< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Haziran 2012; 15:42:51 > |
Üsküdar (İst)'da boş plaka sorgulama ve ayırma ?
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: signore
Merhaba,
Sıfır bir araç aldım ve tescili hafta başında İstanbul Üsküdar'da yapılacak.
Öyle çok da özel olmayan, ama en azından harflerini seçebileceğim bir plakayı, ilave ücret ödemeden alabilmem mümkün müdür ? Tescil işlemlerini aracı aldığım bayi yapacak ama şimdi onlardan sorsam, ne kadar sıradan olursa olsun benden ilave ücret isteyecektir.
Google'da yaptığım aramalarda, örneğin Ankara için internetten sorgulama yapıp boşta olan bir plakayı ilave ücret ödemeden 1 günlüğüne ayırmak mümkün oluyormuş. Bu şekilde İstanbul Üsküdar için sorgulama yapabileceğim bir adres var mıdır acaba ?
Cevaplar için teşekkürler.
Not : İstediğim harflerin Üsküdar'da verildiğini biliyorum.
merhaba.bu sıkıntıyı şu an ben yaşıyorum.bir hafta içinde üsküdardan plaka çıkacak.ama sanırım üsküdarda plaka seçmek pahalı.sizin tecrübeniz ne oldu bu konuda.illa bir dayı mı lazım istenilen plakayı seçmek için :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozguradam1
merhaba.bu sıkıntıyı şu an ben yaşıyorum.bir hafta içinde üsküdardan plaka çıkacak.ama sanırım üsküdarda plaka seçmek pahalı.sizin tecrübeniz ne oldu bu konuda.illa bir dayı mı lazım istenilen plakayı seçmek için :)
Benim tecrübem şu oldu, aracı aldığım bayi yen yolmak için saçma bir para istedi ve ben de ödemedim tabi. Sıradan başka plaka verdiler.
Bence araya kimseyi almadan, trafik şubeye kendiniz gidin ve konuşun, bağış yaparsam şu seri şu özellikle alabilir miyim diye sorun ve pazarlık yapın :) -
Hocam,
öncelikle hangi ilçede oturuyorsanız, o ilçenin bağlı olduğu şubeden plaka alabiliyorsunuz.
2. olarak (ankarada) internetten emniyetin il müdürlüğü sayfasından plaka seçebilyorsunuz
3. seçtiğiniz plakayı tc no nuzu girerek rezerve ediyorsunuz
4. rezerve plaka numarası için emniyet trafik şubeye gidip kimliğinizle ön kayıt yapıp size plakanın yazılı olduğu bir kağıt veriyorlar.
5. araç sıfır olduğu için siz bu kağıdı bayiye verirseniz sizin dosyaya bu kağıdı koyarlar böylece istediğiniz plakayı almış olursunuz.
Şimdiden hayırlı olsun..... -
Dediğiniz işlem biraz sıkıntılı ve kolay olmuyor. boş plaka sorgulama için yöntem var ama ücretli diye biliyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kocaballi
Hocam,
öncelikle hangi ilçede oturuyorsanız, o ilçenin bağlı olduğu şubeden plaka alabiliyorsunuz.
2. olarak (ankarada) internetten emniyetin il müdürlüğü sayfasından plaka seçebilyorsunuz
3. seçtiğiniz plakayı tc no nuzu girerek rezerve ediyorsunuz
4. rezerve plaka numarası için emniyet trafik şubeye gidip kimliğinizle ön kayıt yapıp size plakanın yazılı olduğu bir kağıt veriyorlar.
5. araç sıfır olduğu için siz bu kağıdı bayiye verirseniz sizin dosyaya bu kağıdı koyarlar böylece istediğiniz plakayı almış olursunuz.
Şimdiden hayırlı olsun.....Merhaba, bende İzmir için konuşayım yakın zamanda bende böyle bir işlem yaptım.
İkamete bağlı kalmamak kaydı ile istediğiniz harf serisi hangi trafik tescil şube müdürlüğündeyse oraya gidip boş plakaların listesini istiyorsunuz ben gittiğimde 3 farklı dosya verildi bana.
Fiyatlandırma plakaya göre değişiyor.
35 XXX 01 yada 99 gibi seriler 500TL
35 XXX 35 seriler 2500-5000TL
35 ALİ - EFE - ECE 35 gibi seriler 10.000-20.000TL
gibi ücretleri bağışlıyorsunuz.
Almak istediğiniz araç sıfırsa ( varsa ) proforma fatura yoksa şase/motor numarasını ve tc kimlik numaranızı belirtiyorsunuz 1 ay süreyle sizin adınıza o plaka revize ediliyor. işlemlerin 1 aydan uzun sürme ihtimali varsa baştan belirtmeniz gerekiyor ona göre işlem yapılıyor.
-
Bedava plaka kesinlikle olmuyor eskiden son olabiliyordu en son yil başından sıfır araç alırken üsküdar emniyete gittim önce plaka seçtim boşta olanlar için 34 syt 12 istemiştik o zaman 3 bin lira istediler 34 msc 61 içinde sultanbeylide önce 3 bin sonra 4 bin istemişerdi bayiyeye yada herhangi bir aracıya para ödemene gerek yok proforma faruran ile gidip başvurup plakayı seçip parayı yatırdıktan sonra araci alıcak kişinin tc sini ayırıyorlar bayi ruhsat işlerini hallederken noterde sistem otomatikmen ayırdığın plakayla eşleşiyor
Edit: tarihe yazdıktan sonra baktım 7 yıl olmuş yazdıklarım 2020 için geçerli :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 31 Aralık 2020; 14:43:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X