Şimdi Ara

Uydunet Akşamları Başgösteren Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıllardır kablo net abonesiyim, bunlar uydunet olduğundan beri de bağlantımı değiştirmedim. Ancak son 5-6 aydır sürekli akşam saatlerinde internetim inanılmaz yavaşlamakta.
    Önce kablo modeminiz eski docsis 2'yi destekleyen modem alın dediler, en babası motorola sb 5101 aldım, olmadı..
    Onu dediler olmadı bunu dediler olmadı...

6 Mbit sınırsız bağlantım var ve söylediğim saatlerde hızım 200 Kbit'lere kadar düşüyor. Hiç unutmuyorum bir keresinde 80 Kbit bile gördüm, kbyte değil kbit yani feci bir durum. Ping ise normalde 4-5 ms iken akşam saatlerinde 45-90 ms'lere kadar çıkıyor.

Benim merak ettiğim aynı sebepten müzdarip olan kullanıcılar var mı?

5 Mbit'e kadar bağlantı, 10 Mbit'e kadar bağlantı saçmalıklarından da değil 119 tl ödeyerek 6 Mbit sınırsız bağlantım var. Telefonla defalarca görüştüm, arıza kaydı verdim olmadı. 10 Mbit'e kadar olan bağlantıda da hattın yoğunluğuna göre hızı düşürdüklerini söylediler, ama en fazla 1-2 Mbit düşer dediler. Acaba ona geçmek mi daha mantıklı yoksa direk kafadan ttnet dsl veya vdsl mi almak mantıklı?

Görüşlerinizi bekliyorum.

Not: Istanbul, yeşilköy'de oturuyorum.

• bende istanbul erenkoydeyim 2 aydir 5 mbit kullaniyorum yaklasik 2 haftadir bir dalgalanma soz konusu hız 1 mbite kadar dusuyor uyduneti aradim test sonucu gonderdim yetkiliyi gonderdiler modemi degistirin edebiyatini 2 senedir yapiyosunuz dedim apartmanin disindaki panodan parca degistirdigini soyledi test modemiyle sonrada benim modemimle deneme yaptik arada 200 kbit fark vardi adam kapidan ciktiktan 3dk sonra test yaptigimda hiz 3800 e dustu bence tarifelerde belirttikleri " e kadar" tanimini yururluge koydular lokal degil merkezi bir sorun ve hizi 1 mbite dusurmeden duzelmeyecek gibi gorunuyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeNzA

bende istanbul erenkoydeyim 2 aydir 5 mbit kullaniyorum yaklasik 2 haftadir bir dalgalanma soz konusu hız 1 mbite kadar dusuyor uyduneti aradim test sonucu gonderdim yetkiliyi gonderdiler modemi degistirin edebiyatini 2 senedir yapiyosunuz dedim apartmanin disindaki panodan parca degistirdigini soyledi test modemiyle sonrada benim modemimle deneme yaptik arada 200 kbit fark vardi adam kapidan ciktiktan 3dk sonra test yaptigimda hiz 3800 e dustu bence tarifelerde belirttikleri " e kadar" tanimini yururluge koydular lokal degil merkezi bir sorun ve hizi 1 mbite dusurmeden duzelmeyecek gibi gorunuyor....
    Ben de İstinye'de oturuyorum aynı sorundan muzdaribim. Paris London gibi yurtdışı hız testlerinde Mbit bile çıkmıyor sonuçlar. Pingler ise 500ms civarında (yurtdışı). Böyle rezil bir hizmet daha görmedim. Aylardır eziyet çekiyorum. Müşteri Hizmetlerini ararken verdiğim telefon parası da cabası. Yeter bıktım ben. Beylikdüzündeki evimde Superonline var 20Mbit bağlantı, uçuyor resmen. hem ping hem down hızı inanılmaz. UyduNet yurtdışı çıkışlarını TT'den alıyor. SO ise kendi yapısını kullanıyor. fark burada zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: AyBuBi

