Arkadaşlar,sosyal olarak çok geri kaldım bir kişinin kendini sosyal olarak geliştirebileceği ilk önemli fırsat lisede oluyor diyelim ama ben pandemiden dolayı liseye sadece 1,5yıl gidebildim yurtta kaldığım için erkenden yurt kapanmıştı ondan sonrada 2 defa mezuna kaldım 1 yıl da 12.sınıf diyelim son 3 yıldır sınav olduğu için sadece derslerle ilgilendim dershaneye de gitmedim 3 yıldır evden dışarı çıkmıyorum anlayacağınız öncesi de dediğim gibi pandemiden dolayı evdeydim. Ailemin yapısından dolayı da zaten çok az konuşan,içine kapanık biri olarak yetiştirilidim,babam çok serttir korkturarak yetiştirdi beni az dayak yemedim Yani kısacası tüm bu sebeplerden ötürü sosyal olarak çok zayıfım,özgüvensizim.Samimi olmadığım insanlar bana saf diyor samimi olduklarım mal diyor tabi bunu direkt yüzüme söylemiyorlar ama benim için ne düşündüklerini hissedebiliyorum. Sizce ne yaparsam karakter olarak daha güçlü bir yapıya sahip olabilirim?Nasıl daha özgüvenli olabilirim? Benim gibi olan veya benim gibi hisseden var mı çok merak ediyorum. |
Bildirim