Şimdi Ara

Uydunetten memnun musunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
2
Favori
34.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: snicker
    elektrik olayina gelince bende ups var 3 senedir bir kere olsun modemim ve bilgisayarim elektriksiz kalmadi.Uydunet te elektrik kesilmesin diye apartmana ups baglayamam.Her sekilde beni memnun etmedi bu uydunet.

Daha kötüsü de var hocam. Ben tozkoparan'ın tam merter'e sınırında oturuyorum. Merter'de elektrikler gittiğinde bizde gitmiyor ancak Kablo TV ve UyduNet gidiyor. Sanırım bizim ana kutular merter'de. Böyle saçma bir olay yok gerçekten. Başka semtin elektriği gitmesin diye dua eder hale geldik.
  • Benim yasım kadar bilgisayar kullanmıssınız anlasılan =).

Bir yanlıs anlama olmasın, burda firma fanatikligi yapmıyorum; demek istedigim sey uydunetin altyapısı yetersiz demenin biraz haksızlık etmek olması. Cok memnun olan da var lanet eden de. Ben memnun olanlardanım. Uydunutte4 senedir yasamadıgım kesintiyi ttnette 6 ayda kat kat fazla olarak yasadım Ayrıca ttnet 4mb 350 civarında maksimum dl gorurken uydunette 450 civarında goruyorum. Herkes kendine uyanı alacak tabi ama saman aleviyle insanları tarafsız bir sekilde yonlendirememek yazık olur.

Ayrıca elektrik olayını da gayet ciddi yazmıstım; aklıma gelmedi apartmandaki amfinin elektrik ihtiyacı..

Iyi aksamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevaps

UyduNet ile ADSL'in farkları belli:

1. UyduNet çok download az surf yapanlar içindir. Çünkü UyduNet'te web sitelerini açarken ADSL'e oranla 3-4 kat uzun beklersiniz.
    2. ADSL az download çok surf yapanlar içindir. Çünkü 1mbit ADSL ile download 100-105 KBps'lerde gezerken, 1mbit Uydunet'te 125-135 KBps ile download yaparsınız.

Seçim sizin. İkisinin arasında başka hiç bir fark yok. Çünkü ikisi de Türk Telekom'un yurt dışı çıkışlarını kullanıyor.

Yaw oyun konusunda hiç kimse bişi söylememiş. Bence en önemli konulardan biri de o. Acaba PS3 ve PC oyunlarında Almanya, İngiltere serverlarına fln alınan ping ve bağlantı kopma durumları nasıl? Bu konuda net bir bilgi bir türlü bulamadım.

Ayrıca evimde Teledünya kullanıyorum. Acaba Uydunet kullanırken aynı anda misal HD bir kanal açılırsa bu bağlantıda sıkıntı yaratır mı?

• Tekrar belirtmek isterim fanatiklik falan yapmiyorum.Download konusunda haklisiniz gayet iyi download oralari var.Ama soyle dusunun acil birsey oldu 2 sanie icinde herhangi bir websitesini acmak istediniz 4 kere denediniz acilmadi modeme reset attiniz yada comptere acildi.Eger bu sekilde bir surf olayi isteniyorsa yok kardesim download bana yeter deniyorsa diyecegim birsey yok.Oyuna gelince hem ps3 um hemde pc de oynadigim bir cok oyun var.yaklasik 8 senedir CS oynarim son 4 senedirde CSs.Eski adsl abneligim 1mbitti.Simdi ise 2mbit uydunet.Pinglerim adsk de iyi bir server olursa 25 ms iken uydunette upload oranim yukseldigi icin su aralar 15ms. Oyunda bir sıkıntı yasamiyorum sadece bazen Steamde Serverlari Refreshleyi tikladigimda takiliyor 3 4 tiklamamdan sonra tekrar serverlar gozukuyor.PS3 e gelince Netmaster modemimin 2. portunda ps3 bagli.Online olarak WipeOut ve ModnationRacer oynuyorum.Pinglerim yurtdısı serveri oldugu icin yaklasik 50 ile 100 ms arasi degisiyor.
    Oyundada durum boyle.

Bu arada yazmayi unuttum sanirim Ben istanbul Bakirkoy bolgesinde oturuyorum...

• ilginçtir o site açılmaması olayını hiç yaşamadım ben. aynı evde adsl de kullanmıstım uydunetten once, site acma hızı dahil herhangi bir artısı yoktu uydunete gore.. İzmir Bornoba /ozkanlar.

