Şimdi Ara

USROBOTİCS ADSL BAĞLANTISI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün bir tane usrobotics 9106 kablosuz adsl modem aldım. Daha önce e-con kullanıyordum. Yeni modemi bir türlü kuramadım. Sizce problem ne olabilir. Üstelik modemle gelen kurulum cdsindeki tüm kurulum aşamalarını yerine getirmeme rağmen olmuyor. Önceki ayarları mı kaldırmam gerek. Gerçi onu da nasıl yapacağımı bilmiyorum ama. Lütfen bana yardım edin.

• modem ile bilgisayarın iletişim sağladığından emin olun. Bunun için bir ip numarası vardır bu http acces gibi bir başlıkta kullanma klavuzunda yazar. Mesela benim cnet ethernet modemdehttp://10.0.0.2 .
    Böyle bir adres olucak. orayı açıp bak. yaz. bak bakalım açıyormu? orda kullanıcı adın şifren felan kayıtlımı? sonra da modeme gelen telefon kablosunu kontrol et. gerekirse modemi çıkarıp telefon bağla. Splitter in doğru bağlandığın dan emin ol. bu arada modem üzerinde lambalar vardır buradan da bağlantı durumunu kontrol et.
    bunlarda bir şey yokda iexplorer in araçlar bağantırlarda ağ ayarlarını otomatik algılayı seç...
  • Dostum Ayarları Soyle olacak ;

Http://192.168.0.1 adresine gir.
    Kullanıcı adı : admin
    şifre : admin

Daha basic Setup bolumunu sec ve oraya kullanıcı adı ve şifreni (adsl bağlantın icin ) yaz. Hepsi bu.
  • Konuyu biraz açarmısın modemle bilgisayar arasında bir iletişim sorunumu var? Yani ara yüzüne girebiliyomusun. Eğer girebiliyosan burdan sonra ki aşamalar internete bağlanmak için. Ama eğer giremiyosan daha birinci aşamayı geçememişizdir demektir..
  • Modemle bil arasında veya kablo arasında bir şey olduğunu sanmıyorum. Zira e-conu takınca internet ver. roboticsi takınca yok
    ayrıca sizin verdiğiniz iki siteyede giremedim. anlamadım bir türlü
  • Modemi arkadaşın verdiği siteye tanıtıp sonra telekoma tanıtman lazım!!!

Siteye biraz geç girer beklemelisin!

Ayarları tekrar düzgün bi şekilde yap!!!
  • Arkadaşlar biri benim şifreyi çalıp, değiştirmiş herhalde. Kim ne yapacaksa. Zira mesela eskiden girdiğim adsl hesabıma kontrol için girdiğim türk telekom sayfasına şimdi giremiyorum. Herhalde o yüzden tanıtamıyorum değilmi. Bunu Türk telekomdanmı düzelteceğiz
  • sen bundle ı taktın değil mi bilgisayarına

taktıysan easy configurator kur sonra da şifreni gir vs. vs. sonra o sana internete bağlı dicek sonra da surf
  • arkadaşım öncelike ağ bağlantılarımdan otomatik ip adresi al ayarlımı ona bak eğer öyleyse explorer penceresi ac adres saterına 192.168.1.1 yaz (192.168.0.1) değil sonra arkadasın yazdıgı kullanıcı ismi ve şifreden modemin arayüzüne ulaşırsın orada quick setup yapıyorsun burada vpi8 vci 35 ubr without pcr pppoe protocol encapsulation llc/snap sec turk telekomun verdiği kullanıcı ismi ve şifreyi gir (kullanıcı ismine @ttnet eklemeyi unutma)
    authentication auto ppp mtu 1492. enable wan service allow reaim proxy secili olsun gerci easy configurator bunları otomatik ayarlıyor
    ama sen onunla baglantı kuramamıssın dediğim gibii iljk once tcp ip ayaralarını kontrol et. hepsi otomatikteyse k,msdos komut isteminden ping 192.168.1.1 yaz paketler yerini buluyorsda easy configuratorla ayarları yapabilmen lazım kolay gelsin

• Arkadaşın solediği iki modemide kullandım. oncelikle 192.168.1.1 olacak bunun icin kfatihkaraman arkadaşa tşkr ederim. Ayrıca arkadaşın sorunu bence otomatik ip alması ile ilgili.
  • arkadasin sorunu bence usr9106

eski firmware'i kullaniyorum, tavsiye ederim. ayrica sisteminde network detection ozelligine sahip bir firewall var ise buna dikkat etmen gerekir. tam bir basbelasi oluyor. sifreleme ve mac adreslerini ethernet ile hallederken, wireless'a gectiginde problem yasayip, ip alamayabilirsin. windows'un firewall'i bile buna neden olabilir. biraz kurcala, sonra yakalarsin ip'i

yok boyle bir modem ya.. uyuz oluyorum bu modeme..

• Arkadşlar benim hatam arkadaşın yazdığı gibi meğer ben adımın sonuna ttnet eklemeliymişim o yüzden giremiyormuşum. Ama modem fena değil. mesela şu an 10 m uzaktayım 4 de duvar olmasına rağmen çok iyi çekiyor
    Şu cahillik çok kötü bir şey. Küçücük bir şeyi unutuyorsun çıldırtıyor insanı. Ama herkes de bilgisayar bilecek diye bir kural yokki. Eskileri hatırlayın bil. ne takarsanız tanıtmanız gerekiyordu. Tabi çoğu uyum problemli oluyordu. Şimdi her şey tak çalıştır. Neredeyse yazıcılar bile öyle. Ne var bu modemleride öyle yapsalar. Takıp çalıştırsak. Tüm yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.