Şimdi Ara

Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
6
Favori
32.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sınırın kalkmasını elbette isterim ama akn-akk kalktı kota varken herkes parasını ödediği hızlara rahatlıkla erişebilirken, artık belirli saatler dışında herkes çok düşük hızlarda ve yüksek pinge sahip interneti kullanmaya mahkum halde. Aradığım zamanda herhangi bir sorun olmadığını söylüyorlar. Hız testinde falan çıkan değerlerin normal olduğunu belirtiyorlar ki. Yazılım Mühendisiyim. Diyalog kurduğum kişilerden çok daha iyi biliyorum bütün sistemi. Onu da geçtim ne yazık ki upload düşük ama parasını veren yayıncılar 100 mbit indirme 100 mbit yükleme hızlara sahip olmasına rağmen hala ağlıyorlarsa sorun internet hızıyla alakalı değildir. İsterse her eve 1.000 mbit hız versinler, ping, stream gibi hayati önem taşıyan konuları çözmeden istediklerini kaldırsınlar. Yıl olmuş 2019 merkezi yerlerde port yok, öyle yeni kurulan bir yerde değil en kötü 60 senelik bölgeler ve 3 aydan aşağı bekleme süresi de yok. Kapımın önünden fiber altyapı geçiyor. Türk Telekom harici kullanamıyorum, kullanmak istediğim zamanda 20 dairelik binayı ikna etmek gerekiyor o da mağara adamına bilgisayarı anlatmaktan farksız, zamanında ne kavgalar yaşadım bina ile bu konuda bilen bilir. Her neyse. Ne yazık ki durum böyle.. Yakında 5G ile efsane sistemler kurulacak dünya çapında ama Türkiye önce matbaa, sonra sanayi de olduğu gibi bir 50 sene de bunu bekler..

• Destegimizi verelim safımız belli olsun.
    Musait zamamda buralari doldururuz.

Zira bu konuda iss 'leri kınıyor ve onlara laflar hazirliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim sınırsız upload yerine önce Türkiyede sözde almayanın bizi kıskandığı ülkede hala internet olmayan yerler hala adsl ile sürünen yerler var, önce bu çözülmesi lazım. Sınırsız upload olsa ne olmasa ne, ben vdsl yada fiber kullanamadıktan sonra.
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    AKK varken herkes "parasını ödediği hızlara" "rahatlıkla" erişebiliyor muydu?

"Parasını ödediği hızlara" ve "rahatlıkla" AKK varken mi erişiyordu?

AKK varken 50 GB kullandığımızda hızımız 3 Mbps'ye düşüyordu.

Paket hızınız ister 16 Mbps olsun, ister 100 Mbps olsun; hızınız 50 GB gibi, 100 GB gibi komik kısıtlamalarla 3 Mbps'ye düşürülüyordu.

Ping durumu AKK sonrası hiçbir şekilde değişmedi, hiç ping sorunu yaşamadım ve sorduğumuz binlerce kişi böyle bir sorun yaşamadığını aktarıyor.

AKK kalkmadan önceki ping durumunuzu belgeleyen ve şimdiki durumunuzu belgeleyen testler paylaşabilir misiniz? Tarafsız olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Ayrıca sabit internet santralleri, baz istasyonlarına göre daha güçlüdür. Bu sebeple yüksek upload almak için 4G LTE kullanmak zorunda bizi bırakmaları çok saçma. Ayrıca fiyatı 279 TL. Sabit internet olup, VDSL2 17a destekleyen, altyapısı iyi olan bölgelerde Türk Telekom ve Superonline Upload hızını sınırsız verebilirdi ve hiçbir sekilde sorun çıkmazdı.

Türk Telekom ve onun gibi büyük internet firmaları çok önyargılı. Örneğin A bölgesinde internet altyapısı sağlıklıyken, B bölgesimde internet altyapısı kötü diye, A bölgesinide kötulüyorlar... Yani onların düşünce tarzı bu ve bence sizde bu saçma düşünceyle devam ediyorsunuz. Eğer bir müşteri; "Altyapımın desteklediği kadar Upload hızı talep ediyorum." derse, Internet Servis Sağlayıcısı o hızı, müşterinin talebi üzerine eksiksiz bir şekilde sunmak zorundadır. Eğer bu işlemlerden sonra, müşteri internetinde aşırı dengesizlikler ve sık sık kopma sorunları yaşamaya başlarsa, Upload hızı o zaman müşterinin isteği üzerine, Upload hızı limitlendirilebilir. Yani kafalarına göre karar vermememeleri lazım. Herkes kendi altyapı sağlığına göre hız almalı.
    Önyargı yok aslında.

