Şimdi Ara

Üniversitede Ortam Sorunsalı ( Deneyim içerir )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
27
Favori
12.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuçlar açıklandı , tercihler yapıldı.DH üyelerinin şuan yeni bir sorunsalı var hocam biz kazandık iyi hoşta nedir bu üniversite nasıl bir şeydir böyle ?

Yaklaşık bir buçuk yıllık gözlemlediğim tecrübeleri size aktarmaya çalışacağım.Tecrübeli diğer forumdaşları gönderi altında bilgi paylaşımına çağırıyorum.

--

Üniversite kampüsünde ilk fark edeceğiniz şey büyük bir kampüste insanların %90 şekilde yaşıtlarınızdan oluştuğudur.Üniversitede şöyle bir kural vardır eğer en arkaya bir köşeye geçeyim kulaklığımı takayım tek takılıyor imajı vereyim derseniz minimum dört senelik üniversite hayatınıza mükemmel bir yara ile başladığınızı size söylemek isterim.Kesinlikle konuşkan biri olmalısınız liseye nazaran üniversite sınıfları daha fazla kalabalık olduğu için belli bir süre sonra herkesin kaynaşma olayı burada işlemiyor.Ben sene sonunda aynı sınıfta olduğum birine yeni gelmiş bu galiba diye bakıyordum.Giriş bölümü olarak kesinlikle boş sıra olsa dahi hemcins - zıtcins fark etmez birinin yanına oturun.Unutmayın ilk tanışacağınız kişi de yeni ve buda düzeni bilmiyor.Bu sizi rahatlatmalı.
    --
    Gelişme kısmına geçtiğimizde yukarıda bahsedilen mevzu şöyle bazı kilit tanışma noktaları vardır eğer başlangıç noktası kaçtıysa üzülmüyorsunuz en önemli yedek noktaları sıralıyorum
    - Ders programının asılı olduğu pano
    - Fotokopici
    - Sigara içmek çıkılan fakültenin kapısının önü
    Buralar ilk durağı kaçırdığınız taktirde telafi noktalarıdır.Eğer bu noktaları kaçırırsanız işiniz ölümcül derecede zorlaşır.
    Dostlar üniversitenizde bulunan herkes liseden geldi sonuçta bir lise geçmişi var karşınıza çok marjinal kişilerde çıkacaktır bunun nedeni ülkemizin dört bir yanından insan geliyor olmasıdır.Kültür çatışmaları elbet olacak kısa bir gözlemin ardından size doğru gelen ilk kişiye yönelin o ilk kişi size diğerlerinin kapısını açacaktır.
    Şunu belirtmek isterim üniversite de gruplaşma çoktur.İlk hafta yaratılan dostluklar kendi aralarında gruplaşır ve sınıfta hiçbir zaman bütünlük olmaz bütünlüğü unutun lakin şöyle bir şeyde var senenin sonunda gruplardan diğer gruplara transferler sürekli söz konusu olacaktır buna emin olabilirsiniz.Eğer başlangıçta girişken olursanız mutlu olabileceğiniz çevreyi bir kişiyle doğru zaman ile çözmüş olursunuz.
    --
    Kısaca bahsetmek istersem gidişat bu şekilde işliyor sorusu olan forumdaşlarım gönderi altından ulaşabilir.Gözlemlediğim durumlar karşısında sizi bilgi nehirim de yıkamaktan çekinmem :)

• Kural 1- İlk tanıştığınız grup dağılıcak.
    Kural 2- Bir topluluğa girin. (Okçuluk, futbol, mağaracılık)
    Kural 3- Hocaların bazıları pohpohlanmayı seven konuşkan insanlardır, sürekli ben böyleydim şöyle yaptım bu oldum der, "Yürü be hoca" yapın, gidip "öhööhökolpaöhöh"" yaptığınızda hoş olmuyor.
    Kural 4- Sınıftan kız bulmayın, cidden, ayıp beyler, yapmayın bunu, hiç iyi bitmez...
    Kural 5- Dil öğrenmeden bölümü bitiren hayata 1-0 geride başlar, seçmeli İngce dersleri alın, mümkünse İngce geliştirebileceğiniz bir topluluğa girin, dizilerinizi İngce altyazılı izlemeye çalışın, İngce beyler, millet uzaya çıkıyor benim milletimin öğrencileri Avrupa seminerine gitmiyor çünkü dilim yok diyor.

