Bildirim
Ürkütücü perde ömrü istatistiki verileri !..
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Benim merak ettim burada iki soru var bir türlü tam cevap alamadım
Birincisi bu perde sayısı bitince değişim maliyeti TR de ne kadar acaba
ikincisi bu değişim sonrası makinenin performansı yada fotoğraf çekim kalitesinde bir düşüm söz konusu oluyor mu. -
Bugün karfu Karacasu servisini aradım perde sayısı bitince değişim hakkında görüştük sağolsunlar çok yardımcı oldular.
Makinede bir sorun oluşturmadığını yenisini değiştirince aynı şekilde çekime devam ettiğini söylediler. Maliyet konusunda ise sadece perde değişiminin ortalama 200 250 TL gibi bir parça maliyeti olduğunu seriş ücreti hiçbir ürün parça değişiminde almadıklarını öğrendim. -
quote:
Orijinalden alıntı: Babakedi
Bugün karfu Karacasu servisini aradım perde sayısı bitince değişim hakkında görüştük sağolsunlar çok yardımcı oldular.
Makinede bir sorun oluşturmadığını yenisini değiştirince aynı şekilde çekime devam ettiğini söylediler. Maliyet konusunda ise sadece perde değişiminin ortalama 200 250 TL gibi bir parça maliyeti olduğunu seriş ücreti hiçbir ürün parça değişiminde almadıklarını öğrendim.
250 ise iyiymiş. Ben de bir aralar 400-450 TL. gibi fiyatlar duymuştum buralardan. Elbette ki perde mekanik bir parça. İşlevi düzgün olduğunda çekime hiçbir negatif etkisi olmayacaktır. Perde ömrü biter diye fotoğraf çekmeyi bile ekonomik yapanlar gördüm. Abaratıyim biraz, hani nerede ise eskiden TV'lerin üzerine koyduğımız gibi annemizin işlediği dantel örtü koyacağız makinalara aman perde ömrü tükenmesin .
-
Demi ya ama sorma o çekim olayını bende yapıyordum sanki perde bitince at makineyi çöpe. İnternette böyle bilgiye ulaşamadım ki😂😂😂 iyi oldu
Birde artık fotoğraf çekim sayısından korkar oldum 13bin foto çekmişim bu yaşa kadar çok geliyor gözüme silmeye elemeye başlıycam şu laptop gelsin 😀
Bol çekip aradan iyiyleri seçmek lazım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bugüne kadar hiç aklıma bile getirmedim acımasızca deklanşöre bastım hep. Benim tee 2005'te aldığım makina halen hiçbir arıza olmaksızın çalışıyor !.. 10 senede artık kaç bin perde ömrüdür :) -
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
quote:
Orijinalden alıntı: Babakedi
Makinede bir sorun oluşturmadığını yenisini değiştirince aynı şekilde çekime devam ettiğini söylediler. Maliyet konusunda ise sadece perde değişiminin ortalama 200 250 TL gibi bir parça maliyeti olduğunu seriş ücreti hiçbir ürün parça değişiminde almadıklarını öğrendim.
250 ise iyiymiş. Ben de bir aralar 400-450 TL. gibi fiyatlar duymuştum buralardan. Elbette ki perde mekanik bir parça. İşlevi düzgün olduğunda çekime hiçbir negatif etkisi olmayacaktır. Perde ömrü biter diye fotoğraf çekmeyi bile ekonomik yapanlar gördüm. Abaratıyim biraz, hani nerede ise eskiden TV'lerin üzerine koyduğımız gibi annemizin işlediği dantel örtü koyacağız makinalara aman perde ömrü tükenmesin .
puhaa onlardan biri benim :)
2007 ağustos'ta aldığım nikon D80 halen 20bin olmadı.
2014 kasımda aldığım D810 5000 oldu diye çok kullandım bunu diyorum :)
D80 2016'da P-A-S-M seçiminin yapıldığı soldaki düğmenin bozulması nedeniyle parça değişimi yaşadı. bana söylenen, kullanılan plastik kalitesi nedeniyle parçanın ömrünün dolduğu şeklindeydi. 150liraya hallettiler. tam emin değilim ama sanki perde mekanizması da değişti.