Neyse, Sanırım verilmek istenen mesaj anlaşıldı;
    iyi gunler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sumak

ilginçtir o site açılmaması olayını hiç yaşamadım ben. aynı evde adsl de kullanmıstım uydunetten once, site acma hızı dahil herhangi bir artısı yoktu uydunete gore.. İzmir Bornoba /ozkanlar.

Neyse, Sanırım verilmek istenen mesaj anlaşıldı;
    iyi gunler.

Evet bende o bahsedilen sorunların hiçbirisiyle karşılaşmadım. Ne site açılmaması nede başka birşey. İnternetteki gezinmelerimde de hatrı sayılır bir hız farkı yaşadığımıda belirtmem gerek. Eskiden ADSL 2mbit kullanıyordum. Şuan uydunet 512kbps kullanıyorum ve ADSL'ye göre çoook memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

quote:

Orijinalden alıntı: cevaps

UyduNet ile ADSL'in farkları belli:

1. UyduNet çok download az surf yapanlar içindir. Çünkü UyduNet'te web sitelerini açarken ADSL'e oranla 3-4 kat uzun beklersiniz.
    2. ADSL az download çok surf yapanlar içindir. Çünkü 1mbit ADSL ile download 100-105 KBps'lerde gezerken, 1mbit Uydunet'te 125-135 KBps ile download yaparsınız.

Seçim sizin. İkisinin arasında başka hiç bir fark yok. Çünkü ikisi de Türk Telekom'un yurt dışı çıkışlarını kullanıyor.

Yaw oyun konusunda hiç kimse bişi söylememiş. Bence en önemli konulardan biri de o. Acaba PS3 ve PC oyunlarında Almanya, İngiltere serverlarına fln alınan ping ve bağlantı kopma durumları nasıl? Bu konuda net bir bilgi bir türlü bulamadım.

Ayrıca evimde Teledünya kullanıyorum. Acaba Uydunet kullanırken aynı anda misal HD bir kanal açılırsa bu bağlantıda sıkıntı yaratır mı?

Oyunlarda veri alışverişi düşük olduğu için ADSL'de de UyduNet'te de client taraflı ping fazla farketmiyor. Zaten yurtiçinde ikisinde de ping çok düşük ama yurt dışında, bölgenizde bir problem yoksa, ikisinde de ping aynı. Çünkü ikisi de aynı yurtdışı hatlarını kullanıyor.

• Bende çok eski bir adsl kullanıcısı olarak (yaklaşık 10 senedir) nihayet kablo altyapısı olan bir yere taşınacağım için kablo internet olayına gireyim dedim. Taşınacağım yer Beylikdüzü/yakuplu/öğretmenler sitesi bu bölgedeki kablo altyapısı nasıl acaba? sık kesilmeler oluyor mu? Kullananlar memnunmu?

Anladığım kadarıyla bu kablo meselesi tamamen bulunulan yere göre değişiyor kimi berbat diyor kimi iyi. Olması gereken aslında iyi ama altyapısı eskimiş olan yerler var demek ki. Misal fatih tekinin kötü olduğunu duydum umarım beylikdüzü iyidir. Adsl yi 7/24 kullanıyorum bağlantı hep açık hep download yaparım bağlantı kesilmesi ayda 1-2 kere olsa olur ancak fazlası sinirlerimi bozar zaten:)
  • Antalya'da 2 MBit sınırsız kullanıyorum net kesilmesi 1 kere yaşadım ondada sabaha karşı 3'de başladılar 4'de bitirdiler genel çalışma varmış hiç netim kesilmedi. fatura'lar dışında 2 ayın birikince hemen kesiliyor.

websurf yönünde hiç şikayetim olmadı download'um genel olarak iyi ama indirdiğim server'a bağlı birazda.

şu an için başım ağrımadı inş'da böyle devam eder
  • Kadıköy-Koşuyolu.
    10 senedir kullanıyorum. Çok ama çok menunum. Buradaki şikayetleri görünce şaşırdım,anlaşılan bölgeye göre değişiyor.
    4 ile bağlıyım, download testim 3900 ün altına düşmedi download hızım ise 480-500.
    Var mı bu hızı adsl ile gören?
  • Bende 3-4 aydır kullanıyorum. Şuana kadar sadece önceki hafta 2 kez kesildi. O haftada genel bir sorun vardı heralde. Onun dışında hiç kesilmedi. Gece gündüz açık sürekli download yapıyorum.
  • Bölgelere göre çok farklılık gösteriyor mutlaka oturduğunuz yeri en azından il-ilçe olarak belirtmeniz lazım.
  • Bakırköy'de yani en azından ataköy'de oturuyorsanız uydunet ve teledünya gibi turksat hizmetlerinden uzak durun...
    Teledünya iyi hadi idare ediyoruz ama 1-2 gün içinde superonline fiber internete geçicem.