Son olarak ve bence en önemlisi, sümsük olmayın beyler, "Sosyal olcam, arkadş yapcam" diye sigara içmeyen adam sigara içenlerin yanına çıkar, sürekli kanka beni de çağırsanıza, etsenize, yapışmayın kimseye, samimi bulduğunuz biriyle takılın, kendinizi kullandırmayın, samimi olun sümsük değil, yalnız kalmak "oooo berbat yanarsın sakın yalnız kalmaa!" yapanları takmayın, yapmacık adamlarla takılacağınıza hiç takılmayın, ünide yolda direk olsan biriyle arkadaşlık kurarsın, kimseyi büyütmeyin, özetle: Kendinize yetin, bir şey yapıcam arkadaş çağrıyım falan diye ayaklara falan düşmeyin.

Vs vs uzar gider, klasik şeyler.
    Bu durumu girişken ol diyerek cevaplayıp geçmeyeceğim çünkü basit bir şey değil söylemek kolay fakat söylenilen kişinin nasıl bir duygu yapısı var bilemem sonuçta fakat uygulamakta zorluk çekeceğinden eminim.

Ben sana bir kaç düzenek üzerinden gideyim.Şuan bulunduğun yaşına kadar girişken olmadığın için belkide özendiğin birçok şeyi yaşayamadığın gerçeğini hatırlatmalıyım.En önemlisi ne biliyor musun üstadım ? Toplumsal algı bu toplumsal algı o kadar lanet,pis bir şeydir ki ailemizin yetiştirirken öğrettiği kurallar,büyüme şeklimiz,bulunduğumuz ortam,yaşadıklarımız bunların hepsi negatif değer olarak hanemize yazılmıştır.Her zaman şunu unuturuz YAŞAMAYI.Ortalama olarak 60-70 civarı bir yaşam süremiz var.Bu süreçte şunu unutuyoruz hep ölünce bunları yapma şansımız söyleme şansımız olmayacak.Evet her şey olumlu gidecek diye seni motive etmeyeceğim çünkü karşına o kadar çok olumsuzluk çıkacak ki böyle bir şey seni kandırmak için yazılan bir söz olur sadece.Biriyle tanışmak isteyeceksin o istemeyecek , seveceksin sevmeyecek, vakit geçirmek isteyeceksin o seninle vakit geçirmek istemeyecek.Ama en güzel haberi sona sakladım üzülme deneye deneye bulacaksın üstadım sonunda istediğini bulacaksın.Belki sen büyük bir kaya isteyeceksin fakat hayatına öyle bir zamanda ufacık bir çakıl taşı girecek ve sen olmadığın kadar mutlu olacaksın kendini güçlü hissedeceksin.Dene,hata yap bir daha dene hata yap ama her seferinde daha çok daha iyi hata yap.Dene olumsuzlukla mı sonuçlandı? Tekrar dene o zaman üstadım kapitalist sistem gibi ol bedava kolanın arkasında "Tekrar deneyiniz" yerine "Sen bir kere şansını kaybettin kusura bakma daha yok" yazsaydı bu içinde ki umudu öldürmez miydi ? Kola alıyor gibi düşün kendini her zaman umudun var belki beş kapak belki elli belki beş yüz kapak ama eninde sonunda "Kazandınız" yazısını sende göreceksin.
    herkes kendi grubunu kuruyor arkadaşlar 3-5 kişilik işi düşmeyincede diğer gruptakiler gelip sizle pek muhabbet kurmuyor zaten
    bende en arkaya otururdum ama en kral muhabbetler orda döndü üni yıllarında
    80 kişiylede arkadaş olmanın bi anlamı yok zaten olamazsın
    üni bitincede kimseyle görüşmeyeceksiniz zaten 4 yıl takılcak kadar muhabbet kurun gerisi önemsiz
    not tutan dersi dinleyen biriyseniz sınav zamanında bilmediğiniz kankalarınız olduğunu görürsünüz onlara kanmayın
    hocam ödev vardı sunum yapcaktık diyenler kesinlikle olcak onlarında ağzına lahmacun küreği ile vurun
  • Yararlı konu, deneyimi olan herkes yazsın da yararlanalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes kendi grubunu kuruyor arkadaşlar 3-5 kişilik işi düşmeyincede diğer gruptakiler gelip sizle pek muhabbet kurmuyor zaten
    üni bitincede kimseyle görüşmeyeceksiniz zaten 4 yıl takılcak kadar muhabbet kurun gerisi önemsiz
    not tutan dersi dinleyen biriyseniz sınav zamanında bilmediğiniz kankalarınız olduğunu görürsünüz onlara kanmayın
    hocam ödev vardı sunum yapcaktık diyenler kesinlikle olcak onlarında ağzına lahmacun küreği ile vurun
  • Gönderiyi üstte tutalım merakı olan arkadaşlar meraklarını gidersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: düştengüzel

