekkür ederim, kazasız belasız iyi sürüşler, iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 5 Kasım 2017; 13:18:55 >

• Sorunun cevabını bilmiyorum ama ek olarak hastalık hakkında bilgilendirmen çok ince bi davranış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lensi alırsanız ehliyeti de alabilirsiniz. Eğer görüşünüzde bir anormallik yoksa lens olmadan bile araç sürebilirsiniz ama pek tavsiye etmiyorum.
    Lensin yıllık 800 lira olmasını anlayamadım ama. Her yıl değiştirilmesi mi gerekiyor?
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    @Mendieta58
    Önemli bir şey olduğunu düşünüyorum abi :)
    Yorumun için teşekkürler

@goodorevil

Evet lensin 1 yıl kullanım süresi var her yıl değiştirmeliyim.
    Lens olmadan sağ gözüm ile çok bulanık ve çift görme problemi yaşıyorum.
    Normal lensler gibi değil biraz farklı.
    Daha kalın, daha çok hava geçirgenliği var ve boyutları daha küçük.
    Tamamen gözü kaplamıyor.

Çok güzel çekemedim ama lens şöyle bir şey
    Görme problemim ehliyet almama engel olur mu ?

Merak eden varsa lensin adı: ROSE K-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 4 Kasım 2017; 16:44:52 >

• Renk körlüğü olan kişiler yine lens ile sağlık raporu alabiliyorlar mesela. Ama yıllık 800 lira ciddi bir külfet neticede.
  • benim sol gözümde ciddi kayma vardı, ameliyat oldum, gözlük taktım ehliyetime gözlüklü yazıldı o şekilde ehliyet aldım, durumun senin içinde bundan farklı olacağını düşünmüyorum, yolun açık ola kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 4 Kasım 2017; 18:20:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enistemde de goz problemi vardi ehliyeti var ama aksam 7 den sonra kullanmasi yasak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Renk körlüğü olan kişiler yine lens ile sağlık raporu alabiliyorlar mesela. Ama yıllık 800 lira ciddi bir külfet neticede.

renk körlüğü 2 sene öncemi ne ehliyet almada engel olmaktan çıktı.

avrupa da da engel değilmiş zaten oraya uydurdular.
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/12/20151229-5.htm

madde:4 p bendi

p) Renk körlüğü (Herhangi bir koşul aranmadan sürücü olabilirler.),

madde:5 7.kısım

(7) Renk körlüğü olanlar, herhangi bir koşul aranmadan sürücü olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 4 Kasım 2017; 18:37:47 >

• Bir tanidigimin tek gozu nerdeyse 0a yakin goruyor. Saglam olan goz %100e yakin goruyor ehliyeti var ve ehliyette gozlukle lensle araba kullanmadinin gerektigini soyleyen bi ibare var. Yani tek gozunun %100 gormesi yeterli.

• abicim raporda kullandığı protez ve cihazlar kısmı var orada lens diye belirtilir alabilirsin. Keratokonus ile ilgili de prof. dr. Ömer Faruk Yılmaz'ın kendi geliştirdiği bir teknik ile tam şifa bulan arkadaşlar var. Ameliyat için durum müsaitse muhakkak değerlendir.

• Kardesim bende de sana yakin gorme kaybi vardi.Yeni ehliyetleri pek bilmiyorum ama E Alamazsin.B de sikinti cikmaz alirsin rahatlikla

• Sonuçta %100 görebiliyosun, zaten aranan da bu değil mi?

Bence sıkıntı olmaz lakin sadece mantıkla cevapladım,

Şimdi geç oldu yarın ehliyet kursu sahibi arkadaşım var bi de ona sorayım.

• Dostum doktordan ehliyet alabilir raporu alamazsın bu şekilde. Sırasıyla iki gözünü kapatıp arkadaki harfi okumaya çalışıyorsun. Büyük ihtimal sol gözünü kapattığında harfi okuyamayacaksın. O yüzden lens kullanmalısın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun

rapor alirken tek gözle gosterilen harfleri goremeyeceğin için vermezler
    ama galiba protezli olarak alirsin diye düşunuyorum.

hastaliği da okudum bende bir görüneyim yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Kasım 2017; 22:38:29 >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    İki göz ayrı ayrı test ediliyor.

Bir gözün iyi görmesi yetmiyor. İki gözün de görmesi gerekir. Lens veya gözlük ile görüyorsa onu takarak trafiğe çıkabilir.

Bir tanıdık gözü biraz sorunlu diye gözlüklü yazılmış ehliyet ama gözlük kullanmıyor hiç

• Geçmiş olsun alırsın b sınıfını detaylı bilgi için teşekkür ederim pırıl pırılsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap veren herkese teker teker teşekkür ederim.
    Yarın sürücü kursu ile konuşacağım umarım ehliyetime kavuşurum
  • Sağlık ocağındaki doktor oku dedi 10 cümleden 3 ünü okuyamadım.
    Renk körlüğü gibi şeyleri yaptım.

Ardından verdi
  • geçmiş olsun alabileceğini düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.