Şimdi Ara

Upgrade=Eskiyi çöpe atmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Hastası olduğum GTA'nın San Andreas'ını çalıştıramayınca ekran kartı ve Ram'ı upgrade etmeyi düşündüm. Bunu makul bir fiyata halledebileceğimi düşünmüştüm ancak evdeki hesap çarşıya pek uymadı.

Bilgisayarım şu:

Abit Th-7 i850 chipset.
    Intel P4 1.6 423pin.
    256mb RD Ram (4x 64mb)
    nVIDIA GeForce2 Mx/MX400 64 MB 128bit
    80gb Harddisk.

Şimdi ilk sorun RD Ram'lerden çıkıyor. Bunlar artık üretilmediği için ikinci elleri aşırı pahalı.Üstelik elimdekiler de bi halta yaramıyor. Anakart i850 olduğu için takmam gereken Ram modülleri aynı çiftler şeklinde olmak zorunda. Yani 64mb'nin tekini çıkartıp yerine 256 ya da 512 ekleyemiyorum. Eskileri atmak zorundayım.Dahası aldığım yenileri de bir süre sonra elimde patlayacak.

İkinci sorun ekran kartı. Yeni ekran kartları anakartıma uymuyor. Şimdi eski bi tane alsam o da tıpkı Ram'ler gibi elimde patlayacak.Yani ilerde sistemi yükseltmek istediğimde gene yeni bir ekran kartı almak zorunda kalacağım.

Dolayısıyla önümde ekonomik bir seçenek bulunmuyor. Şimdi nispeten makul bir fiyata ekran kartı ve Ram'leri değiştirsem bile ilerde işlemci ya da anakart değiştirmeye kalksam bunlar elimde kalacaklar. Alacağım Ram ve ekran kartlarının ilerde de kullanılabilir olması içinse şimdiden anakartı değiştirmem gerekiyor. (hatta belki de 423pin CPU'yu da)

Önerilerinize ihtiyacım var. DDR ya da DDR 2 ram uyumlu yeni bir anakart mı alayım? Bu anakartın 423 pin işlemci desteklemesi kullanma ömrünü çok mu kısaltır, yani yeni bir işlemci almaya kalktığımda gene anakart, ram ve ekran kartı mı değiştirmem gerekecek? Uzun süre idare edecek, gelecekteki güncellemelerde sorun çıkartmayacak anakart, ekran kartı ve ram ne olmalı? Kısacası bu upgrade işlemini eldeki bütün parçaları çöpe atmadan yapmanın bir yolu var mı?
    Sağolun...

• Dostum bende senin gibi bi sorunla karsılastım hatta benimki daha beterdi cebinde biraz para warsa git güzel bi kasa al gerisi zaten yawas yawas gelio makinanda zaten işe yarayan parçalar wardır onları bi kenara ayır kullanmayacagın eski kartlarını sat yerine yenilerini eklemeye başla bişiler eksik kaldıkça insan duramıo şunu da aliim bunuda aliim dio forumu takip et gündemdeki parçaları emin ol pişman olmassın çünkü devir update devri.
  • O bilgisayar upgrade hem çok zor hem çok pahalı olur. En iyisi onu sat yerine bi amd 3000+ , 1gb ddr ve 6600gt al.
  • yeni bişey al
  • Anakart+Cpu+Ram lerini satabilirsen sat ekran kartıyla hdd yi kullanabilirsin..Bence yapabileceğin en iyi upgrade en ucus upgrade dir. mesela sempron64 + uygun anakart + ram ler kullanabilirsin, sonuçta bu sistemin yaklaşık 2-3 katına malolacak ddr2 li bi son sisteme upgrade etmene hiç gerek yok..
  • sen bilgisayarı ilk alırken hata yapmısın..

ileriye donuk olmayan teknoloji almışsın şimdi işin zor tabi..

şimdide buradan bas bas bağırıyoruz AMD alın AMD alın diye almayanların yine başı ağrıyacak 3 / 4 sene sonra
  • Cevaplar için sağolun.
    Bu arada suitomo haklısın.Ama bu sistem alındığında ben pek anlamıyordum bilgisayardan. Bizimkilerin bilgisayarcı arkadaşları toplamıştı. Maalsefe ileri dönük değilmiş gerçekten.

