Şimdi Ara

USB Kablo ile PC'deki İnterneti Telefonda Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
50.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • USB kablo ile pcdeki interneti telefonda kullanma imkânı var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayardan Telefona Kablolu İnternet Paylaşımı

Bilgisayarınızın internet bağlantısını telefonunuzla paylaşmak, hareket halindeyken veri tasarrufu yapmanın harika bir yoludur. USB kablosunu kullanarak bilgisayarınızdaki interneti telefonunuzla kablolu olarak paylaşabilirsiniz.

Gereksinimler:

• USB kablosu
    • Bilgisayarda etkin bir internet bağlantısı

Adımlar:

1. USB kablosunu kullanarak telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın.
    2. Bilgisayarınızda Ayarlar > Ağ ve İnternet > Mobil erişim noktası bölümüne gidin.
    3. "Diğer kullanıcıların internet bağlantınızı kullanmasına izin ver" seçeneğini etkinleştirin.
    4. "USB" seçeneğini seçin.
    5. Telefonunuzda Ayarlar > Ağ ve İnternet > İnternet paylaşımı bölümüne gidin.
    6. "USB" seçeneğini etkinleştirin.

Bu adımları tamamladıktan sonra, telefonunuz bilgisayarınızın internet bağlantısını kullanarak internete erişebilecektir.

İpuçları:

• Veri kullanımınızı izlemek için telefonunuzun veri kullanım ayarlarını kontrol edin.
    • Telefonunuzu sürekli olarak bilgisayarınıza bağlı bırakmaktan kaçının, çünkü bu pil ömrünü azaltabilir.
    • Bilgisayarınızın güvenlik duvarının telefonunuzun internet erişimine engel olmadığından emin olun.

Alternatif Yöntemler:

Bilgisayarınızın internetini telefonunuzla paylaşmanın kablolu olmayan başka yöntemleri de vardır:

• Wi-Fi erişim noktası: Bilgisayarınızı bir Wi-Fi erişim noktası olarak ayarlayabilir ve telefonunuzu ona bağlayabilirsiniz.
    • Bluetooth tethering: Telefonunuzu bilgisayarınıza Bluetooth üzerinden bağlayabilir ve internet paylaşımını etkinleştirebilirsiniz.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, bilgisayarınızın internet bağlantısını telefonunuzla paylaşmak, hareket halindeyken bağlantılı kalmanın uygun bir yoludur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tam tersi mümkün ama dediğiniz normal şartlarda olmuyor ne yazık ki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htc de usb kabloyla bağlayınca bağlantı türünü sorduğunda internet geçişini seçince pcnin internetini kabloyla kullanabilirsiniz. Samsungta ayrı ayar varmıdır bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopc@

usb kablo şart mı? virtual router adlı programı bilgisayarına kur ve bilgisayarındaki neti kablosuz ve şifreli olarak cep telefonundan kullan :) ben yeri gelince öyle yapıyorum güzel oluyor :D

İnternetim kablosuz değil ama.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

usb kablo şart mı? virtual router adlı programı bilgisayarına kur ve bilgisayarındaki neti kablosuz ve şifreli olarak cep telefonundan kullan :) ben yeri gelince öyle yapıyorum güzel oluyor :D

bilgisayarda eğer kablosuz adaptör varsa oluyor bu... kabloyla bilgisayara internet geliyor virtual router sayesindede kablosuz adaptördende interneti dağıtıyorsun... Yani bilgisayarın kablosuz modem gibi davranıyor... tabi bunun için bilgisayarda WLAN aygıtı olması gerekli...

Malesef yok, kablolu interneti dağıtamaz mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: u.r.k.

Htc de usb kabloyla bağlayınca bağlantı türünü sorduğunda internet geçişini seçince pcnin internetini kabloyla kullanabilirsiniz. Samsungta ayrı ayar varmıdır bilemem.

