Şimdi Ara

Ustalar selamlar amcamdan canon 400d geldi sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Almanyadan amcam geldi yeni fotoğraf makinası almış banada eski kullandığı canon 400d'yi verdi ama benim hiç tecrübem yok prof olarak fotoğrafçılıktan anlamam merakta etmedim ama bikaçgündür temel teknikleri kavramları öğrenmeye başladım (enstantene , iso pozlama kadrajlama netleme v.s gibi) malum ayağımıza gelmiş fırsat değerlendirelim ya

Sorularıma geçersek

Şimdi benim bu hobiye başlamam ve yapacaklarımı (başlangıç seviyesi olarak) ihtiyaçlarımı karşılaması açısından sizce 400D yeterli bir cihazmı?

Ne gibi lensler almalıyım? üzerinde parasoleyli 18-55mm lens var

Nelere dikkat etmeliyim bununla ilgili rehber varmı şunu yap şunu yapma gibi?

Shutter sayısınıda öğrenemedim hangi programda baktıysam nasıl öğrenebilirim ?

Bide kafama takılan, kıl var vizörde (lenste değil lens değişincede gözüküyor) kıl sürekli yer değiştiriyor ne kadar sildiysem mikrofiber bezle geçiremedim varmı bi tavsiyeniz

Şimdilik bu kadar cevaplara göre sorularımda artabilir kısacası yeni başladım zevklide geldi

Hevesim geçmez umarım çünkü canon mark modellerine geçmeyi düşünüyorum eğer ilerde kendimi geliştirebilirsem

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiFAMaster10 -- 22 Mart 2016; 11:46:06 >

• Elinizdeki lens kit lens. Şu konudan gerilere doğru bir bakın. Kit lensler ile neler çekilebiliyormuş ? Siz buradaki iyi fotoğraflar gibi fotoğraflar üretebildiğinizde lens ihtiyacınız doğar. Şimdi lens almak önceliğiniz olmasın. Öncelik gövdeyi tanıma, her şartta uygun ayarı hızlıca uygulayabilme, çekim teknikleri olsun. Dediğim gibi kaliteli fotoğraf üretme alışkanlığına ulaştığınızda lens ihtiyacınız gelmiş demektir. O zaman da zaten geniş açı mı, tele(zum) lens mi ne ihtiyacınız olduğunu daha iyi keşfetmiş olacaksınız. "Ben beklemem hemen arkaplanı flu yapasım var" diyorsanız da 2.el 50mm. F1.8 alınabilir. Fakat bu forumda çoğundan duyacağınız şekilde "iyi fotoğraf = arkaplan flu" demek değildir. İcabında bakın Dünya çapında ödül alan fotoğrafların hepsi de arkaplan flu fotoğraflar değillerdir. Kafanızı bu sürü ile aynı kuma sokup "Hangi lens, hangi marka-makina-gövde(body), arkaplan flu, hangi ayarda çektin, nerede çektin" muhabbetine de yönelebilirsiniz. O da epey vakit harcatır .

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Elinizdeki lens kit lens. Şu konudan gerilere doğru bir bakın. Kit lensler ile neler çekilebiliyormuş ? Siz buradaki iyi fotoğraflar gibi fotoğraflar üretebildiğinizde lens ihtiyacınız doğar. Şimdi lens almak önceliğiniz olmasın. Öncelik gövdeyi tanıma, her şartta uygun ayarı hızlıca uygulayabilme, çekim teknikleri olsun. Dediğim gibi kaliteli fotoğraf üretme alışkanlığına ulaştığınızda lens ihtiyacınız gelmiş demektir. O zaman da zaten geniş açı mı, tele(zum) lens mi ne ihtiyacınız olduğunu daha iyi keşfetmiş olacaksınız. "Ben beklemem hemen arkaplanı flu yapasım var" diyorsanız da 2.el 50mm. F1.8 alınabilir. Fakat bu forumda çoğundan duyacağınız şekilde "iyi fotoğraf = arkaplan flu" demek değildir. İcabında bakın Dünya çapında ödül alan fotoğrafların hepsi de arkaplan flu fotoğraflar değillerdir. Kafanızı bu sürü ile aynı kuma sokup "Hangi lens, hangi marka-makina-gövde(body), arkaplan flu, hangi ayarda çektin, nerede çektin" muhabbetine de yönelebilirsiniz. O da epey vakit harcatır .

Evet, Önce tanımalıyım ondan sonra neler yapabildiğime bakıp limitleri zorladığım zaman ilersini düşnebilirim fotoğrafçılık kursuna gitmek istiyorum ama bana bişey katacağından şüpheliyim allahtan etrafımda çok var fotoğrafçılıkla uğraşanan (İşyerinde)

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

• Hic yeni lens falan alayim demeyin öncelikle temel fotofrafcilik ve kompozisyon tekniklerini öğrenin. Vizorde görünen kıl tüy fotoğrafta görünmüyorsa hic kurcalamayin daha beter olur tecrübe ile sabit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen fotolarda yok gözükmüyor lenste yok vizörde büyük ihtimalle ve sinir ediyo ama olsun artık yapacak bişey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. orjinal kutuda kitapçığı varsa mesele yok; değilse internetten 400D pdf manuelini indirin. sayfa sayfa makina ile beraber gözden geçirin.

2. yaşı olan makinalarda sadece vizör değil sensör de de tozlu olabilir. bi ara istanbul sirkeci hayyam pasajında temizlettirin.

3. kompozisyon kitabı alın ve adım adım her çeşidinden çekin. böylece kendi meylinizi ve yetenekli olduğunuz çeşidi keşfedin.

4. ilerlemek istediğiniz tekniğe uygun asıl lensini alın.

5. artık pro gövde için vakit gelmiştir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

1. orjinal kutuda kitapçığı varsa mesele yok; değilse internetten 400D pdf manuelini indirin. sayfa sayfa makina ile beraber gözden geçirin.

2. yaşı olan makinalarda sadece vizör değil sensör de de tozlu olabilir. bi ara istanbul sirkeci hayyam pasajında temizlettirin.

3. kompozisyon kitabı alın ve adım adım her çeşidinden çekin. böylece kendi meylinizi ve yetenekli olduğunuz çeşidi keşfedin.

4. ilerlemek istediğiniz tekniğe uygun asıl lensini alın.

5. artık pro gövde için vakit gelmiştir....

Kompozisyon kitabını uygulayayım ozman ilk iş

Tavsiyeler için tşk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.