|
Üst Üste Cisimler İle İlgili
-
-
bu iki cismi buz pistinde hayal et itlediğinde belli bir kuvvete kadar ikisi birden gider, buz pisti deme sebebim de en tabandaki sürtünme çok az olduğu için
-
hocam parçalıyorum ben daha iyi görmemi sağlıyor aşağıdaki cismi sürtünme kuveeti harekete geçiriyor zaten değer 30 dan büyük olsa ikisi beraber hareket edemez
-
Teşekkür ederim ama benim burada anlamadığım birlikte gitme durumu değil üstte yazdığım şeylerde bir hata yoksa kuvvet uyguladığımız cisim dururken alttaki cisim harekete geçiyor bunun mantığını anlayamadım. -
hocam üst duruyor gibi gözükse de sistem hareket ediyor üstteki cisim de yol alıyor
-
Ellerinize sağlık Hocam evet ben de böyle yapıyorum. Dediğim durumda üsttekine etki eden kuvvet 25 sürtünme kuvveti de 25 net kuvvet sıfır olduğu için ivmesi yok alttakine de sadece sürtünme etki ediyor bu da 25 ve hareket ediyor yani günlük hayatta bir kutuyu çektiğimizde onun durup altındakinin fırlaması gibi bir durum çıkıyor ortaya. -
ben şöyle düşünüyorum, üstteki cisim altındaki zeminin(cismin) hareketi nedeniyle hareketleniyor. biz nasıl dünyanın üzerinde hareket ediyorsak o da öyle hareket ediyor. eğer 30 Newtondan fazla kuvvet uygularsan üstteki cisim diğer cismin üstünde de hareket etmeye başlayacak. eğer 30 newtonun altında kuvvet uygularsan ikisi birlikte hareket edecek. umarım hatam yoktur.
-
Evet kafam daha da karıştı benim alttaki nasıl hareket ediyor. Üstteki hareket etmediğinden alttaki de hareket etmemesi gerekmez mi -
Up -
tek bir cisim gibi davranıyorlar belli bir F'i geçene kadar öyle diyim
-
Şunu izleyebilirsin. Sadece bu tarz sorulara yönelik çekmiştim.
Cisimler arasındaki statik sürtünmenin en büyük değeri 30N diye, 25N uyguladığımızda aradaki sürtünme 25N olmaz. Daha küçük bir değer olur ve üst blok da alt blok da sistem de ivmelenir. 25N uyguladığımızda üst bloğa etki eden sürtünmenin 25N olması için alt bloğun kütlesinin çok çok büyük olması ve ivmesinin sıfıra yakın olması gerekir. Bir nevi yatay düzlemde çektiğiniz bloğa dönüşür olay. Dünya'nın kendisi alt blok olmuş oldu:)
-
Çok teşekkür ederim hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X