Bi de ben şey sorayım size: benim anakarta uygun ideal ve ucuz bi ekran kartı önerebilir misiniz? GTA oynamak istiyorummmmm. :)
  • Ben sana bir şey söyleyeyimmi.Hiç elinden çıkarma.Dursun.Nasıl olsa çalışıyor.Yeni bir sistem topla.Eskiyide media centera dönüştür veya linux kitleriyle sonrada bak keyfine...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sumitomo

sen bilgisayarı ilk alırken hata yapmısın..

şimdide buradan bas bas bağırıyoruz AMD alın AMD alın diye almayanların yine başı ağrıyacak 3 / 4 sene sonra

dostum kusura bakma ama 3-4 sene sonra şu an amd nin şu anki en güncel platformu s939da bile işlemci bulamazsın

amd de alsan intel de alsan 3-4 sene sonra anakartı değiştirmen gerekir.

2006 da amd yeni sokete geçiyor 3-4 sene sonraya s939 mu kalır.

arkadaşa tüm sistemi değiştirmesini tavsiye ederim zira şu an alacağı agp kartı 2 sene sonra alacağı sisteme takamaz

agp alınacaksa 2. el bişeyler al bence 9800pro olabilir...

• quote:

Orjinalden alıntı: khn
    Ben sana bir şey söyleyeyimmi.Hiç elinden çıkarma.Dursun.Nasıl olsa çalışıyor.Yeni bir sistem topla.Eskiyide media centera dönüştür veya linux kitleriyle sonrada bak keyfine...

medya center a nasıl dönüştürebiliriz.
    ------------------
    ardaşa tavsiyem anakart agp 8x destekliyorsa ati9550 al bak keyfine, desteklemiyorsa harddisk hariç satıp upgrade yapmaktan başka çare yok gibi harddisk 2 mb cache li ise onada yol gözüküyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

Orjinalden alıntı: Sumitomo

sen bilgisayarı ilk alırken hata yapmısın..

dostum kusura bakma ama 3-4 sene sonra şu an amd nin şu anki en güncel platformu s939da bile işlemci bulamazsın

amd de alsan intel de alsan 3-4 sene sonra anakartı değiştirmen gerekir.

2006 da amd yeni sokete geçiyor 3-4 sene sonraya s939 mu kalır.

arkadaşa tüm sistemi değiştirmesini tavsiye ederim zira şu an alacağı agp kartı 2 sene sonra alacağı sisteme takamaz

agp alınacaksa 2. el bişeyler al bence 9800pro olabilir...

Blki 4 sene sonra değil ama yine 939 pinlik anakart alsa ki NFORCE 4 olsa bir o kadar vanatajı varki. Bak şimdi VENICE'ler yakında Sandiego lar 2 sene sonrada X2 çift çekirdekliler olmazsa uculadığında kalırsa FX57 alır. E kusuruma bakma FX 57 yi aldığında ben inanıyorumki başka bir işlemci almayacak.Takii yeni arabirimler çıkana dek...

• İşlemci/anakart 423 olduğundan yeni birşey bulman imkansız.
    Toptan yenileme yap.
    Sempron 2600+ civarında bir işlemciye ve msı/asus 9550'ye(128bit, 128mb) sahip olan bir makina işini görür.
    Belleği para varsa 1gb, yoksa yakında 1gb yapmak koşuluyla 512mb yapabilirsin.
    Elindekileri de satarsın tabi.

Sistemin ne zaman alındı bilmiyorum ama rdram'li ve i850 anakartı olan makineler o zamanlar için gayet hızlı ve pahalı modellerdi.(P4'ün ilk çıkış anları)
    Gayet iyiymiş yani zamanına göre.
    Ddr'ye sahip, s478 bir makine alsaydın(tabi o zamanlar varsa) bile aynı duruma düşecektin.
    Gene herşey değişecekti büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Eylül 2005, 18:33:20 >
  • hocam işlemcin 478 pin olsaydı daha gidecek çok yolun vardı ama. o işlemciyle pek bişeyler değiştiremezsin. yine eski teknolojiyi yenilemekten başka bişeye yaramayacak.....
  • Şu adaptör vardı 423/478 yapan asusun onla bir araştır belki işe yarar.
  • bence köklü bir değişikliğe gitmen gerekecek istediğini elde etmen için. Seçenekler bu yönde. Şu an pek yanaşmadığın RAM upgrade bile biraz para harcatacak ama yapacağın en ekonomik yatırım yine o yönde olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.