Şimdi Ara

USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.060
Cevap
155
Favori
150.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paypalda para yollarken komisyon var mi? Bir de biz tl yollayip dolar olarak alisveris yapacagiz. Bunun icin bir de kur donusumu icin gecirmesinler?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estimated tax to be collected: 4$ aldı hocam benden plus alırken.adress newyork yapmıştım amazonda.plustamı oldu acaba.ama alırken tax filan demiyordu sonradan my orders bölümünde gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanertnt

adreskısmına internetten bulduğum herhangi bi adres yazıyorum new york adress yazıyorum bi adres yazıyorum :)

Us paypal hesabı nasıl açılıyor acaba. Link verme şansınız olur mu? Hatırladığım kadarıyla otomatik olarak Tr paypal a yönlendiriyordu site.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paypal baya fark çıkarıyor aliexpress ve dx.com dan biliyorum amazona fax atarız napalım gerekirse. zaten usa paypala nasıl dolar atılır onu bile bulamadım :)
  • Kur dönüşüm farkı olacağını zannetmiyorum ama olursa da helali hoş olsun. TR Playstation Store da ki oyun fiyatlarının yanında, alınan kur farkı sakız parası

Benim paypal hesabıma ziraat bankası maximum kredi kartım bağlı ve ziraat bankası yurt dışı internet alışverişlerinde kafasına göre kur dönüşümü yapmıyor. Kaç dolar harcandıysa, kredi kartı hesap özetinde, doğrudan dolar olarak gözüküyor. TL ile hiç işiniz olmuyor. Sanki ABD de yaşıyormuşcasına dolarla işlem yapıyorsunuz. Banka en ufak bir komisyon almıyor.

Benim asıl merak ettiğim, paypal de hesaplar arası para transferinde paypal komisyon alıyor mu? Alıyorsa yüzde kaç alıyor? TL paypal hesabından USA paypal hesabına $60 transfer edince, paypal kaç dolar kesinti yapıyor. Belkide yapmıyor bilmiyoruz.

Birde USA Paypal hesabını hangi linkten açacağız. Türkiye den bağlanınca TR Paypal' e yönlendiriyor, VPN' mi kullanmak gerekiyor? yabancı adres mi gerekiyor?

Taner arkadaşın bu konuda bizi aydınlatmasını bekliyoruz.

@tanertnt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 31 Ekim 2014; 20:00:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rdm

evet paybyme card amazonda geciyor. zaten adresini veridiginiz sitelerinde nerelerde kullanilabildigi yaziyor. ancak offgamers gibi sitelerde kullanilamiyor sanirsam. denemedim ama paybyme cartin sitesindeki nerelerde kullanabilirsiniz alaninda yazmiyor. yalniz paybyme card ile amazondan alisveris yapacak arkadaslar kart bilgilerini girip odeme yaparken name yani isim kismina PayByMe yazacaklar hocam bunu da belirt :)

Evet offgamers da geçmiyor 3D yok çünkü paybyme kartda.
  • kart sorunu yaşıyorsanız enpara'yı alın
  • Tanertnt arkadasin yontemiyle basarili bir sekilde alisverisimi gerceklestirdim. Tr paypal hesabimdan us paypal hesabima 5 dolar yolladim, ucret olarak 0,47 dolar ekledi (0,5 dolara yuvarladi gerci). Yani %10 gibi bir komisyon aldi diyebilirim, belli yollanan paranin miktarina gore kesiyodur bilemiyorum.

Paypaldan yeni hesap acarken bolgeyi amerika seciyorsunuz olay bitiyor hic zor degil. Sosyal guvenlik no adres banka ekleme falan soruyor ama atlayabiliyorsunuz oralari.

• quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

Tanertnt arkadasin yontemiyle basarili bir sekilde alisverisimi gerceklestirdim. Tr paypal hesabimdan us paypal hesabima 5 dolar yolladim, ucret olarak 0,47 dolar ekledi (0,5 dolara yuvarladi gerci). Yani %10 gibi bir komisyon aldi diyebilirim, belli yollanan paranin miktarina gore kesiyodur bilemiyorum.

Paypaldan yeni hesap acarken bolgeyi amerika seciyorsunuz olay bitiyor hic zor degil. Sosyal guvenlik no adres banka ekleme falan soruyor ama atlayabiliyorsunuz oralari.

Çok iyi hocam, helal valla,

USA PS Store da Paypal den alışveriş yapma tekniğini, derleyip toplayıp konunun ilk mesajına ekleyeceğim.

