Şimdi Ara

Üst Komşu Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli dostlar size bir derdimi anlatmak istiyorum. Sıkıntılı bir binada oturuyorum. Komşularının hepsi saygısız yerine gelenlerde saygısız. Ama en çok üst komşudan çekmeye başladık. Bizim üst kata 3 4 ay önce yeni birileri taşındı. Geldikten 1 ay sonra gurultu yapmaya başladılar çocuklarının koşturma seslerinden rahatsız olduk bina eski ses yalıtımı yok.

Çocuklarının ayak sesinden evin içi inliyor yukarı vurdum sopayla ilkin sustular sonra birkaç saat sonra gene devam sonra bir kere daha vurdum gene aynı çıktım yukarıya sesiniz geliyor. Utanmadan çocuk bu yapar cevabını aldım. Dedim gurultunu çekmek zorunda degiliz çocuğunuzu uyarın. Abimi çağırıyim dedi annesimi bilmiyorum abisiyle geldi uyardım dikkat edeceğiz falan dediler ama fazla sürmedi 1 gün sonra yine aynı. Aradan 1 2 gün geçti bu sefer makine çalıştırmaya başladılar ama çocuklarının koşturma sesini azalttılar

Bugün gene yukarı vurdum uzun bir süre seslerini çektikten sonra. Geldiler aşağıya annem açmış kapıyı ben gelene bir iki konuşmuşlar ne konuştular yetişemedim sonlarina doğru geldim kapıya bende adam bela tip anladığım kadarıyla anneme diyor yukarı niye vuruyorsunuz diyor bana hayırdır dedi bende hayırdır desem tekme tokat kavga çıkabilirdi. Alttan almak zorunda kaldım gürültü yapmayın dedim benim yukarıda atölyem var yapabileceğim bir şey yok dedi. Tam konuşamadım annemin yüzünden. Sadece diyebildiklerim belli seviyeye kadar tolere ediyoruz zaten ama gurultunuzu cekmek zorunda değiliz dedim apartman burası dedim.

Numaranı ver kardeşim gürültü olursa arayın yukarı vurmayın falan dedi ben bir şey demeden içeri gittim anneme kapattırdım kapıyı. Sorum şu biz bunlara nasıl bir yaptırım yapabiliriz atölye falan çalıştırmaya hakları var mı 1 2.side polisi arayıp şikayetçi olmayı düşünüyorum uzun süredir ama mahkemelik olmak istemediğim için çekindim polisi aramak bir işe yarar mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Üst kat komşunuzun çıkardığı gürültü, Kat Mülkiyeti Kanunu’na ve Türk Medeni Kanunu’nun komşuluk hukuku ilkelerine aykırı. Apartmanda atölye gibi işyeri işletmek için yönetim planında izin olması gerekir aksi halde bu kullanım hukuka aykırı. Öncelikle apartman yönetimine başvurup tutanak tutturarak durumu resmi hale getirebilirsiniz. Sonrasında ilgili belediyeye şikayet ederek işyeri faaliyetinin mevzuata uygun olup olmadığını denetlettirebilirsiniz. Polise veya zabıtaya başvurarak gürültü nedeniyle resmi işlem başlatabilirsiniz tekrarı halinde idari para cezası uygulanabilir. Sorun devam ederse sulh hukuk mahkemesinde müdahalenin önlenmesi davası açabilirsiniz.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. apartman yönetimide sıkıntılı yöneticide insanların sorunlarıyla ilgilenmiyor. yoksa inip ilk ona söyleyecektim maddi durumum iyi olsa hemen taşınacağım bu binadan. gürültü gene dayanılmaz hale geldiğinde polisi arayacağım şikayetçi olacağım. verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim Allah Bin kere razı olsun.

• Sahipsiz bina çok kötü şey.

Kim kime dum duma uğraşılmıyor. Komşuluk yok, mülk sahibini tanımıyorsun kiracısı kafasına göre takılıyor, aydat, alınması gereken ortak kararlar vs vs..

Çok geçmiş olsun.

Apartman dairesinden de atölye olmaz zaten, anca en alt katta kendi dairenin altında falan işleteceksin.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

İçimden söylediklerimi okudunuz hocam en azından şuna şükür ediyorum sizler gibi merhamet sahibi anlayışlı insanlar hala var. Allah sayınızı arttırsın. umarım bu binadan başıma bela almadan kurtulurum. yada tez zamanda taşınırlarda bu vicdansız insanlardan kurtulurum.

• Atölyesi var ise kaçak işletme bulunduğuna dair ticaret bakanlığına şikayet oluştur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben size bir olayı anlatayım.

Benim oturduğum binanın yanındaki binada bir işyeri vardı. Bu çakal pencereyi kırıp soba borusu çıkarmıştı. Sokak dumana boğuluyordu bunlar yüzüne, hem duman alçakta kaldığı için dağılmıyor hem de zehirleyici bir kokusu vardı.

Bu dangalakları bir kez belediyeye şikayet ettim değişim olmadı. İkinciye ettim olmadı, yılmadım tekrar ettim. İşletmeye gitmişler kaçak olduğu için ticaret bakanlığına bildirmişler, uygunsuz yakıt yakmaktan ceza vermişler. 2 hafta sonra o baca tepeye çıktı ve kötü koku gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üst Komşusu Böyle Olan Var Mı?
    14 yıl önce açıldı
    Üst Komşu
    4 yıl önce açıldı
    ÜST KAT KOMŞU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.