Ben de İstinye'de oturuyorum aynı sorundan muzdaribim. Paris London gibi yurtdışı hız testlerinde Mbit bile çıkmıyor sonuçlar. Pingler ise 500ms civarında (yurtdışı). Böyle rezil bir hizmet daha görmedim. Aylardır eziyet çekiyorum. Müşteri Hizmetlerini ararken verdiğim telefon parası da cabası. Yeter bıktım ben. Beylikdüzündeki evimde Superonline var 20Mbit bağlantı, uçuyor resmen. hem ping hem down hızı inanılmaz. UyduNet yurtdışı çıkışlarını TT'den alıyor. SO ise kendi yapısını kullanıyor. fark burada zaten.

Alıntıları Göster
    Zaten oturdugum yerde Superonline olsa kesin geçicem...

Bu arada benim bağlantım 'e kadar olanlardan da değil hani. direk 6 Mbit ama akşam saatlerinde 6Mbit hız alabilene aşkolsun. 6'yı geçtim 3 Mbit alana aşkolsun hatta.

• quote:

Orijinalden alıntı: about_blank

Zaten oturdugum yerde Superonline olsa kesin geçicem...

Bu arada benim bağlantım 'e kadar olanlardan da değil hani. direk 6 Mbit ama akşam saatlerinde 6Mbit hız alabilene aşkolsun. 6'yı geçtim 3 Mbit alana aşkolsun hatta.

Alıntıları Göster
    Bahçelievler'de de 1 Mbit yerlerde:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: z740

Bahçelievler'de de 1 Mbit yerlerde:(

Alıntıları Göster
    İstanbul bahçelievlerde 1Mb benimde yerlerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mafir

İstanbul bahçelievlerde 1Mb benimde yerlerde.

Alıntıları Göster
    bende bahçelievlerdeyim durum aynı bu gece ekip gelecek dün gece 23:00 civarı geleceklerdi gelmediler.
    telefonda konuştuğum kişi konuyla ilgili birine benziyordu son zamanlarda bulunduğum bölgeden bu yönde çok şikayet aldıklarını belirttiler zannedersem sadece internette dolaşan tayfa pek farkına varamıyor bunun ben hem dosya indirirken hemde oyunlar problem yaşıyorum saat 18:00 civarı lag 1-2 diye başlıyor 01:00 a kadar 60 kadar çıkıyor tabi bu şekilde de oyun oynanmıyor.

normal şartlarda hat hız testinde 3 mbit cıvarı çıkıyor lakin hat gerçekten 3mbit bile olsa (eski bağlantım telekom 1mbit sınırsız dı) oyunlarda yinede 0 lag almam gerekirdi.

Adamları baştan uyardım gelipte sinyal normal diyip gitmeyin diye bakalım gelince nelerle karşılaşacağız.

sinyal seviyesi fi değişmiyor.

up:33-35 arası
    down: 53

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline hız sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _köle_

bende bahçelievlerdeyim durum aynı bu gece ekip gelecek dün gece 23:00 civarı geleceklerdi gelmediler.
    telefonda konuştuğum kişi konuyla ilgili birine benziyordu son zamanlarda bulunduğum bölgeden bu yönde çok şikayet aldıklarını belirttiler zannedersem sadece internette dolaşan tayfa pek farkına varamıyor bunun ben hem dosya indirirken hemde oyunlar problem yaşıyorum saat 18:00 civarı lag 1-2 diye başlıyor 01:00 a kadar 60 kadar çıkıyor tabi bu şekilde de oyun oynanmıyor.

normal şartlarda hat hız testinde 3 mbit cıvarı çıkıyor lakin hat gerçekten 3mbit bile olsa (eski bağlantım telekom 1mbit sınırsız dı) oyunlarda yinede 0 lag almam gerekirdi.

