Şimdi Ara

Uyku çok garip birşey-Küçük uyku deneyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Ben baykuş tipte bir insanım.Yani gece yaşayıp gündüzleri uyuyorum.Bugün gündüz dışarda bir işim olduğu için evvelsi geceden 1 saat uyuyup güne başlamam gerekti.O 1 saatlik uyku bana o kadar uzun geldi ki sanki aradan 8-9 saat geçmiş gibi.Hepimiz yaşamışızdır bunu.Bazen yarım saat kestiririz bi kalkarsınız aradan saatler geçmiş gibi bir his olur.İşim bitip ardından eve gelip yattığımda 7 saat uyumuşum.O da uyandığımda bana 2 saat gibi geldi.7 uyurlar hikayesini bilenleriniz vardır.7 uyurlar bir mağarada 300 yıl uyuyor ve uyandıklarında bu onlara 1 gün hatta yarım gün gibi geliyor.Buradan yola çıkarak acaba diyorum öldükten sonra hesap işleri bittikten sonra kıyamete-diriltilene kadar geçen süre bize acaba öyle mi gelecek ? Yani atıyorum biz öldük ve kıyamet biz öldükten 400 sene sonra koptu.Bu 400 sene bize uykuda olduğu gibi çok kısa bir süre mi gelecek.Uyku halinde gibi mi olacağız ? Kabir azabı olduğu söyleniyor.Eğer bu var ise kıyamete kadar mı geçerli , yoksa belli bir süre mi görülecek ? Belli bir süre görülecekse kıyamete kadar yine bi uyku durumu söz konusu olabilir.Mezardayken cennetliklerin cennetten bir bahçe, cehennemliklerin cehennem çukuru manzaraları göreceği söyleniyor.Eğer öyleyse bu yine bir düş , rüya halinde mi görülecek.Eğer öyleyse yine benim söylediğim şeye çıkıyor kapı.Cennet de olsa kimse 400 sene aralıksız bir manzara izlemek istemez.Kıyamete kadar rüya gibi belli bir süre gösterilir ve o rüya bize 1 gün gibi gelebilir.

Bir başka konu da uykunun-rüyaların renkleriyle ilgili.Uykuya dalma esnasında farkettim ki gözümün öndündeki görüntüler hep siyah-beyaz.Renkli bir görüntü yok.Rüyalar bazen renkli bazen siyah beyaz olabiliyor.Bunu çoğu zaman hatırlamıyorum bile.Ama uykuya dalma esnasında kurduğum hayallerin , gördüğüm düşlerin renksiz olduğunu farkettiğimde bunları renkliye çevirebilir miyim diye düşündüm.Kendmi baya bi zorladım.Ufaktan başlayarak renkli imajlar görmeye çalıştım.Kısmen başarılı oldum.Dalana kadar gördüğüm görüntülerin bir kısmını renkli hale getirmeyi başardım.Bundan sonra da bu çalışmaya devam edeceğim.Bakalım tamamen rekli yapabilecek miyim ve bu renkler rüyalarıma da yansıyacak mı.

İlk soruya saygı çerçevesi içinde dini açıdan da bilimsel çerçeveden de yorumlar gelebilir.Sevgiler.

• lucid dream araştırma vaktin gelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

lucid dream araştırma vaktin gelmiş
    + tabii bir de astral seyahat olayı var.
  • 7 uyurlar hikayesinin gerçek olduğunu nerden biliyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 uyurlar hikayesini bilenleriniz vardır

Sonrasini okumadim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu alışkanlıkla alakalı bir şey olabilir geceleri uyuyan insanlar da gündüzleri uyuduğunda aynı şeyi hissediyorlar diye düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7 uyurlar hikaye, kıyamet olayı da. Ama ölüme yakın deneyim yaşamış insanlar hayatlarının gözlerinin önünden bir özet olarak geçtiğini, sanki asırlarca böyle bir deneyim içinde olduklarını söylüyorlar. Hatta komadan uyanan bazı insanlar hiç bilmedikleri bir dili akıcı şekilde konuşarak uyanabiliyorlar.

Hepsinin söylediği ise onlarca yıl gibi çok uzun süren bir deneyim içinde oldukları.

Buradan şuraya varıyoruz, ölüme ne kadar yakınsak o kadar zaman kavramı bilincimiz için değişiyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

lucid dream araştırma vaktin gelmiş
    Çocuk efsanesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.