Upload işinde iyi rant var. Şirketlere yüksek upload hızı fahiş fiyatlara satılıyor. Eğer kullanıcıya bu hızlar verilerse, bu şirketleri başka yere itecektir.

• Sonu AKN gibi olmasın. AKN kalkacak diye o kadar çalışma yapıldı ses getirildi. Ama gelinen noktaya baktığımda, eskisinden beter bir noktaya geldik. Hız düşümünün sözleşme hızına göre kademeli düştüğü, 02-08 arası sınırsız sistem şimdiki durumdan bin kat daha iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Başka bir konuda yazdığım mesajı kopyalıyorum:

Yaptığınız hataları sıralıyorum:

1. AKK geçiş sürecini "iyi" olarak nitelendirmişsiniz fakat bunun olmasını sağlayan insanlara, yani bize suçlu demişsiniz.

İnternette Kalite Hareketi olarak "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" kampanyamızı 2016 Haziran ayında başlattık. 2016 Haziran'da durum nasıldı?

- TurkNet de dahil olmak üzere her İSS'de AKK vardı.

- AKK sonrası hızlar ister 8 Mbps'lik ister 100 Mbps'lik paket kullanın 3 Mbps idi, 50 GB gibi kullanımlar sonrası hızınız 3 Mbps'ye düşüyordu.

- Bu paketlere ödediğiniz meblağ 50 - 100 lira seviyelerindeydi.

Haziran 2016'da kampanyamızı başlattık. Eylül 2016'da BTK bir karar çıkarttı. Karara göre AKK sonrası hız %50 oranında artıralacaktı, yani 3 Mbps yerine 4.5 Mbps olacaktı.

Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)

Buna sağlam argümanlarla itiraz ettik. Aralık 2016'da yayımlanan kararda hızların oranlı olarak düşürüleceği kabul edilmişti.

Yani kampanyamızın etkili olmasıyla AKK hızının 4.5 Mbps'ye yükseleceği açıklandı fakat sonrasında yaptığımız itirazlarla BTK, bunun yetersiz olacağını gördü ve sizin "iyi" diye nitelendirdiğiniz o oranlı hız düşümü kararı açıklandı. Bu oranlı hız düşümü 1 Mayıs 2017'de başlamak ve 31 Aralık 2018'de bitmek üzere getirildi.

Sizin bize "suçlusunuz" diyebilmeniz için internetin 2016'daki durumu ile şimdiki durumu arasında bir kıyaslama yapmanız gerekir. Siz 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası ile şimdiki durumu kıyaslayarak bizim kötüye gidişe yol açtığımızı iddia ediyorsunuz, halbuki o "iyi" dediğiniz aralık bizim sayemizde gerçekleşti.

Diğer bir nokta ise, mağduriyetinden dolayı itirazlarını dile getiren kişiler "daha kötü duruma düşülse dahi" suçlu ilan edilemez. Bu suçlu ilan etme eylemine "kurban suçlama (victim blaming)" denir, bu çok hatalı bir bakış açısı. Üstelik mevcut durumda daha kötüye düşüş de söz konusu değil.

2. TurkNet ve diğer alternatif İSS'leri tamamen ihmal ederek yalnızca Türk Telekom üzerinden değerlendirme yapıyorsunuz.

TurkNet ve diğer alternatif İSS'ler kampanyamız sayesinde AKK'siz internete 31 Aralık 2018'den bile önce geçiş yapmışlardır. TurkNet özelinde konuşacak olursak: Eylül 2017'de AKK'yi tamamen kaldıran TurkNet, bizzat kendi yöneticisinin ağzından şunları söylüyor:

"Bunu da tekrar söylüyorum: İnternet kullanıcılarının baskısıyla, kampanyasıyla, aracılığıyla olan bir şey. Yani o Change.org'daki 300 bin imza bence çok değerli bir şey, BTK'ya yapılan şikayetler çok değerli şeyler."