herkes kendi grubunu kuruyor arkadaşlar 3-5 kişilik işi düşmeyincede diğer gruptakiler gelip sizle pek muhabbet kurmuyor zaten

Deftere yazmasak olmuyor mu, fotokopi ile çoğaltıp notları dağıtsa hoca?

• Transfer ne lan futbolcumu bu

• Girişken değilim hocam, ne önerirsiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kural 1- İlk tanıştığınız grup dağılıcak.
    Kural 3- Hocaların bazıları pohpohlanmayı seven konuşkan insanlardır, sürekli ben böyleydim şöyle yaptım bu oldum der, "Yürü be hoca" yapın, gidip "öhööhökolpaöhöh"" yaptığınızda hoş olmuyor.
    Kural 4- Sınıftan kız bulmayın, cidden, ayıp beyler, yapmayın bunu, hiç iyi bitmez...
    Kural 5- Dil öğrenmeden bölümü bitiren hayata 1-0 geride başlar, seçmeli İngce dersleri alın, mümkünse İngce geliştirebileceğiniz bir topluluğa girin, dizilerinizi İngce altyazılı izlemeye çalışın, İngce beyler, millet uzaya çıkıyor benim milletimin öğrencileri Avrupa seminerine gitmiyor çünkü dilim yok diyor.

Son olarak ve bence en önemlisi, sümsük olmayın beyler, "Sosyal olcam, arkadş yapcam" diye sigara içmeyen adam sigara içenlerin yanına çıkar, sürekli kanka beni de çağırsanıza, etsenize, yapışmayın kimseye, samimi bulduğunuz biriyle takılın, kendinizi kullandırmayın, samimi olun sümsük değil, yalnız kalmak "oooo berbat yanarsın sakın yalnız kalmaa!" yapanları takmayın, yapmacık adamlarla takılacağınıza hiç takılmayın, ünide yolda direk olsan biriyle arkadaşlık kurarsın, kimseyi büyütmeyin, özetle: Kendinize yetin, bir şey yapıcam arkadaş çağrıyım falan diye ayaklara falan düşmeyin.

• Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    Girişken ol hocam , eski yaşamını geride bırak. Sıfırdan başla binevi . Girişken olmamanın sebebi utangaçlık , çekingenlik felan ise bunları aşabilirsin. Kimseyi gözünde büyütme , onlarda senin gibi insan , empati yap sen olsan yeni biri senle tanışmak istiyor bunu tersler misin ? Yani kimse ilk günden ters cevap vermez çünkü herkesin arkadaşa ihtiyacı var , alışmaya ihtiyacı var ... (Tabi gidip ilk günden kıza da açılmak abüsrd olur)

Gözünde büyütme , kimseye de gereğinden fazla değer verme , bunları aşarsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Kural 1- İlk tanıştığınız grup dağılıcak.

2.paragraf aklımdan geçenler

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

Girişken değilim hocam, ne önerirsiniz?

Siz 3.yıla kalmamış mıydınız?
    Bu durumu girişken ol diyerek cevaplayıp geçmeyeceğim çünkü basit bir şey değil söylemek kolay fakat söylenilen kişinin nasıl bir duygu yapısı var bilemem sonuçta fakat uygulamakta zorluk çekeceğinden eminim.