Black Friday' e hazır mıyız?

• Ekleme yapayım Gönderim ücreti için denemeler yaptım

100 dolara göndermeye 4,20 dolar ekledi
    60 dolar göndermeye 2,64 ( muhtemelen 2,70 e yuvarlar) ekledi

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Kur dönüşüm farkı olacağını zannetmiyorum ama olursa da helali hoş olsun. TR Playstation Store da ki oyun fiyatlarının yanında, alınan kur farkı sakız parası

Benim paypal hesabıma ziraat bankası maximum kredi kartım bağlı ve ziraat bankası yurt dışı internet alışverişlerinde kafasına göre kur dönüşümü yapmıyor. Kaç dolar harcandıysa, kredi kartı hesap özetinde, doğrudan dolar olarak gözüküyor. TL ile hiç işiniz olmuyor. Sanki ABD de yaşıyormuşcasına dolarla işlem yapıyorsunuz. Banka en ufak bir komisyon almıyor.

Benim asıl merak ettiğim, paypal de hesaplar arası para transferinde paypal komisyon alıyor mu? Alıyorsa yüzde kaç alıyor? TL paypal hesabından USA paypal hesabına $60 transfer edince, paypal kaç dolar kesinti yapıyor. Belkide yapmıyor bilmiyoruz.

Birde USA Paypal hesabını hangi linkten açacağız. Türkiye den bağlanınca TR Paypal' e yönlendiriyor, VPN' mi kullanmak gerekiyor? yabancı adres mi gerekiyor?

Taner arkadaşın bu konuda bizi aydınlatmasını bekliyoruz.

@tanertnt

İlker bey paypal komisyon bedeli % 4 bildiğim kadarı ile ancak şu kesin mi
    Trden us paypala para atarsak us psn den alışveriş yapabilirmiyiz.çünkü paypal içerdeki parayı kısıtlı belli sitelerde harcama sağlıyor gerisini kartdan çekim yapılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanertnt

Arkadaşlar selamlar

uzun süredir birçok taktiği denedim us psn den alış veriş yapmak için ama er yada geç sorunlar oluyor,
    mesela amazon belli bi zaman sonra hasabını bloke ediyo başka sitelerden de kod bazen gelmiyo paran bloke olup 3-4 günsonra tekrar hesabına yatırılıyo

size en kesin yolu yazmak istedim uzun bi dönemdir hiç bir sorun yaşamadım ve hızlı gerçekten

biraz uzun ama kalıcı kesin çözüm

1- us pay-pal hesabı açılır kart veya herhangi birşey eklemenize gerek yok
    2- tr pay-pal hesabı açılır buraya kart bilgileri girilir
    3- tr pay-pal dan us pay-pal a para yollanır nekadarsa oyun
    4- us psn den oyun alınır ödenecek yer pay-pal seçilir us psn hesap girilir hesapta para olduğu için çat diye çeker ve iş biter

en hızlısı ve sorunsuzu budur

Takılan olursa daha detaylı soru sorabilir anlatırım

Hocam alışveriş yaptığınız paypal adres şehir ve posta kodunuzu verir misiniz paypal için amerika

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar valla bende nekadarsa dolar okadar ödüyorum bankanın kuruna bağlı bankanda dolar nekadar a satıyosa o

Pay-pal accound u da dire hesap oluştur diyince amerika seçiyosun seçilmiyo ise google chrome a zen mate kurup server ı usa yapılabilir

Birde ben 60$ yolladığımda 2.5$ pay-pal kesiyo komusyonu

Başka soru var mı??

Birde amazon hep sorun kafayı yedim ben sonra bunu keşvettim okadar uğraşmaya deymez 2-3 $ için

• PSN Card almak için onlarca farklı yol keşfettik, USA Playstation Store dan alışveriş yapmak isteyip de yapamayan adama gülerler artık.

Bu konuda geçip giden şu 8 sayfayı okuyan bir kişi, mutlaka USA Playstatin Store dan alışveriş yapmayı en ince detayına kadar çözecektir. Gerçi konunun ilk mesajında her şeyi açıkladım ama yinede 8 sayfayı okuyun derim. Sorulmayan, cevaplanmayan hiç bir şey kalmadı.

Sizlerin cebinden az para çıksın, ucuza oyun alın diye, vakit buldukça, elimden geleni yaptım. Şu konunun Türkiye de eşi benzeri açılmamıştır. Oyun oynayan insanlara ciddi derecede ekonomik katkısı olacak, böyle bir konu bir daha açılır mı bilmem.