Kampanyamızdan önce ülkedeki insanların AKK'siz, limitsiz bir şekilde internet kullanması hayaldi. Gerek Türk Telekom olsun gerekse alternatif İSS'ler olsun, AKK'yi kaldırmak, internet koşullarını iyileştirmek gibi dertlere sahip değildi. Çünkü "herkes hâlinden memnun" diye bakarak "ne kadar kota ile kısıtlarsak kârdır" diye düşünüyorlardı. Rahatlarını bozduk, internet kullanıcıları olarak İSS'leri gelişime zorladık.

Ülkemizde "limitsiz internet", telekomünikasyon pazarında olmazsa olmaz hâline geldi. Öncesinde hayal olarak bakılan bir olgu, şimdi olmazsa olmaz. Bu nedenle alternatif İSS'leri göz ardı etmeniz çok hatalı. İnternet kullanıcılarının farkındalığı arttıkça alternatiflere doğru bir kayma yaşanacak ve bu koşullarda limitsiz ve yüksek hızlı interneti uygun fiyatlara vermeyen firmalar zor duruma düşecek. Burada esas olan "farkındalık". "AKK geri gelsin" diyerek bu farkındalık oluşmaz, Türk Telekom'un ekmeğine yağ sürmektir bu.

3. İnternet fiyatlarına tepkisiz olduğumuzu söylemişsiniz. Baştan sona hatalı bir bilgi. En başından beri "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" diyoruz ve yeni dönem fiyatları için açıklandığı gibi hazırlanıp gereken tepkiyi gösterdik, göstermeye devam ediyoruz:

https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır

Fahiş Fiyat İstemiyoruz!

İnternette Kalite Hareketitwitter
    İnternette Kalite Hareketi
    https://twitter.com/kalitehareketi/status/1076436162682732544

https://www.instagram.com/p/BrsBR-jng9l/

https://forum.donanimhaber.com/fahis-fiyat-istemiyoruz-cimer-etkinligimiz-basladi-internette-kalite-hareketi--136401492

4. Verdiğiniz link gösteriyor ki AKK geçiş sürecindeki taahhütlü fiyatlar ile şimdiki taahhütsüz fiyatları kıyaslıyorsunuz. Tutarlılık açısından taahhütlü - taahhütlü veya taahhütsüz - taahhütsüz kıyaslaması yapmanız doğru olur. Taahhütlü fiyatlar üzerinden gitmek daha doğru olacaktır, zira taahhütsüz fiyatlar hep yüksek oldu.

5. BTK ile ilgili bilgi hatanız var. Bunu birçok kişi yapıyor, teknoloji editörü titrli kişiler bile. Bu durumu bir makale ile açığa kavuşturacağız.

Değindiğiniz doğru noktalar:

AKK geçiş sürecindeki iyileştirilmiş şartlarla kıyaslandığında Türk Telekom'un mevcut limitsiz tarifeleri daha kötü koşullar içeriyor. Şu paylaşımımızda ve diğer birçok yerde bunu ele aldık, insanlara anlattık:

Türk Telekom yeni tarifeleriyle AKN'ye dönmek için ölümü gösterip sıtmaya mı razı etmek istiyor?

İnternette Kalite Hareketitwitter
    İnternette Kalite Hareketi
    https://twitter.com/kalitehareketi/status/1072648794154643456

https://www.instagram.com/p/BrRHB-dH6LH/

Bir an önce limitsiz internet hızlarının kayda değer şekilde artması, fiyatlarının kayda değer şekilde düşmesi gerekiyor. Bunun için altyapı mı gerekiyor? İSS'ler için bu bir boyun borcudur, bir an önce bunu yapmaları şarttır. Ancak mevcut durumda dahi altyapı, çoğu hâlde kota için öne sürülen bir bahane. Kendi sorumsuzluklarını bahane olarak öne sürüp bu sorumsuzluklardan dolayı internet kullanıcılarını mağdur ediyorlar ve bundan da büyük kazançlar elde ediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asimptot

Bu mesaj silindi.
    Burayı terkeder misin sayın Türk Telekom fanatiği?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Başka bir konuda yazdığım mesajı kopyalıyorum:

Yaptığınız hataları sıralıyorum:

1. AKK geçiş sürecini "iyi" olarak nitelendirmişsiniz fakat bunun olmasını sağlayan insanlara, yani bize suçlu demişsiniz.

İnternette Kalite Hareketi olarak "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" kampanyamızı 2016 Haziran ayında başlattık. 2016 Haziran'da durum nasıldı?

- TurkNet de dahil olmak üzere her İSS'de AKK vardı.

- AKK sonrası hızlar ister 8 Mbps'lik ister 100 Mbps'lik paket kullanın 3 Mbps idi, 50 GB gibi kullanımlar sonrası hızınız 3 Mbps'ye düşüyordu.

- Bu paketlere ödediğiniz meblağ 50 - 100 lira seviyelerindeydi.

Haziran 2016'da kampanyamızı başlattık. Eylül 2016'da BTK bir karar çıkarttı. Karara göre AKK sonrası hız %50 oranında artıralacaktı, yani 3 Mbps yerine 4.5 Mbps olacaktı.

Buna sağlam argümanlarla itiraz ettik. Aralık 2016'da yayımlanan kararda hızların oranlı olarak düşürüleceği kabul edilmişti.

Yani kampanyamızın etkili olmasıyla AKK hızının 4.5 Mbps'ye yükseleceği açıklandı fakat sonrasında yaptığımız itirazlarla BTK, bunun yetersiz olacağını gördü ve sizin "iyi" diye nitelendirdiğiniz o oranlı hız düşümü kararı açıklandı. Bu oranlı hız düşümü 1 Mayıs 2017'de başlamak ve 31 Aralık 2018'de bitmek üzere getirildi.

Sizin bize "suçlusunuz" diyebilmeniz için internetin 2016'daki durumu ile şimdiki durumu arasında bir kıyaslama yapmanız gerekir. Siz 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası ile şimdiki durumu kıyaslayarak bizim kötüye gidişe yol açtığımızı iddia ediyorsunuz, halbuki o "iyi" dediğiniz aralık bizim sayemizde gerçekleşti.

Diğer bir nokta ise, mağduriyetinden dolayı itirazlarını dile getiren kişiler "daha kötü duruma düşülse dahi" suçlu ilan edilemez. Bu suçlu ilan etme eylemine "kurban suçlama (victim blaming)" denir, bu çok hatalı bir bakış açısı. Üstelik mevcut durumda daha kötüye düşüş de söz konusu değil.

2. TurkNet ve diğer alternatif İSS'leri tamamen ihmal ederek yalnızca Türk Telekom üzerinden değerlendirme yapıyorsunuz.

TurkNet ve diğer alternatif İSS'ler kampanyamız sayesinde AKK'siz internete 31 Aralık 2018'den bile önce geçiş yapmışlardır. TurkNet özelinde konuşacak olursak: Eylül 2017'de AKK'yi tamamen kaldıran TurkNet, bizzat kendi yöneticisinin ağzından şunları söylüyor:

"Bunu da tekrar söylüyorum: İnternet kullanıcılarının baskısıyla, kampanyasıyla, aracılığıyla olan bir şey. Yani o Change.org'daki 300 bin imza bence çok değerli bir şey, BTK'ya yapılan şikayetler çok değerli şeyler."

Kampanyamızdan önce ülkedeki insanların AKK'siz, limitsiz bir şekilde internet kullanması hayaldi. Gerek Türk Telekom olsun gerekse alternatif İSS'ler olsun, AKK'yi kaldırmak, internet koşullarını iyileştirmek gibi dertlere sahip değildi. Çünkü "herkes hâlinden memnun" diye bakarak "ne kadar kota ile kısıtlarsak kârdır" diye düşünüyorlardı. Rahatlarını bozduk, internet kullanıcıları olarak İSS'leri gelişime zorladık.