Yalnız bugün yalnızca 2 kez mi ne kesildi internet... Bu da başarıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nty35 -- 18 Haziran 2010; 17:52:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nty1907fb

Bakırköy'de yani en azından ataköy'de oturuyorsanız uydunet ve teledünya gibi turksat hizmetlerinden uzak durun...
    Teledünya iyi hadi idare ediyoruz ama 1-2 gün içinde superonline fiber internete geçicem.

Sanırım sizinki teknik bir problem aşağıdaki adresten modem değerlerini kontrol etsen iyi olur. IP adresini veya modemin mac adresini (modemin altında ve kutusunda yazar) girerek kontrol etmelisin.

http://62.248.80.10/

• quote:

Orijinalden alıntı: nty1907fb

Bakırköy'de yani en azından ataköy'de oturuyorsanız uydunet ve teledünya gibi turksat hizmetlerinden uzak durun...

Kesinlikle katılıyorum. Bakırköy'deyim ve uydunet'in 1 haftayı kesinti olmadan tamamlaması benim için büyük bir sürpriz demek. Müşteri hizmetleri ise genel arıza deyip baştan savmaktan başka bir işe yaramıyor.
  • adsl'den uydunet'e dün geçtim ve yukarıda bazı arkadaşların belirttiği gibi sayfaların açılmasında adsl'e göre belirgin hız farkları var. bazı siteler "servera ulaşılamıyor" ya da "zaman aşımına uğradı" gibi hatalar veriyorlar. bir süre sonra düzelseler de bu problem sıkça karşıma çıktı.

ikamet edilen yere göre uydunet'in hizmet performansının değiştiği söylenmiş. merak ettiğim şey; acaba bostancı ya da yakınında oturan ve uydunet kullanıcısı olan var mı? tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
  • Kocaeli Merkez'deyim. 2009 Aralık'tan beri Uydunet 2048/512 kullanıyorum. Daha önce Ankara'da 2004 Aralık - 2009 Ekim arası ADSL kullandım. Kocaeli'de de 2009 Kasım - 2009 Aralık arası ADSL kullandım.

ADSL'ye göre daha kesintili olduğu açık. Bazen sıklaşan, birkaç dakikalık kesintiler olduğu gibi, sağanak yağmur - şimşek sonucu toprak üstü kablolarda oluşan durum sonucu kesinti yaşadığım da oldu. 2-3 saniyelik anlık gidişler de olmuyor değil.
    Ama günlerce sorunsuz kullandığım da oldu.
    Destek hattını aradığımda ilgileniyorlar ve aynı gün içinde Türksat'ın ekipleri geliyor. Özellikle Teledünya'daki takılma sorunu sağolsun, gelen ekiplerle neredeyse kanka olacağız.
    Öte yandan, özellikle Teledünya'nın takılma sorunuyla ilgili olarak, ev içi tesisatta sorunlar olabileceği de ölçüm yapılarak söylendi. Sonra çözmek için sinyal değerleriyle oynandı vs., belki artık daha rahat bir kullanım olur.
    Download hızı, sörf ve ping açısından bir sorun yaşamadım (UT3'te UK sunucularında belli saatlerde ping'in 200'lere kadar yükselmesi sıkıntısı yaşıyordum bir. ADSL'de bu olmamıştı ama tekrar ADSL taksam farksız olacağının garantisi yok).
    Fiyat avantajı, hız avantajı, 216 yerine 240 olmasından kaynaklı ayrıca avantaj ve tabii 24 aylık taahhüt nedeniyle, daha çok kesintiye karşın Uydunet'e devam edeceğim gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Haziran 2010; 9:32:20 >

• Balıkesir de oturupta bu uyduneti kullanan var mı? Memnun musunuz?
  • 444 lü numarasına işim düşmediği sürece gayet memnunum. Modemin fişini çıkarıp takın demekten başka bir şey bilmiyorlar zira.
  • bu uydunet kablolu tv oluyor deilmi? bunların modemlerinin girişlerine normal ethernet kablosu uyuyor deilmi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.