Şimdi Ara

Ustalar bi el atın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende i7 3770 işlemci var. oyunlarda genelde %50-70 arası kullanımlar oluyor stok fan ile 70-80 arası derecelerde dolanıyordu vatan bilgisayarda kule tipi XIGMATEK TYR SD1264 marka soğutucu aldık vatandan ısıyı 60-70 arasına çekti. ark intelde TCASE değeri 67,4 derece TJUNCTION değeri 105 derece. ark intel değerlerine göre işlemci stabil çalışma derecesi anladığım kadarı ile 67,4 derece. ama garip bir şekilde msi afterburner ile takip ettiğim kadarı ile işlemci 70 dereceye geldiğinde ısı düşmeye başlıyor. sizce bu durum normal mi? bu arada termal macun kule tipi sogutucu ile değişti.
    yapmak istediğim işlemci ısısını 65 derecenin altında tutmak. ustalar bi el atın şu işe
    teşekkür ederim.

ilgili linkler

kule tipi sogutucuhttp://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-tyr-sd1264-intel-lga775-1150-1151-1155-1156-1366-islemci-sogutucu.html

ark intelde i7 3770 değerlerihttps://ark.intel.com/tr/products/65719/Intel-Core-i7-3770-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz

• Benimde kullandığım işlemcidir ve su soğutma dahi kullansan o sıcaklıklara düşüremezsin çünkü ivybridge işlemcilerde çekirdek ve ısı yayıcı(heat spreader)arasında lehim yerine kil macun kullanılıyor ve ısı iletme özelliği çok zayıf. Kendim bu ısı yayıcıyı sökerek kil macun yerine mx-2 sürdüm sıcaklık 15 derece birden düştü. Yalnız sökme işlemini jiletle yaptığım için cpu üzerindeki tek slot bellek kontrolcü zarar gördü ve o hattaki ram slotunu görmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 24 Ekim 2017; 23:57:58 >
  • Delid yaparsan olur. Der8auer in delid kiti vardi mengeneli, onunla acip iyi bir termal macun ile eskisini degistir. Daha dogrusu delid hakkinda bilgi edin, biraz arastir. Ama garantisi dusuyor bu islem sonrasi... 70 derecelerde bisey olmaz islemciye aslinda, bu soyledigin cekirdek degerleri mi? Kule tipi sogutucuyla hangi termal macunu kullandin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim. delid in ne olduğunu pek bilmiyorum araştıracağım. termal macun kule tipi soğutucunun içinden çıkan beyaz macun. biraz daha açık konuşmak gerekirse ben farcry3 ve farcry4 oynuyorum. işlemci kullanımları %60-70 arasında iken 68-70 derecelerde geziyor ama dediğim gibi garip bir şekilde 70 derece olduğu anda işlemci kullanımı aynı yada daha yüksek olsa bile ısı 60-62 ye düşüyor ama anlık düşüş değil. acaba kule tipi sogutucunun bir üst sınırı varda ben mi bulamadım diye tereddüt ediyorum.
  • cevabınız için teşekkür ederim. işlemciye fiziksel bir müdahale den bahsettiniz sanırım. benim bunu yapabilecek ne tecrübem nede bilgim var. benim kafamı karıştıran ark.intelde yer alan tcase değerinin 67,4 olması. hedefimde işlemciyi bu sıcaklığın altında tutmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.