Ülkemizde "limitsiz internet", telekomünikasyon pazarında olmazsa olmaz hâline geldi. Öncesinde hayal olarak bakılan bir olgu, şimdi olmazsa olmaz. Bu nedenle alternatif İSS'leri göz ardı etmeniz çok hatalı. İnternet kullanıcılarının farkındalığı arttıkça alternatiflere doğru bir kayma yaşanacak ve bu koşullarda limitsiz ve yüksek hızlı interneti uygun fiyatlara vermeyen firmalar zor duruma düşecek. Burada esas olan "farkındalık". "AKK geri gelsin" diyerek bu farkındalık oluşmaz, Türk Telekom'un ekmeğine yağ sürmektir bu.

3. İnternet fiyatlarına tepkisiz olduğumuzu söylemişsiniz. Baştan sona hatalı bir bilgi. En başından beri "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" diyoruz ve yeni dönem fiyatları için açıklandığı gibi hazırlanıp gereken tepkiyi gösterdik, göstermeye devam ediyoruz:

https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır

Fahiş Fiyat İstemiyoruz!

https://twitter.com/kalitehareketi/status/1076436162682732544

https://www.facebook.com/internettekalite/photos/a.1803514659770662/1817694865019308/?type=3&theater

https://www.instagram.com/p/BrsBR-jng9l/

https://forum.donanimhaber.com/fahis-fiyat-istemiyoruz-cimer-etkinligimiz-basladi-internette-kalite-hareketi--136401492

4. Verdiğiniz link gösteriyor ki AKK geçiş sürecindeki taahhütlü fiyatlar ile şimdiki taahhütsüz fiyatları kıyaslıyorsunuz. Tutarlılık açısından taahhütlü - taahhütlü veya taahhütsüz - taahhütsüz kıyaslaması yapmanız doğru olur. Taahhütlü fiyatlar üzerinden gitmek daha doğru olacaktır, zira taahhütsüz fiyatlar hep yüksek oldu.

5. BTK ile ilgili bilgi hatanız var. Bunu birçok kişi yapıyor, teknoloji editörü titrli kişiler bile. Bu durumu bir makale ile açığa kavuşturacağız.

Değindiğiniz doğru noktalar:

AKK geçiş sürecindeki iyileştirilmiş şartlarla kıyaslandığında Türk Telekom'un mevcut limitsiz tarifeleri daha kötü koşullar içeriyor. Şu paylaşımımızda ve diğer birçok yerde bunu ele aldık, insanlara anlattık:

Türk Telekom yeni tarifeleriyle AKN'ye dönmek için ölümü gösterip sıtmaya mı razı etmek istiyor?

https://twitter.com/kalitehareketi/status/1072648794154643456

https://www.facebook.com/internettekalite/photos/a.1803514659770662/1803514633103998/?type=3&theater

https://www.instagram.com/p/BrRHB-dH6LH/

Bir an önce limitsiz internet hızlarının kayda değer şekilde artması, fiyatlarının kayda değer şekilde düşmesi gerekiyor. Bunun için altyapı mı gerekiyor? İSS'ler için bu bir boyun borcudur, bir an önce bunu yapmaları şarttır. Ancak mevcut durumda dahi altyapı, çoğu hâlde kota için öne sürülen bir bahane. Kendi sorumsuzluklarını bahane olarak öne sürüp bu sorumsuzluklardan dolayı internet kullanıcılarını mağdur ediyorlar ve bundan da büyük kazançlar elde ediyorlar.
    Kısaca arkadaşlar, "Sınırsız Upload Derneği" tamamen "İnternette Kalite Hareketi" adına açtığım, sanal bir alternatiftir. Amaç ise, ismimizdende anlaşılacağı üzere direkt "Limitsiz Upload ve Ucuz fiyat" odaklıdır.

İnternette Kalite Hareketi'ne katılırsanız, aynı zamanda "Sınırsız Upload Derneği"ne destek olmuş sayılırsınız.

