Arkadaşlar acemiliğimi atmak ve yaklaşık 1 yıl kullanıp satmak için 7000 lira civarı araba almayı düşünüyor. Çok irdeledim kafam karıştı Benim beklentilerim; az yakması,yedek parçası ve vergilerinin ucuz olması,çok masraf çıkarmaması alırkende satarkende beni fazla uğraştırmaması ve zarar ettirmemesi.
Bu kadar çok şey istediğim ve bu iş içinde az para ayırdığım için benim aklıma UNO geliyor.
Bir kaç yorum okudum UNO ile ilgili; 1.4 motor olmasınıa rağmen bayağı yakıyormuş o yüzden lpg li olsun diyorlar. enjeksiyonlu modellerinde problem var karburatörlü alın diyorlar. birde UNO nun bir çok serisi var hangisinin diğerinden farkı nedir bilemiyorum tabi
Olay bundan ibaret şimdi sizden öneri ve yorum bekliyorum
hmmm birde skoda felicia var aşşağı yukarı oda aynı fiayatlarda bulunabiliyor. ama ne yakar, ne çıkarır hiç bir bilgim yok
70 s alırsan temiz birşey dediğini yapabilirsin 60 s alırsan satamazsın elinde kalır
Aman hocam Uno mu uzak dursun, bende 70SXie vardı, çok sorun çıkardı, çevredeki uno sahipleride memnun değil, kelle koltukta gittiğin bir araç, dış görünüşüe aldanma,
Bende beyin arızalandı dünya masraf çıkardı, dağın başında direksiyon kitlendi kaldık soğukta rezil rüsva olduk, benzinlikte depo kapağı kilitlendi işimizden gücümüzden kaldık, arak maortisörleri zırt pırt patlar
En önemlisi en çok çalınan araç, tüm uno sahipleri diken üstünde, unoya çok rahat giriyorlar, kapı çerçeveleri bükülmekten artık yalama oluyor, bizim arakdaş not bırakacaktı aracın içine yeter artık noolur durun diye...
quote:
Orjinalden alıntı: tolgao2000
Aman hocam Uno mu uzak dursun, bende 70SXie vardı, çok sorun çıkardı, çevredeki uno sahipleride memnun değil, kelle koltukta gittiğin bir araç, dış görünüşüe aldanma,
Bende beyin arızalandı dünya masraf çıkardı, dağın başında direksiyon kitlendi kaldık soğukta rezil rüsva olduk, benzinlikte depo kapağı kilitlendi işimizden gücümüzden kaldık, arak maortisörleri zırt pırt patlar
En önemlisi en çok çalınan araç, tüm uno sahipleri diken üstünde, unoya çok rahat giriyorlar, kapı çerçeveleri bükülmekten artık yalama oluyor, bizim arakdaş not bırakacaktı aracın içine yeter artık noolur durun diye...
kardeş aynı sorunları hatta daha fazlşasını yaşadım 89 model 70 sxie ile ve sonunda sattım.şimdi olursa bmöw compact yada başka bişet düşünüyorum ama artık fiatmı;asla!
bende unoyla öğrendin araba kullanmayı ve hala kullanıyorum. 95 model 70s var bi kere yolda bırakmamıstır beni. gorus alanı iyidir 5 kişi binmeye calısmadıgın surece geniştir ferahtır moturu seri ve ataktır yalnız frenajı sıkıntılıdır biraz dikkatlı olmak lazım yol tutusuda cok iyi değildir benzin tuketimi biraz fazladır 9.5 lt(kıs) benzin tuketimi vardır yedek parçası ucuzdur temiz bi tane bulunursa gonul rahatlıgı ile binilebilir
3sene 50.000km 96 sx ie kullandım. uzun yolda çok çok az yakar.ama şehir içinde benzini içer! bence uno alma çok masraflı.ama illede alacam dersen karbüratörlü 70s modelini tüplü ruhsata işli ve beyaz olanından al. unoların hepsinin rengi soluyor. o yüzden beyaz al diyorum.beyaz almazsan satamazsın benimki fıstık yeşiliydi ve renk solması oldu. o yüzden zor sattım. km si düşük olursa al. ayrıca ön tablalar çok çabuk eskir. alırken amartisörlere,alttakıma, motora kaportaya,benzin pompasına, dikkat et. hor kullanılmış uno asla ve asla alma. dert babası olursun:)
Öneriler için teşekkürler. Ben öyle hız falan işim olmaz zaten, muhtemelen haftasonu aracı olucak. Karburatürlü ve Lpg ruhsata işli bir şeyler bulursam alabilirim. Ama bu çalınma olasılığı acaip kafamı kurcaladı. Ne kadar kaskoda yaptırsan uğraşması var.
Peki bir soru daha ben mayıs başı gibi almayı düşünüyorum. Havalar ısındımı fiyatlarda ısınır muhabbeti doğrumudur?
Peki skoda felica nasıldır. Piyasada var 1.3 motor küçük güzel araçlar ama ne yakarlar? birde sanırım 2. eli uno kadar iyi değil?
benim 99 model 70s arabam var şu an çoğu enjeksiyonlu lpgli arabalarla hemen hemen aynı yakıyor benim arbam şu ana kadar 1 kere yolda bırakmadı ha yerli diye parçaları ucuz sanma hiçde ucuz değil ama uzun yolda yakışına sende şaşıracaksın..söliyim kardeş
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme