Şimdi Ara

'Unknown Device' BIKTIM BİLGİ KİRLİLİĞİNDEN ! SORUN BÜYÜK !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anlatmaya başlıyorum... Yeni bir oyun aldım ve gamepad.... sorunsuz çalışıyordu birden "Unknown Device " bilinmeyen aygıt oluverdi benim gamepad im :)) ilk başlarda gülüyordum sonra netten araştırmaya başladım, aslında gülenecek değil ağlanacak bir sorun olduğu fark ettim... nette karşıma çıkan her yolu denedim ama fayda etmedi.. belki kaçırdığım bir nokta olabilir diye tekrar sizlere danışmak istiyorum... (+) artı her zaman depolama için kullandığum mp4 ümde "Unknown Device" durumuna düşmesi ve bu durumun değişmemesi de beni iyice şüphelendirdi... Ne yapabilirim ?

Donanımsal mı ? Yazılımsal mı ?
    Diğer aygıtlarım klavye+mouse+webcam nereye takarsam çalışıyor... Donanımsal olma ihtimalini zayıflatmaz mı ? mp4 ve Gamepad bilinmeyen aygıt durumunda..
    Pc nin tüm girişleri (14 tane) USB 2.0 şeklinde ve Gamepad in üzerinde usb 2.0 ile çalışır ibaresi mevcut ! kabloda bir sorun yok daha ilk kullanışım ve çalışmıştı 1 saat kadar.
    -----------------------------------------------------------------------
    Pc ÖZELLİKLERİ

CPU Ailesi: INtel CORE I5
    İşlemci Modeli: I5-750 2.66 GHZ
    Cache Bellek: 8 MB
    Sistem belleği türü: DDR 3 - 1033 MHZ
    Standart Sistem Belleği (MB): 4096
    Maks. Sistem Belleği (MB): 16.384
    Anakart Chip set: INTEL P55
    Ekran kartı : ASUS 5770
    Sabit Disk (Gb): 1000,0
    Sabit Disk Devir Hızı (rpm): 7.200
    Sabit Disk Arabirimi: SATA NCQ
    Kasa Tipi / Boyutu: MICRO TOWER
    Genişleme Yuvası: PCI EXPRESS X16
    Genişleme Yuvası: PCI EXPRESS X1
    güç Kaynağı (Watt): 500W GÜÇ KAYNAĞI
    --------------------------------------------------------------------------
    WİNDOWS 7 ULTİMATE -

• dostum aygıt yöneticsini gir ordan soru işareti olan unknow deviceye sağtık yap kaldır de sonra yukarıdan eyleme bas donanım değişikliklerini tanıla de sonra düzelecektir bende işe yaradı
  • bu aparatları öndeki usblere'mi takıyosunuz bendede artık ondekı usbler uzun suredır bu şekıl kullanıldıkları ıcın bozulmuslar artık arkadakı usblere usb coklayıcı aldım onu takıp kulanıyorum ne aygıt tanınamadı yada cıkartıldı hatası olmuyo bı ara delırtmıstı
  • quote:

Orijinalden alıntı: makarnacanavarı

bu aparatları öndeki usblere'mi takıyosunuz bendede artık ondekı usbler uzun suredır bu şekıl kullanıldıkları ıcın bozulmuslar artık arkadakı usblere usb coklayıcı aldım onu takıp kulanıyorum ne aygıt tanınamadı yada cıkartıldı hatası olmuyo bı ara delırtmıstı

quote:

Orijinalden alıntı: bala5252

dostum aygıt yöneticsini gir ordan soru işareti olan unknow deviceye sağtık yap kaldır de sonra yukarıdan eyleme bas donanım değişikliklerini tanıla de sonra düzelecektir bende işe yaradı

Aparatları öndeki arkadaki sağındaki solundaki heryere taksamsamda durum değişmiyor... Aralarında hiç takmadığım yuvalarda var sonuç aynı... Başka şeyleri çalıştıran bu gamepadi veya mp4 ü neden tanımasın.... Sorun öndeki yuvalarda değil sorun bambaşka birşey !
    Aygıt yöneticisi olayı ilk başlayanlar için söyleyebilirsiniz. İnternetin türkiyeye girişi 95 , benim tanışmam 97-98 teknik bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun..

Aygıt usb bağlantı özelliği aşağıdaki gibidir.