• download rate lerini anladık da upload hızları yükseltilirse hatlarda çok yığılma başlar , adil kullanım noktasının kaldırılmasından sonra ki en büyük sorun gsm şirketlerinin düşük kotayı fahiş fiyatlardan satması . valla iyi hizmet sunacaklarını garanti etseler gider ptt cell den hat alırım . yaklaşık 50 tl turkcell e en düşük paket tarifesi bedeli ödüyorum 1 gb internet veriyorlar bu kadar utanmazlık bu kadar rezillik olur mu be kardeşim . ptt cell de bu fiyata 7 gb ile 12 gb arası internet veriliyor . 1 gb nedir ya . yaklaşık 1 saat youtube de gezsen doldurursun üstüne bir de gb başına 15 tl idi sanırım ödettirip yada faturaya yansıtıp ay sonu insanı çıldırtıyorlar . 70 tl fatura ödediğimizi hatırlıyorum . bazılarına düşük gelebilir ama ben bu fiyata evime fiber döşetiritim . akn kaldırıldı yakın zamanda da upload hızlarında bir güncelleme yapılır sanırım . fakat hala avrupa standartlarında değiliz bana 24 mbit fiber yetmemeye başladı . allahın romanyalısı 100 mbit interneti ile sabaha kadar torrentler indiriyor . bizimkisi bir dosya için 5 saatimizi veriyoruz . yine de Allaha çok şükür ama 10 mb il indirme ayrı 3 ile indirme ayrı . fakat tutup da her kullanıcı sabahlara kadar indirme yapmıyor . birkaç kere ya film ya program ya oyun geri kalan günlerde hatta fazla yüklenme olmuyor . telekomun kapasiteleri yeterliymiş şu ana kadar hızımda bir düşüş yaşamadım .

• quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

AKK varken herkes "parasını ödediği hızlara" "rahatlıkla" erişebiliyor muydu?

"Parasını ödediği hızlara" ve "rahatlıkla" AKK varken mi erişiyordu?

AKK varken 50 GB kullandığımızda hızımız 3 Mbps'ye düşüyordu.

Paket hızınız ister 16 Mbps olsun, ister 100 Mbps olsun; hızınız 50 GB gibi, 100 GB gibi komik kısıtlamalarla 3 Mbps'ye düşürülüyordu.

Ping durumu AKK sonrası hiçbir şekilde değişmedi, hiç ping sorunu yaşamadım ve sorduğumuz binlerce kişi böyle bir sorun yaşamadığını aktarıyor.

AKK kalkmadan önceki ping durumunuzu belgeleyen ve şimdiki durumunuzu belgeleyen testler paylaşabilir misiniz? Tarafsız olarak.
    Bir diğer sorun da bu işte. Okuduğunu anlamak! Bir aptala anlatır gibi bütün bilgileri tek tek yazmak gerekir mi? Eğer bu konulardan azıcık anlıyorsan "senden bahsetmiyorum" karşındakini bu gereksiz laf kalabalığıyla boğmazsın! Ayrıca yaptığın diğer yorumları okudum genelde agresif bir tavır sergiliyorsun! Neyse, gelelim konumuza.

AKN varken kotan dolana kadar 100 mbit alabiliyor muydun? Alabiliyordun! Sonrasında AKK-AKN kalktı hiçbir zaman o hızları göremedim 24 mbitlik tarifemde, daha önceden 50mbit kullanıyordum ve 45 e nadiren düştüğü oluyordu! Senin sorun yaşamıyor olman ülke genelinde ciddi bir ping ve hız sorunu olduğu gerçeğini değiştirmez! Ayrıca AKK önceki sistem, AKN'de en azından kısıtlama olsa da 3 mbit gibi absürt değerlere düşmüyordu. 24 mbit'den 8 mbit e düşüyordu, 50 mbit'den 16 ya 100'den 24 e düşüyordu ve bu hız düşümüne rağmen yine sorunsuz bir şekilde "parasını ödediğin", "sözleşmede hız düşümünden sonra neyle karşılaşacağını bildiğin" interneti sorunsuz olarak kullanabiliyordun!

"AKK kalkmadan önceki ping durumunuzu belgeleyen ve şimdiki durumunuzu belgeleyen testler paylaşabilir misiniz? Tarafsız olarak."

Boş bir insana kanıtlayacak bir şeyim yok. Öncesini söylüyorum inanmıyor ve belgelenmiş kanıt istiyorsan, ciddi bir rahatsızlığın oldu ortada, şu an aldığım değerler sözde 9 ms ping ki en basiti oyunlarda her maçta en az 1 kez 900 ms ye ye çıktığı oluyor. 24 olması gereken internetim 13 mbit internet ki bu değişiklikten sonra asla üstünü görmedim! Upload hızımda 1.5 mbit. Sözleşmede 3 mbit yazmasına rağmen! Şimdi al bu bilgileri ne yaparsan yap!

