Şimdi Ara

üstadlara soru rampa aşağı giderken boşa mı atmalı yoksa viteste mi gitmeli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
2.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Yok hocam..yakit puskurtulmuyorsa patlamada olmaz..zaten gaz pedalina basmak demek yakit gondermek ve bujiyi devreye sokmaktir. Haliyle gaz pedalina basmadiginiz icin yani enjektorlerin puskurtmesini engeleyeceginiz icin silindirlerin icinde hic sekilde patlama olmayacaktir. Sadece hava girip cikar o kadar

peki sanada bir sorum var, gaz pedalına basmayınca yakıt püskürtmez diyorsun, peki rölantide çalışırken patlama varmı yokmu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın söylediği örnek olarak şöyle bir senaryo:

3000 d/d viteste ilerliyorsun. Gazdan ayağını çekmişsin. Viteste olduğun için tekerlekler motoru çeviriyor. Yakıt kesilen devrin (ör:1800 d/d) üstünde olduğun için motora yakıt püskürtülmüyor. Dolayısı ile patlama falan da yok.

Rölantide motoru çeviren bir şey yok, dolayısı ile yanma gerçekleşmek zorunda.
  • Power7Gear kullanıcısına yanıt
    Viteste giderken arac yavasliyor demiyormuydunuz demekki egim duze yakinki yavasliyor nasil duz yolds giderken ayaginizi gazdan cektiginizde yer cekiminden dolayi duruyorsa aracta egimin az olmasindan dolayi agirlik.merkezde toplanacaktir. Ayni sekildr bahsettiginiz egimde vites kuculturseniz bu yuzden motor freni daha keskin olup hiziniz dahada hizli dusecektir dediginiz dogru olabilir o tarz yollarda bosa atilabilir ama zaten o yollarda bosa atip fren yapmaniz sizin fren balatalariniza zarar vermez. 130 140 la gitmiyoruzki bosa atip frene basince hemen balatalari yiyelim. 90 a kadar sikinti olmaz fren normal bi sekilde omrunu doldurur

• Ben hızla ilgili hiçbir şey yazmadım. Yani sayısal değer vermiyorum.
    Balatalarla ilgili ise hiçbir şey söylemedim.
    Sanıyorum bir yanlış anlaşılma var.

Dilerseniz ilk mesajımı tekrar okuyun. Özetle söylemek istediğim tek şey: düşük eğimlerde boş vitesin avantajlı olduğudur ki bunu anlamak için genel anlamda yolu tanımak avantajlıdır.
  • Var. Rolanti dedigimiz kavram gaz pedalina basilmadan motorun calismasina devam etmesi ve harekete gecmesi icin her an hazirda bekleten bir islevdir. Rolantide arac pistonlarin hic bir etkenden etkilenmemesinden dolayi krank milini cevirebilmesi icin 0.4 0.5 lt miktarinda bir yakit gonderir ve bujilerde bunu atesleyerek motorun bosta calismasini saglar. Yani arac bostayken rolantideyken silindir icindeki pistonlarda yanma patlama gerceklesir.

• Power7Gear kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam biraz yorgunlukla okudugumu cevaplar olmusum hemen. Dediginiz dogru her yokustada viteste inin diyemeyiz haklisiniz. Yolu iyi tanimaktan gecer bu tecrubeler

• Sıkıntı yok. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Boşa atıp git. Yakıttan tasarruf sağlarsın...

Böyle konu mu olur?

siz boşa atmaya devam edin

• Passenger kullanıcısına yanıt
    Eyvallah abi.

• quote:

Orijinalden alıntı: smurats

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Boşa atıp git. Yakıttan tasarruf sağlarsın...

Böyle konu mu olur?

siz boşa atmaya devam edin

Tamam. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

En sağlamı arabayı stop ettirmek.

Sıfır tüketim.

En sağlamı hiç binmemek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Power7Gear

quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.
    Bosta inerim diyenler neye guvenerek iniyor bilemem

Mühendislik bilgisine...

Ustadim keyifli surusler

• Su konulari forumda acinca birisi laf etmemde gunluk hayatta 40 yasinda adam bilmiyor ne matematik var ne araba bilgisi sadede gelelim

Devir ne kadar yuksek ise o kadar cok yakar arac
    Yani bosa atarsaniz az yakar
    Ama bosa atmak sehirlerarasi yollar icindir
    Duz ve surekli in cikli uzun yolda abanirsiniz atarsiniz bosa yeri gelir 3 km 100 un altina dusmez sonra tekrar hafif devirlendirerek hizlanir ayni islemi yaparsiniz

Sofor isidir bu yakittan iyi kotu tasarruf uzun yolda belli olur
    Ha sehir icinde kesinlikle yapmayin.

• Konu cahil dolu beyler halen boşa atın diyenler var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birinde araba yavaşlıyor birinde hızlanıyor, her ne kadar viteste inmek daha doğru olsa da boşa atarım
  • Viteste

• İnsanın bildiğini sanmasından daha kötü ne olabilir ki. :)
  • Uzun ve hafif yokuşlarda bosa atarım. Cunku vitese atınca aracın hızı kesiliyor. Az bir miktar yakit yaksa dahi onemli degil. Fazlasıyla yol gidiyorum cunku. Mesela dilovasi yokuşu, istanbuldan Adapazarı'na dönerken 2 km boyunca(belki de daha fazla) vites boşta gidiyorum. 120 km sabit hızla gidiyor arac. Vitese atsam yavaşlayacak. Ama sert ve kısa inişlerde uygun vitese takarım. O zaman boşta inmenin bir anlamı yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 16 Mart 2014; 1:41:50 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle viteste tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Uzun ve hafif yokuşlarda bosa atarım. Cunku vitese atınca aracın hızı kesiliyor. Az bir miktar yakit yaksa dahi onemli degil. Fazlasıyla yol gidiyorum cunku. Mesela dilovasi yokuşu, istanbuldan Adapazarı'na dönerken 2 km boyunca(belki de daha fazla) vites boşta gidiyorum. 120 km sabit hızla gidiyor arac. Vitese atsam yavaşlayacak. Ama sert ve kısa inişlerde uygun vitese takarım. O zaman boşta inmenin bir anlamı yok..

Çok şükür...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.