|
Bildirim
|
Kural 1- İlk tanıştığınız grup dağılıcak.
Kural 2- Bir topluluğa girin. (Okçuluk, futbol, mağaracılık) Kural 3- Hocaların bazıları pohpohlanmayı seven konuşkan insanlardır, sürekli ben böyleydim şöyle yaptım bu oldum der, "Yürü be hoca" yapın, gidip "öhööhökolpaöhöh"" yaptığınızda hoş olmuyor. Kural 4- Sınıftan kız bulmayın, cidden, ayıp beyler, yapmayın bunu, hiç iyi bitmez... Kural 5- Dil öğrenmeden bölümü bitiren hayata 1-0 geride başlar, seçmeli İngce dersleri alın, mümkünse İngce geliştirebileceğiniz bir topluluğa girin, dizilerinizi İngce altyazılı izlemeye çalışın, İngce beyler, millet uzaya çıkıyor benim milletimin öğrencileri Avrupa seminerine gitmiyor çünkü dilim yok diyor. Son olarak ve bence en önemlisi, sümsük olmayın beyler, "Sosyal olcam, arkadş yapcam" diye sigara içmeyen adam sigara içenlerin yanına çıkar, sürekli kanka beni de çağırsanıza, etsenize, yapışmayın kimseye, samimi bulduğunuz biriyle takılın, kendinizi kullandırmayın, samimi olun sümsük değil, yalnız kalmak "oooo berbat yanarsın sakın yalnız kalmaa!" yapanları takmayın, yapmacık adamlarla takılacağınıza hiç takılmayın, ünide yolda direk olsan biriyle arkadaşlık kurarsın, kimseyi büyütmeyin, özetle: Kendinize yetin, bir şey yapıcam arkadaş çağrıyım falan diye ayaklara falan düşmeyin. Vs vs uzar gider, klasik şeyler. |
Bu durumu girişken ol diyerek cevaplayıp geçmeyeceğim çünkü basit bir şey değil söylemek kolay fakat söylenilen kişinin nasıl bir duygu yapısı var bilemem sonuçta fakat uygulamakta zorluk çekeceğinden eminim.
Ben sana bir kaç düzenek üzerinden gideyim.Şuan bulunduğun yaşına kadar girişken olmadığın için belkide özendiğin birçok şeyi yaşayamadığın gerçeğini hatırlatmalıyım.En önemlisi ne biliyor musun üstadım ? Toplumsal algı bu toplumsal algı o kadar lanet,pis bir şeydir ki ailemizin yetiştirirken öğrettiği kurallar,büyüme şeklimiz,bulunduğumuz ortam,yaşadıklarımız bunların hepsi negatif değer olarak hanemize yazılmıştır.Her zaman şunu unuturuz YAŞAMAYI.Ortalama olarak 60-70 civarı bir yaşam süremiz var.Bu süreçte şunu unutuyoruz hep ölünce bunları yapma şansımız söyleme şansımız olmayacak.Evet her şey olumlu gidecek diye seni motive etmeyeceğim çünkü karşına o kadar çok olumsuzluk çıkacak ki böyle bir şey seni kandırmak için yazılan bir söz olur sadece.Biriyle tanışmak isteyeceksin o istemeyecek , seveceksin sevmeyecek, vakit geçirmek isteyeceksin o seninle vakit geçirmek istemeyecek.Ama en güzel haberi sona sakladım üzülme deneye deneye bulacaksın üstadım sonunda istediğini bulacaksın.Belki sen büyük bir kaya isteyeceksin fakat hayatına öyle bir zamanda ufacık bir çakıl taşı girecek ve sen olmadığın kadar mutlu olacaksın kendini güçlü hissedeceksin.Dene,hata yap bir daha dene hata yap ama her seferinde daha çok daha iyi hata yap.Dene olumsuzlukla mı sonuçlandı? Tekrar dene o zaman üstadım kapitalist sistem gibi ol bedava kolanın arkasında "Tekrar deneyiniz" yerine "Sen bir kere şansını kaybettin kusura bakma daha yok" yazsaydı bu içinde ki umudu öldürmez miydi ? Kola alıyor gibi düşün kendini her zaman umudun var belki beş kapak belki elli belki beş yüz kapak ama eninde sonunda "Kazandınız" yazısını sende göreceksin. |
herkes kendi grubunu kuruyor arkadaşlar 3-5 kişilik işi düşmeyincede diğer gruptakiler gelip sizle pek muhabbet kurmuyor zaten
bende en arkaya otururdum ama en kral muhabbetler orda döndü üni yıllarında 80 kişiylede arkadaş olmanın bi anlamı yok zaten olamazsın üni bitincede kimseyle görüşmeyeceksiniz zaten 4 yıl takılcak kadar muhabbet kurun gerisi önemsiz not tutan dersi dinleyen biriyseniz sınav zamanında bilmediğiniz kankalarınız olduğunu görürsünüz onlara kanmayın hocam ödev vardı sunum yapcaktık diyenler kesinlikle olcak onlarında ağzına lahmacun küreği ile vurun |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|