öyle olmuyor malesef
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bilgisayarda eğer kablosuz adaptör varsa oluyor bu... kabloyla bilgisayara internet geliyor virtual router sayesindede kablosuz adaptördende interneti dağıtıyorsun... Yani bilgisayarın kablosuz modem gibi davranıyor... tabi bunun için bilgisayarda WLAN aygıtı olması gerekli...

bilgisayarda ağ bağlantıları ile çok uğraştım ama usb ile telefona interneti veremedim malesef. umarım yardımcı olabilecek birisi çıkar.. kime ne zaman lazım olur bu özellik bilinmez...

offff off..
    bana lazım bu şimdi.
    sırf bu ayarı yapamadığım için saniyede 2mb data indirebilecek gücüm varken vodafonun 2kb/sn hızına talim ediyorum.
    tam 1000 kat düşük :(((

edit: evet arkadaşlar kısa bir araştırmadan sonra hastanemin hayvani kablolu internet bağlantısını usb aracılığı ile android cihazıma (note 2) vermeyi başardım.
    yaptığım tek şey "Connectify Hotspot" isimli programın pro sürümünü bilgisayarıma kurup gerekli ayarları yapıp "start"a tıklamak oldu :)
    artık vodafonun 2-3kb/sn hızına muhtaç olmadan saniyede megabaytlarca dosya indirebileceğim ehehehe, abartmadan tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smoker_1979 -- 5 Mayıs 2014; 22:52:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1-)Htc telefonu bilgisayara usb kablosu ile bağla
    2-)usb ayarlarından internet geçişini seç (bundan önce bilgisayarın güvenlik duvarını
    açman gerek.)
    3-)sonra internette istediğin kadar dolaş
    -----
    Bu interneti diğer telefonlara da yayabiliyormusn onu bilmyiroum
  • quote:

Orijinalden alıntı: smoker_1979

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bilgisayarda ağ bağlantıları ile çok uğraştım ama usb ile telefona interneti veremedim malesef. umarım yardımcı olabilecek birisi çıkar.. kime ne zaman lazım olur bu özellik bilinmez...

offff off..
    bana lazım bu şimdi.
    sırf bu ayarı yapamadığım için saniyede 2mb data indirebilecek gücüm varken vodafonun 2kb/sn hızına talim ediyorum.
    tam 1000 kat düşük :(((

evet arkadaşlar kısa bir araştırmadan sonra hastanemin hayvani kablolu internet bağlantısını usb aracılığı ile android cihazıma (note 2) vermeyi başardım.
    yaptığım tek şey "Connectify Hotspot" isimli programın pro sürümünü bilgisayarıma kurup gerekli ayarları yapıp "start"a tıklamak oldu :)
    artık vodafonun 2-3kb/sn hızına muhtaç olmadan saniyede megabaytlarca dosya ind
    irebilec
    eğim ehehehe, abartmadan tabi
    :)

İnşallah dediğin gibi olur dostumm şimdi deniyorum

• Bu konuda teknoloji ilerledi mi? Varmı çözüm bulan

• USB modu için bilgisayar ucuna PdaNet kurmanız gerekir. Bilgisayarınız çevrimiçi ise lütfen adresinden indirin.

Aksi halde yükleyiciyi de telefonla indirebilirsiniz:

Windows veya Mac OS için yükleyiciyi indirmek için 1.Tap . Bu dosya telefonun belleğine kaydedilecektir.

2. Telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Android'de bir USB seçeneği Bildirimi görmelisiniz.

3. USB seçeneklerinde telefonunuzu USB sürücü veya Medya aygıtı olarak kullanın.

4. Bilgisayarda USB sürücüden "indir" altında PdaNet yükleyiciyi çalıştırın.

Sadece telefon bölümüne ihtiyacınız varsa buraya dokunun .

• Yıl olmuş 2020 hâlâ buna bir çözüm bulamadılar mı ya deliricem abi

• Yıl olmuş 2022 Nisan hala cevap yok USBnin hangi bilgisayara takıldığını internet üzerinden paylaşan bir sistem geliştirmek istedim ama maalesef yok çözümü daha bulamadım

• yıl olmuş neredeyse 2023 tam tersi olmasına rağmen halen çözüm yok

• ben daha önce vodafone 945 telefonda pda net ile bu işi yapmıştım. 2011 de aldığım htc z serisi telefonda zaten direk bir menü geliyor onunla bilgisayar internetini cep telefonunda kullanabiliyordum.

sanırım bu işi sonradan kapattılar.

özellikle hotspot uygulamasını bile mobil veri sağlayan firmalar istemiyorlar. hotspot u da sınırlamak istiyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.