Şimdi Ara

ÜST SEGMENT 5000 TL - PC KİLİTLENME DONMA HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba , öncelikle sistemimi belirtip başlamak istiyorum.
    Asus Amd Radeon R9 290X 4GB 512Bit GDDR5 (DX11.2) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (R9290X-DC2-4GD5)
    Corsair Vengeance Pro 16GB(2x8GB) 1600MHz DDR3 Soğutuculu Ram (CMY16GX3M2A1600C9)
    AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB 220W 8 Çekirdek Su Soğutmalı İşlemci
    COOL MASTER SILENT PRO M II 80PLUS 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
    ASUS M5A99 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart
    ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    SSD 120 gb mevcuttur.

Arkadaşlar bu sistemi topladım kasayı kurdum güncel tüm driverları yükledim aida64 gibi test programlarına soktum ısı kontrollerini yaptım.
    Daha önceden m5a97 evo r2.0 vardı sürekli pcde kilitlenme mouse ekran donma arıza oldugu için ürün değişikligine gidip m5a99x evo yu tercih ettim. bu anakartta bir sıkıntı yok
    Ancak COD : Advanced warfare - Battlefield 4 - Battlefield Hardline - Crysis 3 gibi yüksek motorlu oyunları çalıştırdıgımda Ekran kartının cok ısındıgını fark ettim. oyunu oynuyorum gayet güzel birden ekran kilitleniyor (görüntü var) mouse fare çalışmıyor sistem kilitleniyor İşlemcim sıvı sogutmalı ancak yük bindiğinde aşırı ısınma oluyor içeriye üfleyen fan cok sıcak üflüyor buda ekran kartını cok etkiliyor. Fotoğrafda atabilirim.
    Her türlü yardma açığım şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChetossS -- 12 Temmuz 2015; 20:52:09 >

• Bir sürü sebebi olabilir , önce farklı bir ekran kartı ile o oyunları deneyerek başlayabilirsin.Başka parçalarla deneme şansın yoksa işin zor.AMD zaten bu işlerde intele göre sanki daha fazla sorun çıkarabiliyor.
  • işlemcinin fanı içeri üflüyor su sogutma takılı boştayken serin üflüyor ama oyunlarda felan aşırı sıcak üfledigi için ekran kartının üzerine hava akımı yapıyor buda ekran kartını cok ısıtıyor.
  • Aida64 ilehttp://www.aida64.com/downloads/ZWVhNDRlMWQ= bencmark yerinden tek tek dene o zaman önce gpu ile dene tikleri var işaretleri kendin seçiyorsun sonra cpu ile dene bakalım ondada kitliyormu. Üstten araçlar sistem kararlılık testi diyeceksin stress CPU yu sadece seç bi süre onu yap aşağıda start stop var GPU ise ekran kartı , hepsini ayrı ayrı dene hangisinde oluyor bak bi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qdry -- 12 Temmuz 2015; 21:04:40 >
  • GPU ve CPU ayrı ayrı denedim kilitlenmedi. Stress testindede henüz birşey çıkmadı 15 dk test edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChetossS -- 12 Temmuz 2015; 21:10:55 >
  • 970 anakarta en üst seviye bir işlemci takarak başta yapmışsınız hatayı. Bu anakart işlemciyi frenler. Almadan önce danışmamakla hata etmişsiniz. Sirun muhtemelen anakartın işlemciye güç yetiştirememesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fx 9590 almak=parayı çöpe atmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hatanın farkına varıldı yalnız kendime göre bi çözüm ürettim. 4.7 olan işlemci hızını 4.5 e kadar çekmiş bulunmaktayım stabil ve düzgün bir biçimde çalışıyor ısı değerleri normal ekran karı derecesi 89 buluyor asusun bu modelleri 90larda çalışıgı için normal kabul ediliyor.
  • Sorun çözülmüştür. çözümü ise aynı durumdaolan arkadaslara bi uyarı yapalım resim ekleyerek çözümü anlatıyım. Sorun Fx 9590 işlemci 220w değerinde oldugu için anakart (120) aşırı yük bindiği için kitlenme sebebi oluşuyor. bu sorunu 990x sabertooh r2.0 veya croshair v formula z ile aşmanız veya işlemciyi deiştirmeniz tavsiye edilir.
    Catalyst Conrol Center'a girip güç cpu seçenegine tıklayın 4700 olan işlemci hızını bir tık aşagı çekin ve uygulayın. Bende sıvı sogutma oldugu için ısı değerleri normal yalnız Asus R9 290x ekran karı modeli ısınma problemi devam etmektedir. bilginize.
     ÜST SEGMENT 5000 TL  - PC KİLİTLENME DONMA HAKKINDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChetossS -- 14 Temmuz 2015; 22:04:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.