Şimdi Ara

Ut vs ybs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siralamam 1900. İlerde yazılımla uğraşmak istiyorum. Sizce boun ut yazıp kendim yazılımla uğraşmam mı yoksa yeditepe ybs yazıp istedigim mesleği okumak mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeditepe YBS. Boğaziçi'nde bölüm değiştirmek ya da ÇAP yapmak kolay değil. İki üç kişiye nasip oluyor. O nedenle direkt bölümü oku. Yüksek lisansını top okullardan birinde yapar ve etiket kazanırsın. LinkedIn'te bakarsa Galatasaray'da, Boğaziçi'nde tezsiz yüksek lisans yapıp sanki hayatı boyunca buradan eğitim almış gibi davrananlar var.   Ama sektörde işe yarıyor.

• scientia kullanıcısına yanıt

Bogazici kazanabiliyorken gitmezsem ileri hayatımda cok mu pisman olurum diye dusunuyorum. Dışardan yazılım öğrenmenin bu kadar kolay oldugu bi devirde bölüm yerine üniversite mi secilmeli acaba kisisel gelisim acisindan?

• Kasiragii K kullanıcısına yanıt

Dışarıdan yazılım öğrenme kısmı çok riskli. Yapamazsın diyemem ama çoğu kişi hayalini kurup temel seviyede programlama öğreniyor ama orta ve üst seviyelere çıkamıyor. İlla Boğaziçi istiyorsan Boğaziçi CET de düşünebilirsin. Buradan mezun tanıdıklarımın hepsi IT sektöründe.

Bogazici cete siralamam yetmiyor maalesef. Peki yeditepe ybs bana yeterli altyapiyi verir mi yazilim konusunda

bi de şeyler var sallıyorum şu an oxfordda master yapmış lisans eğitimini hiç yazmıyo sadece master var :D

hocalarıyla iletişime geç kendin konuş hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent EE vs CS
    geçen yıl açıldı
    EA 250K İLE YTÜ CENG OKUMAK
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Yeditepe kağıt üstünde güzel duruyor. Sistem analizi, algoritmalar, nesne tabalı programlama, bilgisayar ağları, veri tabanı, web programlama, yapısal programlama, istatistik dersleri var. Seçmeli olarak da güzel dersler sunmuşlar ama pratikte nasıldır bilmiyorum. Arkadaşın dediği gibi direkt okul ya da mezunla görüşmekte fayda var. Ancak dediğim gibi bilişim sektörünü düşünüyorsan Boğaziçi INTT'den daha iyi.

https://ticaribilimler.yeditepe.edu.tr/sites/default/files/yonetim_bilisim_sistemleri_akademik_program.pdf

• Penanggalan kullanıcısına yanıt

Doğru ya onları nasıl unuttum.  

• Ücretsiz danışmanlık yapan yerler başlamış. Uzmanlara gidin. Güzelce konuşun. Ciddi ciddi yol göstersinler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    UT okumak zorunda kalacağını düşün
    o derslerle uğraşacaksın boş yere, alakan yoksa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    ahahahahahahaha hocam bu gülüş size değil, o uzmanlara
    hiçbirinin adam gibi faydası olmaz, torbadan sallıyo geneli, forumdaki bu konuya gelecek cevaplar bile daha faydalıdır, forumdan bazıları danışmanlık verse seneye randevuyu anca alırsınız

UT ve YBS okumuş insanlarlar, yeditepe ve boğaziçinde okumuşlarla , direkt tercih edilecek yeri okumuş ve okumakta olanlarla konuşarak yapılabilir
    linkedin nasıl kullanılır diye araştırıp oradan yürümeye çalışmak iyi olabilir, ben yapmadım da yapanları duydum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz olduğu için söyledim hocam yoksa para verip gidip fikir alın demem :) en azından değerlendirilir yani.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hangi bölümü istiyorsan onu yaz hocam. Sırf üniversite adı için, alakan olmayan, sevmediğin şeyleri okumak gereksiz bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.