Ben sana bir kaç düzenek üzerinden gideyim.Şuan bulunduğun yaşına kadar girişken olmadığın için belkide özendiğin birçok şeyi yaşayamadığın gerçeğini hatırlatmalıyım.En önemlisi ne biliyor musun üstadım ? Toplumsal algı bu toplumsal algı o kadar lanet,pis bir şeydir ki ailemizin yetiştirirken öğrettiği kurallar,büyüme şeklimiz,bulunduğumuz ortam,yaşadıklarımız bunların hepsi negatif değer olarak hanemize yazılmıştır.Her zaman şunu unuturuz YAŞAMAYI.Ortalama olarak 60-70 civarı bir yaşam süremiz var.Bu süreçte şunu unutuyoruz hep ölünce bunları yapma şansımız söyleme şansımız olmayacak.Evet her şey olumlu gidecek diye seni motive etmeyeceğim çünkü karşına o kadar çok olumsuzluk çıkacak ki böyle bir şey seni kandırmak için yazılan bir söz olur sadece.Biriyle tanışmak isteyeceksin o istemeyecek , seveceksin sevmeyecek, vakit geçirmek isteyeceksin o seninle vakit geçirmek istemeyecek.Ama en güzel haberi sona sakladım üzülme deneye deneye bulacaksın üstadım sonunda istediğini bulacaksın.Belki sen büyük bir kaya isteyeceksin fakat hayatına öyle bir zamanda ufacık bir çakıl taşı girecek ve sen olmadığın kadar mutlu olacaksın kendini güçlü hissedeceksin.Dene,hata yap bir daha dene hata yap ama her seferinde daha çok daha iyi hata yap.Dene olumsuzlukla mı sonuçlandı? Tekrar dene o zaman üstadım kapitalist sistem gibi ol bedava kolanın arkasında "Tekrar deneyiniz" yerine "Sen bir kere şansını kaybettin kusura bakma daha yok" yazsaydı bu içinde ki umudu öldürmez miydi ? Kola alıyor gibi düşün kendini her zaman umudun var belki beş kapak belki elli belki beş yüz kapak ama eninde sonunda "Kazandınız" yazısını sende göreceksin.

• lTheReaper kullanıcısına yanıt
    Üstadım bilerek bu terimi kullandım kiralık oyuncu gibi gidip belli bir süre sonra geri dönenler mi dersin.Bonservisini eline almış oyuncu gibi her gördüğü gruba saldıran mı dersin.Elit bir guruptan çıktığını sanıp insan ayıran mı dersin.Bence tam yerinde bir kelime :)
  • Thelonious T kullanıcısına yanıt
    Ama usta insanın bir grubu mu olmalı , spor grubu olur sınıf grubu ayrıdır başka fakülteden grubu farklı olamaz mı usttaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thelonious

Wowoowowoo insanın girişken olası geldi be hocam öyle bi yazmışsınız ki, hayatıma yeniden çekidüzen vermeye başladım sağolun, çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

Girişken değilim hocam, ne önerirsiniz?

Siz 3.yıla kalmamış mıydınız?

3. Senem evet ama ben genel manada da girişken olamamanın zorluğunu çektim, Hala daha çekiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrKefek

Girişken ol hocam , eski yaşamını geride bırak. Sıfırdan başla binevi . Girişken olmamanın sebebi utangaçlık , çekingenlik felan ise bunları aşabilirsin. Kimseyi gözünde büyütme , onlarda senin gibi insan , empati yap sen olsan yeni biri senle tanışmak istiyor bunu tersler misin ? Yani kimse ilk günden ters cevap vermez çünkü herkesin arkadaşa ihtiyacı var , alışmaya ihtiyacı var ... (Tabi gidip ilk günden kıza da açılmak abüsrd olur)

quote:

Şu kısmını başaramıyorum hocam ben.

Hocam aşırıya kaçmamak şartıyla narsist olabilirsin . Onlara çok değer vermeden duramıyorsan -gözünde büyütmeden duramıyorsan- narsistlik işe yarayabilir yani kendini çok sevme , üstün görme vs

Tabi insanlara bunu belli etme , kendi içinde narsist ol çok az bi kibirli ol ... Etrafındakilere belli edersen , insanlar hiç arkadaşlık kurmak istemez. Narsisizmin ve kibir sadece özgüven sağlamaz aynı zamanda öğrencilik hayatında da başarı sağlar . Ben bunun ekmeğini çok yedim , kendimi durmadan motive ediyordum böyle fakat insanlara yansıtmıyordum .
  • Thelonious T kullanıcısına yanıt
    +1
  • Sevdigim kiz baska okula gitti onun derdindeyim ben. Cozumu nedir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.