Bu arada, kaç gündür yazmayı unuttum. "Hong Kong Psn Oyun ve Plus Fiyatları" adlı konuyu, kardeş konu ilan ediyorum. Bu konu ve o konu artık kardeştir ama Hong Kong Playstation Store ile ilgili madalyonun birde diğer yüzü var. Bazı oyunlar Hong Kong PS Store daha ucuz olmasına rağmen, bir takım handikaplar var. Bunları bir ara açıklayacağım. Oyunla işi bitince PSN hesabını satanlar için, Hong Kong PSN daha mantıklı ama kalıcı kardeşlik yapanlar veya PSN hesabını satmayıp arşiv yapanlar ve fırsatları takip edenler için de USA PSN daha mantıklı

Tabi, herkesin kendi tercihi

"Hong Kong Psn Oyun ve Plus Fiyatları"
    http://forum.donanimhaber.com/m_98599650/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

PSN Card almak için onlarca farklı yol keşfettik, USA Playstation Store dan alışveriş yapmak isteyip de yapamayan adama gülerler artık.

Bu konuda geçip giden şu 8 sayfayı okuyan bir kişi, mutlaka USA Playstatin Store dan alışveriş yapmayı en ince detayına kadar çözecektir. Gerçi konunun ilk mesajında her şeyi açıkladım ama yinede 8 sayfayı okuyun derim. Sorulmayan, cevaplanmayan hiç bir şey kalmadı.

Sizlerin cebinden az para çıksın, ucuza oyun alın diye, vakit buldukça, elimden geleni yaptım. Şu konunun Türkiye de eşi benzeri açılmamıştır. Oyun oynayan insanlara ciddi derecede ekonomik katkısı olacak, böyle bir konu bir daha açılır mı bilmem.

Bu arada, kaç gündür yazmayı unuttum. "Hong Kong Psn Oyun ve Plus Fiyatları" adlı konuyu, kardeş konu ilan ediyorum. Bu konu ve o konu artık kardeştir ama Hong Kong Playstation Store ile ilgili madalyonun birde diğer yüzü var. Bazı oyunlar Hong Kong PS Store daha ucuz olmasına rağmen, bir takım handikaplar var. Bunları bir ara açıklayacağım. Oyunla işi bitince PSN hesabını satanlar için, Hong Kong PSN daha mantıklı ama kalıcı kardeşlik yapanlar veya PSN hesabını satmayıp arşiv yapanlar ve fırsatları takip edenler için de USA PSN daha mantıklı

Tabi, herkesin kendi tercihi

"Hong Kong Psn Oyun ve Plus Fiyatları"
    http://forum.donanimhaber.com/m_98599650/tm.htm

alışveriş için us hesap açmıştım, hong kong mu açayım şimdi de :D

• Arkadaşlar bu 15 dolar ne zaman hesaba geçecek var mı bilen?
  • Bana KK ile gelsinler paypal nedir ya :)

• Şimdilik Amazon'dan PSN CARD almaya devam :) Olur da bi sıkıntı çıkarsa Paypal'a geçeriz.
  • Arkadaşlar amazondan ilk 20 dolarlik psn card alisverisimi yaptim ilk basta hersey tamam fakat sonrasinda 100 dolar daha aldim ama hesabima gecmedi napmam lazim karttan da cekmis kafayi yiyecem ya.Bir de amazonda ilk alisverislerde sıkınti cikariyormus ben de ikinci seferde cikardi millet nasil yapiyor da ben de sorun cikariyor.mail mi atmam lazim simdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsunger hissi -- 1 Kasım 2014; 10:25:40 >
  • Bu Amazon takıntınız nedir anlamadım arkadaşlar, PSN CARD satan bir sürü alternatif site keşfettik, üstelik Amazon gibi ABD den adres derdi yok ve bu sitelerin çoğu, redeem kodu Amazondan daha hızlı mail atıyor.

İllede Amazon demenin mantığını çözemedim. Bırakın alternatif siteleri, artık, paypal ile de alışveriş yapabiliyoruz. Paypal $60 para transferine $3 komisyon alıyor. Daha ne olsun. Bu imkanları sunan şirketler olmasa, işin ucunda TR PSN den 150+ TL ye hatta 200+ TL ye oyun almak var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Kasım 2014; 10:51:51 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.