şahsen, vizörden her baktığımı çekmiyorum. B H photo'nun youtube üzerinde yayınladığı, seminer videolarında da; post processing aşamasını hızlandırmak için, vizörden gördüğünüzden emin değilseniz çekmeyin diyorlar. çektiyseniz, henüz daha sahada iken fırsat buldukça eleme yapın silin diyorlar. gövde üzerindeki LCD'den bakarak, seçim yapmak riskli olabilir. spor karşılaşmaları gibi anlarda seri çekim gerekir. bunlar ayrı konular. bunlara itirazım yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: xpug
puhaa onlardan biri benim :)
2007 ağustos'ta aldığım nikon D80 halen 20bin olmadı.
2014 kasımda aldığım D810 5000 oldu diye çok kullandım bunu diyorum :)
D80 2016'da P-A-S-M seçiminin yapıldığı soldaki düğmenin bozulması nedeniyle parça değişimi yaşadı. bana söylenen, kullanılan plastik kalitesi nedeniyle parçanın ömrünün dolduğu şeklindeydi. 150liraya hallettiler. tam emin değilim ama sanki perde mekanizması da değişti.
şahsen, vizörden her baktığımı çekmiyorum. B H photo'nun youtube üzerinde yayınladığı, seminer videolarında da; post processing aşamasını hızlandırmak için, vizörden gördüğünüzden emin değilseniz çekmeyin diyorlar. çektiyseniz, henüz daha sahada iken fırsat buldukça eleme yapın silin diyorlar. gövde üzerindeki LCD'den bakarak, seçim yapmak riskli olabilir. spor karşılaşmaları gibi anlarda seri çekim gerekir. bunlar ayrı konular. bunlara itirazım yok.
Hocam, öyle de makinayı kullanmadan zaman aşımından eskitmiş oluyorsunuz ama bence :) 2 yıl geçmiş 5.000 fotoğraf çekilmiş. Sonradan işleme olayı da bence kişiye kalmış bir şey. Bugün artık 1 fotoğrafın "sadece fotoğraf makinası ile çekilen" bir şey olmadığı gerçek. Kişi, fotoğrafçı yada işte kullanıcının amacı bir tek fotoğraf makinasını test edermiş gibi sırf "makinanın çektiği budur" ile kısıtlamamalı bana göre. Tabi vakti yoktur falan böyle olabilir. Bu alanda kurallar koymak da bence biraz garip kaçıyor aslında. Tavsiyeler, kurallar, öneriler her kişiye birebir uymaz zaten. Bir de fotoğrafı çeken kişinin zevkleri, bilgi düzeyi de önemli. Benim 4-5 sene evvel çekip silmediğim ama o zaman için vasat bir fotoğraf diye düşündüğüm bazı fotoğraflar bu alanda öğrendiklerim ile aslında hiç de öyle değilmişe dönüştü mesela :) Yani bir gün bir de bakarsınız ki birilerinin önerileri falan aslında sizin için bir at gözlüğü oluvermiş !.. Sanırım fotoğraf çekmenin teknik alt yapısını bilmek ve sonrası için ise kişinin olabildiğince ezberlerden sıyrılıp özgür olabilmesi özgün işler ortaya koyabilmek için daha yararlı olacaktır. Fotoğraf görsel sanat, gösteri sanatı gibi hatta. Bir fotoğrafçı aynı şeyleri gösteriyor ise bence sıkıcı oluyor bir süre sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Kasım 2016; 15:47:32 >
-
Güzel yazmışsın hocam :) ilgine teşekür ederim.
Dediğin gibi, zaman geçip çeşitli şekillerde gelişme sağlandıkça; daha önceden "olmayanlar", "beceremedimler", bu sefer oldu'ya dönüşebiliyor; güzel de oluyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X