Şimdi Ara

USB Çoklayıcı harici güç girişi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Vatan'dan S-Link SL-250 4 port USB 2.0 çoğaltıcı aldım. Harici güç beslemesi de var lakin kutudan sadece USB besleme kablosu çıktı, bunun dışında harici güç adaptörü çıkmadı. Acaba nokia telefonumun yada tabletimin 5v ince uç adaptörü bu güç girişine uyar mı diye denedim ama uymadılar.

Bu harici güç girişi adaptörünü merak etmemdeki nedenim ise 4 USB port da dolu olduğunda gücün yetersiz olacağını düşünmemden kaynaklı.

Misal;

Çoğaltıcıya 4 cihaz da bağlı. 2 adet HDD, 1 adet kart okuyucu ve telefon;

Hal böyle iken misal harici diskime bir film kopyaladığım da gayet hızlı kopyalıyor. Ancak aynı filmi aynı anda 2 harici diske de kopyaladığım da haliyle hız neredeyse yarı yarıya düşüyor;

USB Çoklayıcı harici güç girişi? USB Çoklayıcı harici güç girişi?

Bu durum zaten çok normal ama merak ettiğim, acaba harici güç beslemesi ile hızın bölünmesini engelleyebilir miyim yoksa bu güç beslemesi sadece, cihazların yeteri kadar akım çekemedikleri noktada takviye akım gücü üretmek için mi tasarlanmış? Bu konu hakkında ki düşüncem: 2 harici disk'ide meraktan bilgisayarın arkasındaki farklı 2 USB porta ayrı ayrı bağlayıp kopyalama yaptım ancak hız gene tek portta takılı olduklarında ki gibi yarıya düştü. Sanırım bu durumun tek port, çift portla bir alakası yok. Bilginin bulunduğu 1TB 7200RPM ana diskim, aynı anda 2 farklı cihaza kopyalama yaptığı için hızını 2'ye bölüyor. Yoksa tek port olmasından dolayı değil.

Testlerde de 4 cihazı da aynı anda test ettiğimde haliyle test hızları yarı yarıya düşüyor. Bu test esnasında ben hızların 4'e bölünmesini beklerken 2'ye bölünmesi garip geldi;

Özetle bu konu hakkında ki sorularım şunlar:

1-) Bu kart okuyucunun adaptörünü biz mi temin ediyoruz? Zira ucuna, elimdeki 5v bütün adaptörleri denedim ama uymadı.
    2-) 5v harici güç girişinden beslememin, kopyalama hızı ile bir alakası var mı? Yoksa bu girişi sadece, birden fazla cihaz takılı iken yük binip güç yetmediğinde cihazları çalıştırmak için mi kullanılıyor? USB'den yetersiz olan amperi buradan mı sağlıyoruz yani?

Bu 2 soru hakkında beni aydınlatırsanız minnettar kalırım. Hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 4 Kasım 2014; 13:40:41 >

• adaptör kutudan çıkmadı ise sizin temin etmeniz gerekmekte. cihazın içini açıp bakın belki soket var ama devamı yoktur devreye bağlı değildir. bu modelde harici güç girişi yoktur falan.

ürün usb2.0 galiba. pc ile cihazın arasında aktarılabilecek max hızı görmüş zaten. yani 4 usb yi 1 usb de toplayıp pc ye aktarınca hız düşüyor doğal olarak. elektrik verseniz de değişmez bu.

hariciden güç verirseniz taktığınız cihazlara elektirk gidecektir. peki usb yi takmazsanız bilgisayara nasıl veri aktaracaksınız

harici gücün amacı: 4 tane usb cihazı taktığınızda eğer cihazın 1 tane usb den aldığı güç yetmezse alet düzgün çalışmaz. bunu engellemek için harici güç veriliyor.
  • tns1 kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler hocam. Sadece harici güç ile çalıştırmayla ilgili sorumun böyle anlaşılacağını düşünmüştüm zira soruyu sorarken mantık hatası yaptım. Aslında bu konuda aklımda daha garip bir fikir vardı ama uğraşmaya ve açıklamaya gerek yok o yüzden bu sorumu kaldırıyorum.

Bunun dışında, bugün Vatan'ı arayıp bir sorayım "Cihazın kutusuna dikkat etmedim attım gitti. Acaba içinde USB besleme kablosundan hariç bir soket vardı da ben mi görmedim de attım" diye. Olmadı S-Link'i ararım artık "Bu ürününüzün yanında soket, adaptör vs veriyor musunuz?" diye.

Bu arada şu hızın yarıya düşmesi olayında ki gözlemimi belirteyim: 2 harici disk'ide meraktan bilgisayarın arkasındaki farklı 2 USB porta ayrı ayrı bağlayıp bilgisayardan kopyalama yaptım ancak hız gene tek portta takılı olduklarında ki gibi yarıya düştü. Sanırım bu durumun tek port, çift portla bir alakası yok. Bilginin bulunduğu 1TB 7200RPM ana diskim, aynı anda 2 farklı cihaza kopyalama yaptığı için kendi hızını 2'ye bölüyor. Yoksa tek port olmasından dolayı değil.

Ayrıca harici güç girişine ihtiyaç duymadan, bütün USB portlarda da farklı cihazlar takılı iken aynı anda rahatça kullanabildim. Yani sanırım ek akım beslemesi için harici güç kaynağına ihtiyacım yok ama bu ileride hiç olmayacağı anlamına da gelmiyor. Zira ileride daha fazla akım gereksinimi olan cihazlar taktığımda bazı cihazların stabil çalışmadığını anlar isem bir daha adaptör aramak istemiyorum.

Not: S-Link'i arayıp cihazın kutusundan "Adaptör yada soket çıkmıyor mu?" şeklinde ki sorduğum soruya aldığım cevap "Hayır. Onun girişine uygun harici 5v 0.5ma bir adaptörü çoğu elektronikçilerden kendiniz temin edebilirsiniz" oldu. Neden bunu ben bulmak zorundayım ki onu anlamadım? Adam gibi koyun cihazın yanına da uğraştırmayın insanları. Yada bari soketini koyunda elimdeki 5v 0.35ma nokia telefon şarjımı kullanmaya çalışayım değil mi? İşin yoksa gel de bu cihazın girişine uygun 5v 0.5ma adaptör ara şimdi. Görende cihaz 23TL değil de 5TL zanneder!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 4 Kasım 2014; 14:03:28 >

• O fitaylı ürüne koymaları gerekirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Hub ve Displayport
    11 ay önce açıldı
    Aküden Usb Çıkışı Almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.