Internal_UserDeviceNameWithDriveLetters: Unknown Device
    Sys_DevicePnPName: USB\VID_0000&PID_0000\6&34847E50&0&2
    Sys_FriendlyName: Unknown Device
    Sys_DeviceDescription: Unknown Device
    Sys_LocationInformation:
    Sys_DeviceInstance: 16120
    Sys_HardwareID:
    Sys_DriveLetter:
    Sys_VolumeLabel:
    Sys_ulProblemNumber: 43
    Sys_DeviceClassGuid: {36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}
    Sys_BusType: BusTypeUnknown
    Internal_DontShowThisDevice: False
    Internal_IgnoreStopAllCommand: False
    Internal_ImageName: Joypad
    Internal_UserDeviceName: Unknown Device
    Internal_IsCardReader: False
    Internal_IsProbablyFixedDrive: False
    Internal_DeviceIsDisabled: False
    Internal_DeviceIsSafelyRemoved: False
    Internal_DeviceWasDisabledByProgram: False
    Sys_VolumesList:
    Internal_PhysicalDeviceLink:
    ------- Physical Device, level 1 ------
    DeviceInst=16120
    PnPName=USB\VID_0000&PID_0000\6&34847E50&0&2
    VendorName=
    DEVICEDESC=Unknown Device
    LOCATION_INFORMATION=
    HARDWAREID=
    SPDRP_CLASSGUID={36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}
    ParentDeviceInst=7196
    ParentDevicePnPName=USB\VID_8087&PID_0020\5&108E067F&0&1
    ulStatus=$01806400
    ulProblemNumber=43
    Capabilities=$00000044
    DN_REMOVABLE_Flag=True
    DN_DISABLEABLE_Flag=True
    DN_WILL_BE_REMOVED_Flag=False
    DN_HAS_PROBLEM_Flag=True
    DN_LIAR_Flag=False
    CM_DEVCAP_SURPRISEREMOVALOK_Flag=False
    CM_DEVCAP_DOCKDEVICE_Flag=False
    CM_DEVCAP_REMOVABLE_Flag=True
    CM_PROB_DEVICE_NOT_THERE_Flag=False
    SPDRP_PHYSICAL_DEVICE_OBJECT_NAME=\Device\USBPDO-5
    SPDRP_UI_NUMBER=0
    BusType=BusTypeUnknown
    DeviceType=Unknown device type (0)
    DeviceNumber=0

• windows\system32\drivers in içindeki genelde USBSTOR.SYS dosyası bozuk olabiliyor usb ile başlıyan .sys dosyalarının tek tek deneyip yedeğini alarak deneyin.

not: cihazınız bozuk olmadığını varsayarak.işlem yapın..
  • aygıt yöneticisi altındaki
    evrensel seri yol denetleyicinizde,usb kök hub ve usb ana denetleyicileriniz gözüküyormu.
    burada sorun yoksa ürünü birde başka pc de deneseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

windows\system32\drivers in içindeki genelde USBSTOR.SYS dosyası bozuk olabiliyor usb ile başlıyan .sys dosyalarının tek tek deneyip yedeğini alarak deneyin.

not: cihazınız bozuk olmadığını varsayarak.işlem yapın..

quote:

Orijinalden alıntı: scm@

aygıt yöneticisi altındaki
    evrensel seri yol denetleyicinizde,usb kök hub ve usb ana denetleyicileriniz gözüküyormu.
    burada sorun yoksa ürünü birde başka pc de deneseniz.

Gamepad imi birkaç bilgisayara daha götürdüm hepsindede aynı hatayı verdi. vermese dediğiniz gibi USBSTOR.SYS vs.. dosyaları yedekleyip kendi PC imde denemeler yapabilirdim ama olmadı. Yeni aldığım cihazın 1 saat çalışıp sonra bozulması ihtimalini hep eleyerek cevap aradım ama sonuç vermedi... En Sonunda bir tek şey daha deneyip olayı beynimde kapatmak istiyorum.. Gamepadimin Usb yuvası bozulmuş veya cihazin içindeki devre kısmında pc yi tanımaya yarayan kartta sorun çıkmış olabilir.. Elimde çalışan USB kablolarından bir tanesini cihaza yerleştirmeyi planlıyorum. çalışırsa kablo sorunlu; çalışmassa devrelerle alakalı bir sorun vardır deyip işin içinden çıkmak ve kafamı rahatlatmak istiyorum... Sorun Aygıtta %100 : ) başka gamepadler çalışıyor... : )

'Unknown Device' BIKTIM BİLGİ KİRLİLİĞİNDEN ! SORUN BÜYÜK !

Bu arada aksilikler beni bırakmıyor : ( Ekranımın DVI kablosu sanırım bozuldu odamı nazik ? kasayla o kadar haşirneşir oldum ki kabloda bi esneklik meydana geldi sanırsam... 640x480 boyutunda sabitlenip kaldi ve çıkardığım zamanda artık ekran görükmüyor... kablolardan yana bir sıkıntıdır gidiyor.. Kablo alana kadar bende VGA dan girişinden devam....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endofdays -- 16 Mayıs 2011; 23:02:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.