Şimdi Ara

uydunet 5mbit hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 1mbit sınırzsız bağlantımı 5mbit 'e kadar olan tarifeye geçirdim.online işlemlerde 5mbit e kadar yazmasına rağmen hızım hala down:965kb vs. yani 1mbit ile aynı bu demek buranın şebekesi en fazla 1mbiti mi kaldırıyor eğer öyleyse iptal ettiricem.

• Uydunette şebeke saçmalıkları olmaz. 5mbit dedilerse 5mbit verirler. Adil kullanım saçmalıklarıda burada bulunmaz. Tarifeye yeni başvurduysan 5mbit sınırsız yazması normal. 24 saat içinde hızda değişiklik olmazsa uydunetin şubesine git durumu anlat. Uydunette yanlış olmaz.

1 ay önce 5mbite geçtim. stabil 635kb download 130kb upload tıkır tıkır çalışıyor. 150gb upload, 1.6tb download yaptım 1 ayda. Git konuş. Son durumu yaz.

Kolay gelsin.
  • cevabın için sağol dün müş. temsilcisi ile konuşurken bölge bölge hız farklılıkları oluyor mu diye sordum, evet var dedi e o zaman benim bulunduğum bölgeye ne kadar hız veriyorsunuz dedi 30-40 sn başkası ile konuştukdan sonra 5mb verebiliyoruz dedi, ama hız da değişiklik olmaması kuşkulandır dı biraz.
    bahçelievler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impostor -- 15 Ağustos 2010; 15:18:01 >
  • aynı olay 2 gün önce 5mb geçtiğimde benim başımada geldi. kaç kere aramama rağmen bekleyin geçer falan dediler en sonunda sistemden kontrol edeyim dedi galiba hattı mı deniyolar bilmiyorum ondan sonra evet sistemden kaynaklı bir sorun var dedi ve hızım hemen 5mbit oldu. o şekilde arayıp sistemini kontrol ettirirsen hatalarını hemen düzeltirler
  • bütün cevaplar için teşşekkürler büyük ihtimal ile sistem hatasıdır o zaman aradım ama daha açan olmadı.
    saygılar
  • Yarın tekrar ara hızının yükseltilmesini tekrar iste.
  • evet arkadaşlar müşt. hizm. ulaşabildim ilk 24 saat kendi otomatik yükseliyormuş.24 saat içinde yükselmez ise onlar ordan artırabiliyorlarmış ama 24 saat geçmesi lazımmış.
  • bana da gece 12den sonra hız geçişi olacak dediler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: impostor

merhaba arkadaşlar 1mbit sınırzsız bağlantımı 5mbit 'e kadar olan tarifeye geçirdim.online işlemlerde 5mbit e kadar yazmasına rağmen hızım hala down:965kb vs. yani 1mbit ile aynı bu demek buranın şebekesi en fazla 1mbiti mi kaldırıyor eğer öyleyse iptal ettiricem.

Aradan 1 yıl geçmiş ama aynı sorunu ben yaşıyorum hemde iki haftadır. Arkadaş uydunette sorun olmaz şu olmaz bu olmaz demiş ama iki haftadır süründürüyorlar. Defalarca destek@uydunet.com a hız testi ekran görüntülerini modem sinyal seviyesini gönderdim birkaç kez istediler. sonuç 0. 10mbite geçtik göya hız bir bakmışsın 3 mbit bir bakmışsın 1 mbit. Kafasına göre takılıyor. Rezalet. Tekrar 1 mbit limitsize düşüreceğim hızımı. En azından fazla para vermem. Modemin sinyal seviyesinde sorun yok. Yer Avcılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: superlative

Aradan 1 yıl geçmiş ama aynı sorunu ben yaşıyorum hemde iki haftadır. Arkadaş uydunette sorun olmaz şu olmaz bu olmaz demiş ama iki haftadır süründürüyorlar. Defalarca destek@uydunet.com a hız testi ekran görüntülerini modem sinyal seviyesini gönderdim birkaç kez istediler. sonuç 0. 10mbite geçtik göya hız bir bakmışsın 3 mbit bir bakmışsın 1 mbit. Kafasına göre takılıyor. Rezalet. Tekrar 1 mbit limitsize düşüreceğim hızımı. En azından fazla para vermem. Modemin sinyal seviyesinde sorun yok. Yer Avcılar.

aynen katılıyorum. 5 mbps parası veriyorum ama gün içinde 3 mbps civarına çıkarsam şükrediyorum. tamam 5 mbps kadar diyor da hiç değilse yarısından fazlasını versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Uydunette şebeke saçmalıkları olmaz. 5mbit dedilerse 5mbit verirler. Adil kullanım saçmalıklarıda burada bulunmaz. Tarifeye yeni başvurduysan 5mbit sınırsız yazması normal. 24 saat içinde hızda değişiklik olmazsa uydunetin şubesine git durumu anlat. Uydunette yanlış olmaz.

1 ay önce 5mbite geçtim. stabil 635kb download 130kb upload tıkır tıkır çalışıyor. 150gb upload, 1.6tb download yaptım 1 ayda. Git konuş. Son durumu yaz.

Kolay gelsin.

