Şimdi Ara

Ustalardan yardım bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Benim bir kaç sorum olacak. Oyun hakkında meta mekanik tarzı tanımlar var. Bunları net olarak çözebilmiş değilim. Özellikle oyun mekaniği hakkında açıklamalarınızı bekliyorum. Ayrıca şampiyon seçimi konusunda da bir kaç sorum olucak. Ben master yi ile oyuna başladım yaklaşık 15. Seviyeye kadar ilerledim. Fakat bu tarz şampiyonların pek bir esprisi olduğunu zannetmiyorum. Yani ne zevk alınabiliyor nede ileri ki seviyelerde dereceli maçlarda iş yapabilir. Daha sonra akali ile orta koridorda oynadım pekte kötü olmadığımı düşünüyorum. Bunun yanısıra birde jinx ve ashe ile oyunlarım var adc konusunda daha verimli olabiliyorum fakat seviyemdeki oyunlarda takımdan çok bireysel başarıya odaklı oynayan insan sayısı çok fazla bu sebeple zorlanıyorum. Henüz 20. Seviyedeyim ve uzunca bir süre yaklaşık 200-300 galibiyetim olmadan dereceli oyunlara girmeyi düşünmüyorum. Orada oynayan arkadaşlara henüz oyunu çözemeden bir iki şampiyonla olan bilgimle sıkıntı yaşatmak istemem. Bunlara hitaben bana oyunun mekaniği, metası ve şampiyon seçimi hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Mobil sürümdeyim hatam varsa kusuruma bakmayın. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel yazmışsın hayrına uplayalım bilenler söylesin :D
  • sana oyun 2 sayfa rune page kendisi veriyor zaten o rune pageleri doldurmak için tier 3 runeler alman gerekicek o yüzden oyunlardan gelen ipleri harcama o hafta free oynayabileceğin heroları oyna ipleri runeler için harca o sayfaları doldurduktan sonra hero satın almaya başlamalısın istediğin kadar heron rune pagein olsun 650 700 win civarı normal oyun kazanmadan asla rank oyun oynama oyuna hakim olmaya ancak totalde 1500 2000 civarı oyun oynadıktan sonra başlarsın yada 30 olunca direk rank oyun oynarsın sonra gelirsin buraya neden bronzedan cıkamıyorum diye konu açarsın oyunu kavrama açısından ryze,annie,alistar,master yi gibi 450iplik herolar idealdir aklıma bu kadar geldi takıldığın merak ettiğin bişi olursa mentionlarsın cevaplarım
  • meta : genelde kullanılan şampiyonların türleri tank, suikastçı gibi

şampiyon mekaniği : şampiyonun yetenek havuzu belirliyor bunu, şampiyonun kaçmaya müsait yetenekleri var ise ve sen bu yetenekleri iyi kullanırsan mekaniği güzel kullanmış oluyorsun.

kutluyorum lan kendimi

doğru mu çelincırlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Mr Jack -- 17 Mart 2014; 4:46:54 >

• Cevapladığınız için teşekkürler :)

• twitch.tv 'den stream izle,orda genelde hangi şampiyonların oynandığını iyi takip et onlar üzerine odaklan.Arkadaşında dediği gibi 30 olur olmaz ranked girme.Tavsiyem 500 win sonra dereceli. Oyundaki en önemli şey farm bunu sakın unutma. Her oyunda farm sayını kontrol et yükseltmeye çalış.12-15 dakikada 100 yapmaya gayret et zaten gerisi gelir. Birde her rolde kendini main champ belirle onlarda ustalaş. Her hafta free heroları dene.Tüm heroların skillerini öğrenmelisin. Karşına geldiklerinde ne yapabileceğini bilmen gerekiyor. Şimdilik bunlar sorun olursa yardımcı olurum.
  • şampiyon mekaniği o karakterin yapabileceklerine deniyor
    mesela vayne ile muhteşem kite yaparken
    nidalee ile poke yapabiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeonTiger -- 17 Mart 2014; 9:01:53 >
  • Öncelikle tekrar teşekkürler. Dereceli oyunlara tüm şampiyonları az çok öğrenmeden girmeyi düşünmüyorum buda uzunca bir süre anlamına geliyor normal oyunlarda dahi bilmediğim daha önce karşılaşmadığım şampiyonların hamleleri beklenmedik olabiliyor ki birde dereceli oyunlarda daha da gelişmiş oyuncular olucak takımı zora sokmaktan başka bi avantamız olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca koridorlar da adc olarak jinx veya varus orta için akali düşünmekteyim destek bir şampiyon ile daha hiç oynamadım üst koridor için önerilere açığım bir de orman :)

