Şimdi Ara

UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
5.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir şirket portfolyosu için istek doğrultusunda oluşturmuş olduğum Sci-Fi türündeki bu proje için, henüz Epic Games motorun nihai sürümünü yayınlamamış olsa da mevcut hali ile Unreal Engine 5 kullandım. Projenin bitişi ve onaylanmasının üzerine paylaşım yapıyorum.

Bu sahnenin aydınlatması için yeni nesil ışık motoru olan Lumen ile beraber RTX kullandım. Sıfırdan oluşturduğum için Lumen teknolojisi üzerine daha net bir analiz yapma fırsatım oldu. Her ne kadar RTX'in yerini çoğu zaman tutabilen ve performans bakımından da üstünlük sağlayabilen bir teknoloji olsa da, isabetlilik bakımından tam olarak RTX'i yakalayamadığını fark ettim. Ancak bu fark, özellikle de oyun oynarken farkına varılacak büyüklükte değildi.

Motor içerisinden alınan Renderlar, DH'de düşük çözünürlüklü ön izleme olarak görünüyor ancak üstüne tıklarsanız gerçek çözünürlüğünde görebilirsiniz:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 16 Ocak 2022; 2:59:19 >

• Killing floor 2 haritası gibi olmuş zaten yanılmıyorsam onda unreal engine idi. Elinize sağlık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiçte yazan olmamış hemen dolardı buralar, baya güzel görünüyor elinize emeğinize sağlık :D

Edit: tam yorumu atacakken illusive hocam yazmis :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamperouge -- 15 Ocak 2022; 21:49:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam crysis havası aldım bu yapıdan :)

Güzel olmuş, elinize sağlık

• Baya güzel gözüküyor hocam, bu konularla ilgilenenler için başlangıç olarak önereceğiniz eğitim siteleri,online kurslar vs varmıdır ?

• Değişik , ama iç karartıcı havası var.

• çok güzel bir mass effect veya star wars kotor oyunu olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hi-Fi Rush 2 | PS5 | ANA KONU
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba hocam. dijital oyun tasarımı okumayı düşünüyorum. hazırlıkta kendimi geliştirmem için verebileceğiniz öneriler var mıdır? "şu kanalları takip et ufkun genişler" gibisinden. geçen seneden dil çıkışlı olduğum için ingilizce konusunda bir eksiğim yok.

• ilk fotoğraf doom eternal'daki fortress'a benzemiş. elinize sağlık

• her şey güzelde hocam ofis sandalyeleri olmamış :)

• Yine mükemmel bir çalışma hocam ama diğer konularda paylaşırken daha çok teknik detaylara iniyordunuz bu onların yanında çok yüzeysel kalmış.

• @arslan0058 - Hocam öğrenilecek olan şeye göre google veya youtube aramaları yapmak yeterli oluyor. Örnek: 3DS Max basic tutorial, gibi. Yani temel eğitim seviyesinde biri için bu arama iyi bir örnek.

@sriiouss - Oyun geliştirme ile alakalı hangi dalı seçeceğinle ilgili bir durum. Kodlama, görsel efekt, 3D vs. Modelleme ile alakalı arrimus 3d, michael pavlovich, zbrush resmi youtube kanalı, bunları takip etmeni öneririm mesela. Texture - shader işleri için Substance'ın resmi youtube kanalını yine takip edebilirsin. Ancak belli yerlere bağlı kalmaktansa, öğrenmek istediğin şeyle alakalı basit aramalar yaparak seviyene uygun dersler bulman yeterli olur.

@Penanggalan - Hocam ara sıra forumda hava değişimi olsun diye konu açıyorum. Eskiden daha sık konu açar ve detay verirdim, şimdi azalttım çünkü insanların ilgi alanları tamamen politika ve nefrete kaymış durumda. UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı Bense oldukça uzağım, dolayısıyla forumun keyif alacağı şeyler sınıfından çıktığını düşünüyorum teknik detaylarla uğraşmanın. Bu yüzden artık insanları detaya boğmaktansa temel paylaşımı yapıp geçiyorum.

• yasin350 kullanıcısına yanıt

Beceremediğim pek çok şeyden sadece bir tanesidir hocam. UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı 

• Bu çok güzel bir çalışma olmuş. Yürekten tebrik ediyorum.

• Metal-Gear kullanıcısına yanıt

Hocam yarın bir gün lazım olur belki diye ufak bir soru sorayım, grafik tablet kullandığınızı düşünüyorum.

Bunun için başlangıç- orta seviye olmak üzere 1-2 tane grafik tablet önerir misiniz ? İnternette çok var çıkıyor da sizin tecrübeniz vardır şu f/p dir gibi bir öneriniz var mı ?

• Grafik tablet kullanmıyorum hocam, şu ana kadar hiç tecrübe etmedim hatta.

Ama kullanacak olsam çok büyük bir ihtimalle Wacom Intuos Pro'nun S veya Medium modelini tercih ederdim.

Bir alternatif olarak ise Xp-Pen Deco Pro'nun yine Medium modelini seçebilirdim.

• Eline sağlık, çok iyi olmuş. Sırf hasetim den diyorum, (yani aslında o da güzel bir detay da), ne alaka uzay gemisinin duvarına 80 model poster yapıştırmak, dijital ekran mı bitmiş... :)

• lumen ayna tarzı yüzeylerde yansımayı düzelttimi rtx harici lumen reflection malesef patlıyordu hala devam ediyormu

• Hangi ekran kartını kullanıyorsun? Çok iyi görüntü almışsın.

Unreal engine 5 için minimum hangi kart gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt

@Delifisek.Tux - Harbiden ha sanki merkez bölgeden koridora geçince aniden 50 yıl geriye gitmiş gibi oluyor. UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı  Mürettebat orada bir nostalji kafası yaşamış galiba. Yalnız gerçekten de bu projeyi takip eden ve onaylayan sanat yönetmeni benden pek çok düzenleme istemiş olmasına rağmen bu detayla alakalı bir şey dememişti hiç. Demek ki bunu ya atladı ya da böylesi hoşuna gitti.

Bir sır vereyim, o poster bizim TUA'nın posteri aslında. Geçen sene yapılan ay'a gitmekle alakalı açıklamanın ardından gelen planlama posterinin birebir kopyası, üzerinden bir kaç çıkarma yaparak koymuştum. UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı  Türkle çalışıyorlarsa katlanacaklar artık.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.