• Aman hocam kalsın. Download limitsiz olsun dedik başımıza neler geldi. Birde elimizdeki 4 mbit uploaddan olmayalım.
    Başka bir ülkede olsa desteklerdim ama burda malesef elimizdekindende oluruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

Bir diğer sorun da bu işte. Okuduğunu anlamak! Bir aptala anlatır gibi bütün bilgileri tek tek yazmak gerekir mi? Eğer bu konulardan azıcık anlıyorsan "senden bahsetmiyorum" karşındakini bu gereksiz laf kalabalığıyla boğmazsın! Ayrıca yaptığın diğer yorumları okudum genelde agresif bir tavır sergiliyorsun! Neyse, gelelim konumuza.

AKN varken kotan dolana kadar 100 mbit alabiliyor muydun? Alabiliyordun! Sonrasında AKK-AKN kalktı hiçbir zaman o hızları göremedim 24 mbitlik tarifemde, daha önceden 50mbit kullanıyordum ve 45 e nadiren düştüğü oluyordu! Senin sorun yaşamıyor olman ülke genelinde ciddi bir ping ve hız sorunu olduğu gerçeğini değiştirmez! Ayrıca AKK önceki sistem, AKN'de en azından kısıtlama olsa da 3 mbit gibi absürt değerlere düşmüyordu. 24 mbit'den 8 mbit e düşüyordu, 50 mbit'den 16 ya 100'den 24 e düşüyordu ve bu hız düşümüne rağmen yine sorunsuz bir şekilde "parasını ödediğin", "sözleşmede hız düşümünden sonra neyle karşılaşacağını bildiğin" interneti sorunsuz olarak kullanabiliyordun!

"AKK kalkmadan önceki ping durumunuzu belgeleyen ve şimdiki durumunuzu belgeleyen testler paylaşabilir misiniz? Tarafsız olarak."

Boş bir insana kanıtlayacak bir şeyim yok. Öncesini söylüyorum inanmıyor ve belgelenmiş kanıt istiyorsan, ciddi bir rahatsızlığın oldu ortada, şu an aldığım değerler sözde 9 ms ping ki en basiti oyunlarda her maçta en az 1 kez 900 ms ye ye çıktığı oluyor. 24 olması gereken internetim 13 mbit internet ki bu değişiklikten sonra asla üstünü görmedim! Upload hızımda 1.5 mbit. Sözleşmede 3 mbit yazmasına rağmen! Şimdi al bu bilgileri ne yaparsan yap!

Alıntıları Göster
    Klavyene sağlık. AKN kaldırıldıktan sonra sistemin daha da kötüleştiğini 1 milyon kere de yazsak anlamayacak olsalarda yaşayanlar biliyor gerçeği..

• Vallahi ülkede upload kullanan ne kadar insan var anlamadım gitti önğne gelen internete video yüklüyor yada yayın mı açıyor yoksa ben uploadun işlevini mi bilmiyorum normal oyun oynayan biri için download önemli değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 25 Mart 2019; 16:28:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Belge istiyorum, hakaret ediyorsunuz.

Durumun bu olup olmadığına dair belge gerek. Anektodal kanıt değil, doğru çıkarımlar yapıp doğru sonuçlara varabilmek ve bu sayede çözüme ulaşmak için bilimsel olmak gerekiyor.
  • açıkcası benim upload hızım bana yetiyor...

yayın yapmak isteyenlere kazandıkları paracıklarına birazcık kıyıp yüksek hızlı yada senkron internet almalarını salık veriyorum.

--
    şimdi senin upload ile işin yokturcular gelmeden belirteyim:
    10 dk içinde 1080p full hd videoyu sunucuya upload edip, düzenleyip renderlayıp, indirip, tekrar müşteriye gönderebildim. 10dk. bence gayet yeterli.
    kullandığım internet 24mbit ttnet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerasker -- 25 Mart 2019; 17:1:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adsl için birşey ifade etmiyor zaten desteklediği en fazla 1 mbit
    vdsl için çok şey ifade eder
  • oooo hadi bakalım download ta aldık payımızı bide burada master yapak...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.