Ooo maşallah senin 5mbit baya iyiymiş benimki 600 e çok nadir çıkıyor genel 590k takılıyorum dl yaparken ama hiç şikayet etmedim hızdan. Kesilince gelmesi biraz uzun sürüyor ve bazen sık kesilmeye başlıyor tek sıkıntı o. Esenyurtta oturuyorum.
  • 3 mbite geçtim şu an 800 k civarı hız. tekrar 1 mbite geçerim böyle olacaksa..paraya gelince 49 Tl'ye kadar demiyolar ama
  • ben tekrar 1 mbps geçtim. 5 mbps bahçelievler'de çok istikrarsız ve genelde gündüzleri download hızı 250 kb geçmiyor. gece 2'den sonra %100 verim alabiliyorsun sabah 10'a kadar. taahhüdün bitmesini bekliyorum.
  • Hocam Uydu Net de upload hizi 5 mb felan alma imkanimiz varmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Uydunette şebeke saçmalıkları olmaz. 5mbit dedilerse 5mbit verirler. Adil kullanım saçmalıklarıda burada bulunmaz. Tarifeye yeni başvurduysan 5mbit sınırsız yazması normal. 24 saat içinde hızda değişiklik olmazsa uydunetin şubesine git durumu anlat. Uydunette yanlış olmaz.

Kolay gelsin.

Saçmalıklardan dem vurulmuş... Olmaz öyle saçmalıklar denmiş ama; 9 Kasım’da ben de 1Mb/s hızını 5 Mb/s hızına yükselttim; iki gündür sistematik olarak akşamları hız 1.40 civarında seyrediyor ve gece boyu böyle devam ediyor.

İstanbul Avrupa yakasında merkezi bir yerde (Şişli) oturuyorum. Şimdi, gündüz 5 Mb/s hız verebiliyorlarsa ki o da tam 5 değil (ben 4.80 alıyorum) akşam da aynı hızın devam etmemesi ve bunun gün be gün süreklilik arz etmesi gayet saçma... Bir-iki gün daha durumu gözlemleyip çağrı merkezini öyle arayacağım.

Ancak, ben sorunun yetersiz alt yapıdan kaynaklandığını düşünüyorum. 1Mb/s kullanırken, yok efendim gündüz 1 Mb/s, akşam 0.50 Mb/s filan diye hız hiç böyle dalgalanmazdı. 5 Mb/s’e geçtik de ne oldu?

Müşteri bağlamak için ucundan gösterip kakalıyorlar. Zaten teknolojiye meraklı olmayan, teknolojiden anlamayan pek çok kişi internet hızının ne durumda olduğundan kuşkulanmaz da... Herkes nerden bilecek, hız testi mız testi... Geçirebildiklerine geçiriyorlar. Öff...

• Aynı sorunları yaşıyorum. Yaklaşık 2 seneye yakın 2mbit hızlı uydunet kullandım, her zaman fakat her zaman 2mbit hızım oldu, bütün testlerde mükemmel sonuçlar aldım. Bayram öncesi baktım kampanya var hızımı 3mbit limitsiz olarak değiştirdim hem de daha ucuza gelmiş oluyordu. VE SONUÇ: akşamları hızım 2mbit'e çıkarsa mutlu oluyorum, sabah erken saatlerde hızım 3 mbit civarı fakat akşama doğru ve akşamın geç saatlerine kadar hızın 1.3mbit civarı. Defalarca mail attım, telefon ettim, ekip geldi sonunda ve şansıma sabahın 10'nunda geldiler ve internette sorunsuz mükemmel çıktı, adamlar gittiler ama sorun devam ediyor. Ben interneti akşamları kullanıyorum ve artık eski hızım stabil sorunsuz 2mbit yerine maksimum 1.5mbit hız veren çakma 3mbit internete sahibim.

En üzüldüğüm nokta yıllarca o 2mbit interneti canavar gibi kullanıp, sonrasında bir anda internetim de sorunlar çıkması, kendimi enayi gibi hissediyorum. Sorunu çözmezler ise hattı kapatırım.

Bu mesajı yazarken yaptığım test sonucu hızım 1.1mbit çıktı

Bunlar bazı test sonuçlarım:http://testmy.net/compID/42365007753

Bu adamlar bizi enayi zannediyor ama bir yere kadar.

• modemi bence resetle hız sorunu yaşadığın zaman hemen sinyal değerlerine bak ayrıca ping testlerine bak paket kaybın varmı olmadı hız sorunu yaşarken arayıp ip değişikliği iste yada dns kullan bu denemeler sonucu mutlaka problemin kaynağını bulabilirsin bence en kötü altyapıda sıkıntı varsa ona diyebilecek bişeyimiz yok maalesef
  • Benim kafama takılan mesele, hız sorunun sistematik olarak belli saatler aralığında yaşanıyor olması.

Gece yarısı 2’den sonra filan gene 4.80 Mb/s hıza yükseliyor. Dns’lerde, IP’de, modemde vs.de sıkıntı olsa, niye belli saat aralığında olsun ve her gün niye şaşmaz bir şekilde tekrarlansın?

Bu olay, su şebekesinin yetmemesine benziyor aynen. Bir mahalle, aynı anda çok fazla miktarda su kullanmaya başladığında, su yeterli değilse tazyik azalıyor. Bunların da şebekesi bu yüksek hızları sürekli vermeye yeterli değil ama ha bire kampanyalarla müşteri topluyorlar. Akşam saatleri malum, internetin pek çok hanede yoğun kullanıldığı saatler. Ne oluyor? Su yetmiyor! Millet bilgisayarını kapatıp yatınca gece 2’den sonra, düzeliyor. İşte ben bu üçkağıtçılığa öfkeleniyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.