Adamları baştan uyardım gelipte sinyal normal diyip gitmeyin diye bakalım gelince nelerle karşılaşacağız.

sinyal seviyesi fi değişmiyor.

up:33-35 arası
    down: 53

Alıntıları Göster
    Bugün tekrar aynı sorun... Gene destek@uydunet.net'e mail, gene arıza kaydı...

6546464654 tane oldu sanırım attığım mailler..

• quote:

Orijinalden alıntı: about_blank

Bugün tekrar aynı sorun... Gene destek@uydunet.net'e mail, gene arıza kaydı...

6546464654 tane oldu sanırım attığım mailler..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar şu akşamları yaşanan ping sorunu bundan 1 ay önce var mıydı. Ben 2 haftalık uyducuyum. Eğer önceden yoksa bu yeni olan bir şeyse mail bombardımanı yapalım, belki bir işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veggier

Arkadaşlar şu akşamları yaşanan ping sorunu bundan 1 ay önce var mıydı. Ben 2 haftalık uyducuyum. Eğer önceden yoksa bu yeni olan bir şeyse mail bombardımanı yapalım, belki bir işe yarar.

Alıntıları Göster
    istanbul bahçelievlerdeyim.. 5mbit yerlerde.. lanet olsn böyle hizmete.. ayda 70 lira az para mı veriorz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seberhan1907 -- 21 Ekim 2010; 22:58:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seberhan1907

istanbul bahçelievlerdeyim.. 5mbit yerlerde.. lanet olsn böyle hizmete.. ayda 70 lira az para mı veriorz

Alıntıları Göster
    Günlerdir bende de o kadar rezalet ki internet, özellikle akşam saatlerinde... 1 ay önce falan gayet düzgündü halbuki.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Günlerdir bende de o kadar rezalet ki internet, özellikle akşam saatlerinde... 1 ay önce falan gayet düzgündü halbuki.

Alıntıları Göster
    aynen benimde bağlananı 2 ay oldu sayılır son 3-4 haftadır bu şekilde neyseki dün gece geldi elemanlar hem evin içinde hemde modemi alıp bina içerisindeki kutudan test ettiler onlarda şebekede problem olduğuna kanaat getirdiler bugün tekrar gelecekler bakalaım ne yapacaklar.
  • quote:

aynen benimde bağlananı 2 ay oldu sayılır son 3-4 haftadır bu şekilde neyseki dün gece geldi elemanlar hem evin içinde hemde modemi alıp bina içerisindeki kutudan test ettiler onlarda şebekede problem olduğuna kanaat getirdiler bugün tekrar gelecekler bakalaım ne yapacaklar.

Alıntıları Göster
    Ben de istanbul bahcelievlerdeyim bende de durum ayni 10mbit baglanti var aksamlari 4'u goremiyorum pingler olu devamli ekip gelip gidiyor sinyaliniz normal diyor
    En sonunda dun gelen ekibe genel sorun var sanirim dedim yok dedi forumlar pek oyle demiyor hepinize kufur ediyorlar dedim bakti salak salak suratima

• quote:

Orijinalden alıntı: gasil

Ben de istanbul bahcelievlerdeyim bende de durum ayni 10mbit baglanti var aksamlari 4'u goremiyorum pingler olu devamli ekip gelip gidiyor sinyaliniz normal diyor
    En sonunda dun gelen ekibe genel sorun var sanirim dedim yok dedi forumlar pek oyle demiyor hepinize kufur ediyorlar dedim bakti salak salak suratima

Alıntıları Göster
    Ben izmirdeyim son günlerde saat 18:00 den sonra yavaşlama sözkonusu, Online WoW oynuyorum, oyundaki lag inanılmaz derecede, Türksat mı yoksa TTnet yurdısı çıkışlarımı sorunlu bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: eagen

