DVD okuyucum yaklaşık 1 senedir çalışmıyor. Bende yenisine gerek duymadığım için almadım. Bir gün virüs girdi bilgisayara. Usb girişli DVD ROM varmış arkadaşta ondan aldım XP atmaya çalıştım ama atamadım. Windows 7 kurdum ama memnun değilim. XP yapmak istiyorum. Nasıl kurabilirim ? Zaten Olmassa Yeni bir DVD ROM alcam. VD rom almadan yapabilir miyim ?
atamadım derken nasıl bir hata çıkıyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: faruk_aslan66
Değerli Dostlarım ;
DVD okuyucum yaklaşık 1 senedir çalışmıyor. Bende yenisine gerek duymadığım için almadım. Bir gün virüs girdi bilgisayara. Usb girişli DVD ROM varmış arkadaşta ondan aldım XP atmaya çalıştım ama atamadım. Windows 7 kurdum ama memnun değilim. XP yapmak istiyorum. Nasıl kurabilirim ? Zaten Olmassa Yeni bir DVD ROM alcam. VD rom almadan yapabilir miyim ?
Biostan boot loaderi usb dvd-rom olarak değiştirdiniz mi?
Bilmiyorum derseniz, bilgisayar açılırken ESC tuşuna basın, menüde hangi sürücüden boot yapabileceğinizi seçebilirsiniz.
XP cd sini takınca olmadı. Yani Cd den önyükleme için tıklayınız yazısı gelmedi. f8 e basıp usb dvd yi 1. olarak seçtim. XP olmayınca win7 atmak zorunda kaldım :(
quote:
Orijinalden alıntı: faruk_aslan66
XP cd sini takınca olmadı. Yani Cd den önyükleme için tıklayınız yazısı gelmedi. f8 e basıp usb dvd yi 1. olarak seçtim. XP olmayınca win7 atmak zorunda kaldım :(
başka cd ile denedinizmi ayrıca yazarken kalıp olarak yazdırdınızmı ?
XP cdsi vardı ondan kopyala yapıştır ile yapmıştım. Kalıp mı yapmam gerekiyordu ?
Önce USB DVD-ROM'u bilgisayarınıza tanıtın. Tanıttıktan sonra büyük ihtimalle BIOS'tan gözükür. "First Boot Device"ı USB DVD-ROM yapın ve kurulum CD'sini USB DVD-ROM'a takın.