Şimdi Ara

Upper/Lower Split, günde 2 kere antrenman, evde, ekipmansız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde kendi çabamla kilo verip, temel egzersizlere vücudumu şekillendirmek amacım. Burpeeli, jumping jackli, şınavlı, mountain climberlı, squatlı vs. hem tüm vücudumu çalıştıracaj hemde kalori yaktıracak bir program yaptım. Sırayla yapıp bitirmem 15dk sürüyor ve ikinci üçüncü setleri yapacak halim kalmıyorum ama kas olarak az çalışmış kalıyorum. 10 şınav, 25 squat ile bişey olmaz. Ve bende 2. 3. setleri full yapacak ciğer yok. Kardiyomsu hareketleri çıkarsam kilo verme hızım azalır. Dolayısıyla farklı arayışlara girdim ve şu fikirleri düşündüm. Bilgili arkadaşlar bir yardım edebilir ise sevinirim.

Upper/Lower split diye bir şey gördüm. Üst/alt/dinlenme/üst/alt/dinlenme/dinlenme şeklinde. Üstteki programı haftada 3 kere yapınca toplam 30 şınav ediyor. Bunda upper gününde 20 şınav çeksem haftada 40 yapıyor artış var ama yetersiz 40 şınavla ne üst vücudu yapacaksın. Kardiyo egzersizleride alt vücut günlerinde zor olabileceği için üst vücut günlerinde yapınca haftada 3ten 2ye düşmüş olacak.

Bir diğer düşünce günde 2 kere antrenman. Bunu düşünmemin nedeni evde ekipmansız kasları yeterince yoramadığım için sabah 20 şınav çektiğimde 3-5 saate tekrar aynısını yaabilecek duruma gelmem. Bu günde 2 kere çalışma olayı daha iyi gibi duruyor çünkü daha esnek. Sabah üst, akşam alt vücut yapılabilir veya sabah kardiyo akşam full body antrenman veya tem tersi.

Hatta bununda ilerisi var. Bununla günde 20-30 şınav yasam haftada 60-90 ediyor. 1ay boyunca günde 100 şınav, 100 squat gibi şeyler var. Bunları uygulayanlar genelde sabah 20 şınav 2-3 saat sonra bi 20 daha 2-3 saat sonra bi 20 daha falan bu şekilde günde 100 şınav yapıyorlar. Bakınca mantıklı geliyor birinde haftada 100 şınav birinde günde. Ama gerçekten mantıklı mı bilmiyorum.

15 dk antrenman, 10 şınav, 20 şınav falan diye küçümsemeyin lütfen amacım yağ oranımı 20 altına düşürmek, kolumu sıktığımda az da olsa bi triceps falan görmek. :) Sonrasında düzgün bir şekilde sporada başlarız umarım.

En iyi yapabileceğim ne gibi duruyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hevesini kırmak istemem ama bu sayılarla ne kas olarak ne kalori yakma açısından çok şey elde edemezsin, tabi ki her şeyin bi başlangıcı var hiç yapmamaktan iyidir. VÜcut ağırlığıyla yapılan egzersizlerle fit olabilirsin elbette ama çok daha yoğun antrenmanlar yapman gerekiyor. Tavsiyem internet üzerinden p90x3 (günde 30dk) focust25 (25dk) gibi programları edinip (torrent) bunları uygulaman, çok daha fazla kalori yakıp bir miktar (yine söylüyorum çok değil) kas elde edebilirsin, beslenmene de dikkat ettiğini varsayıyorum.
  • yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. vermen gereken zorluğu veremiyorsun vücut ağırlığıyla. önerim hareketleri daha complex hale getirmek. squat yerine jump squat gibi. şınavı da ağırlıklı olarak yapabilirsin çeşitli varyasyonlarla. parkta dips ve barfiks
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Haftada 4 Gün Body Programı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.