Ben izmirdeyim son günlerde saat 18:00 den sonra yavaşlama sözkonusu, Online WoW oynuyorum, oyundaki lag inanılmaz derecede, Türksat mı yoksa TTnet yurdısı çıkışlarımı sorunlu bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Ben de İzmir Bostanlıdayım
    Birkaç kere aradım 126'yı
    On dakika kadar bekledikten sonra arıza kaydı açtılar
    Ertesi gün servis gelip kutuyla oynamış gitmiş, hiç birşey değişmedi
    1 mbit bağlantım var ama 100mb dosya yarım saatte iniyor resmen

Bu arada bugün Türksat'tan aradılar
    Hah nihayet birileri bizimle ilgilenecet diye düşünürken
    Demez mi "Teledünyanın süper bi kampanyası var" diye
    Siz önce adam gibi bi internet hizmeti verin
    ADSL'yi kapatıp size geçtiğime pişmanım zaten, bir de Teledünya mı alıcam
    diye kalaylayıp kapattım

• quote:

daha öncede yazdığım gibi gündüz gelip bağlantıyı düzelmişler telefon edip problemi giderdiklerini belirttiler.

akşam geldiğimde bir test edeyim dedim haklı çıktılar artık internet denen olay kalmamış eskiden en azından internette dolaşırken kör topal ilerliyordum şimdi onda bile zorlanıyorum kökünden halletmişler problemi.

tekrardan arıza bildirimde bulundum bir şans daha vereceğim ondan sonra sen sağ ben selamet sonra tekrar ttnet in kucağına oturacağım.

• quote:

quote:

daha öncede yazdığım gibi gündüz gelip bağlantıyı düzelmişler telefon edip problemi giderdiklerini belirttiler.

akşam geldiğimde bir test edeyim dedim haklı çıktılar artık internet denen olay kalmamış eskiden en azından internette dolaşırken kör topal ilerliyordum şimdi onda bile zorlanıyorum kökünden halletmişler problemi.

tekrardan arıza bildirimde bulundum bir şans daha vereceğim ondan sonra sen sağ ben selamet sonra tekrar ttnet in kucağına oturacağım.

Alıntıları Göster
    bende bu sorundan müzdaripim.istanbul fatihte oturuyorum yaklaşık bi haftadır akşam satlerinde internetimde gözle görülür bi düşüş yaşanıyo ne yapmam gerekiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: GFBCEM3

bende bu sorundan müzdaripim.istanbul fatihte oturuyorum yaklaşık bi haftadır akşam satlerinde internetimde gözle görülür bi düşüş yaşanıyo ne yapmam gerekiyo

http://resim.donanimhaber.com/m_43958567/tm.htm
  • Orijinalden alıntı: seberhan1907

çok haklısın bende izmirde 5mbit kullanıyorum rezalet az once aradım arıza kaydı için modeminize gelen sinyaller düzgün dedi kapattı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ünal719

Orijinalden alıntı: seberhan1907

çok haklısın bende izmirde 5mbit kullanıyorum rezalet az once aradım arıza kaydı için modeminize gelen sinyaller düzgün dedi kapattı

Alıntıları Göster
    izmir güzelyalı.

uydunet kendini kaybetti iyice. 2 hafta öncesine kadar sadece haftasonları yavaşlardı internet. şimdi haftaiçleri akşamüstü 16:00 gibi bi başlıyor 24:00a kadar kendinden geçiyor. 5mbit kullanıyorum speedtestte 0.5mbit download 0.9mbit upload veriyor. şaka gibi bir durum. aradım arıza kaydı verdim çocuk geldi baktı sinyal değerleri mükemmel bunun için 4440126yı arıcaksınız sorun orda dedi gitti. sanırım bu uydunetten kurtulma vakti geldi. ayda 70tl verip 20 tllik hizmet alıyoruz.

@_köle_
    "daha öncede yazdığım gibi gündüz gelip bağlantıyı düzelmişler telefon edip problemi giderdiklerini belirttiler.

tekrardan arıza bildirimde bulundum bir şans daha vereceğim ondan sonra sen sağ ben selamet sonra tekrar ttnet in kucağına oturacağım. "

buna çok güldüm :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 26 Ekim 2010; 22:08:21 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.