• Tebrik ederim seni bilincli bi oyuncusun

Oncelikle kendine bi koridor bul en iyi en rahat edecegin koridoru ve rolu bul
    Sonra senin rolune sana uyan bi hero bul ve onun inciğini cinciğini oğren iyice hangi esya dizilimiyle karsindakine ne yapabilir onlari ogren gerisi zaten corap sokugu gibi gelecek

Sormak istedigin kafanda baska bisey varsa alintilayarak sorabilirsin bu mesaji

• Öncelikle kendine iyi olabileceğin iki rol olmalı diğer rolleri oyna tabi ki rankedda her zaman istediğin rolde oynattırmazlar. Mekanik dediğin şey şampiyonların skilleridir ve bunlara hakim olabilme olayıdır. Şampiyonun mekaniğine hakimsen istediğin zaman istediğin ligde oynarsın tabi bu sana bağlı çok kolay bir şey değil bunu pro oyuncular yapıyor daha çok onun için şampiyonları kötüleme... 30 olana kadar iplerini harcama free olan şampiyonları dene hem hepsinin skilleri hakkında bilgin olmuş olur. iplerle ilk önce rün sayfalarını ad ve ap olarak doldur klasik şekilde doldurursun.
  • Şuan için tek tek cevap veremiyorum mobil sürümde olduğumdan. Bilgisayara geçtiğimde tekrar yazıcam cevap veren arkadaşlar tekrar teşekkür ederim.

• Keske su serverda senin gibi dusunceli adamlar olsa :d

Once oynayabildigin kadar sampiyonla en az 2 3 mac yap. Karsina ciktiginda eger o sampiyonu taniyorsan potansiyelini ogrenmis olursun. Mesela diyelim senin karsina Yi geldi, bir stun ile onu pasif birakabilecegini biliyorsundur.

Bunun gibi sampiyonlari taniyarak basariya ulasirsin. Ne kadar oyun o kadar tecrube. Ne kadar tecrube o kadar refleks bu da basari

Farm odakli oyna, kill almak icin olme. Bu kadari yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kite, poke tarzı terimleri biri açıklayabilir mi
  • Olabildiğince fazla hero dene mekaniklerini öğren ve karşındakinin sana neler yapabileceğini öğren. Mekanik de bu zaten bir heronun yapabileceklerinin kapasitesi.

Poke: kelime anlamıyla dürtmek. Farm yaparken yapılanına da harras denir. Fighttan önce nidalee jayce orianna gibi herolar fight öncesi karsiya sürekli skill spamler fightta hp bakımından önde olabilmek için. Her hero yapabilir ama dedigim gibi mekaniğe sahip herolar daha kolay yapar.

Kite: En basit açıklaması vurup kaçmak. Şöyle bir örnek verirsek ashe ve udyri düşünün ashe perma slow uyla 100 ad si bile olsa movementi olmayan 1000 ad li udyri kitelayarak öldürebilir. Kitelamadan dümdüz vurursa udyr tabiri caizse tek atar
    (Teorik bir çıkarım hemen höthötlemeyin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoIsYourSummoner -- 17 Mart 2014; 14:36:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.