Şimdi Ara

Uyku modundan sonra işlemcinin hızı düşüyor 2500k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • voltajsız 4.2 ghz yaptım frekansı. ilk açılınca gayet normal serin bir şekilde 4.2'de çalışıyor ama uyku moduna aldıktan sonra hız 3.6ya düşüyor ve reset atmadan düzelmiyor. Nasıl düzeltebilirim?

• Bios ayarlarında Intel Speed Step ile C1E seçeneklerini kapatmanız gerekiyor. Sistem boştayken gereksiz enerji tükeriminin önüne geçmek için işlemci çarpanını otomatik düşürüyor. Herhangi bir stres testi progamı çalıştırarak en yüksek hıza çıktığını görebilirsiniz. O.C. sonrası kararlılık sıkıntısı yoksa bu ayarları kapatmayın. Gerekli durumlarda daha az enerji tüketimi daha az ısı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Bios ayarlarında Intel Speed Step ile C1E seçeneklerini kapatmanız gerekiyor. Sistem boştayken gereksiz enerji tükeriminin önüne geçmek için işlemci çarpanını otomatik düşürüyor. Herhangi bir stres testi progamı çalıştırarak en yüksek hıza çıktığını görebilirsiniz. O.C. sonrası kararlılık sıkıntısı yoksa bu ayarları kapatmayın. Gerekli durumlarda daha az enerji tüketimi daha az ısı...

Anlatmak istediğim o değil, dediğiniz şekilde 1.8 ghz'e bile düşüyor o önemli değil. Limit hız 3.5 oluyor. bir de bilgisayar bazen 3 kerede ancak başlıyor. anakart ekranı geliyor güç kesiliyor baştan başlıyor.
  • Evet birara yine vardı böyle bir sıkıntı Gigabyte anakartlarda.Voltaj autoda ya onu manuel olarak ayarlayıp deneyin bir de. Bakalım OC değerlerinde sıkıntısız giriş/çıkış yapacakmı uyku moduna.
    Bunu BIOS'un güncel sürüm olduğunu varsayarak söylüyorum ki eğer değilse güncellemeyi de deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Evet birara yine vardı böyle bir sıkıntı Gigabyte anakartlarda.Voltaj autoda ya onu manuel olarak ayarlayıp deneyin bir de. Bakalım OC değerlerinde sıkıntısız giriş/çıkış yapacakmı uyku moduna.
    Bunu BIOS'un güncel sürüm olduğunu varsayarak söylüyorum ki eğer değilse güncellemeyi de deneyin.

4.2 ghz için kaç volt önerirsiniz? f8di bios, f18 yaptım güncel şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

quote:

Evet birara yine vardı böyle bir sıkıntı Gigabyte anakartlarda.Voltaj autoda ya onu manuel olarak ayarlayıp deneyin bir de. Bakalım OC değerlerinde sıkıntısız giriş/çıkış yapacakmı uyku moduna.

Kaç volt olacağının önemi yok aslında. 1.25V yeter sanırım.Öncelikli olarak manuel ayar yapınca uyku modu sıkıntısının giderilip giderilmediğine bakacağız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

quote:

Kaç volt olacağının önemi yok aslında. 1.25V yeter sanırım.Öncelikli olarak manuel ayar yapınca uyku modu sıkıntısının giderilip giderilmediğine bakacağız.

O sorun düzeldi galiba ama voltaj auto'da iken bazen bilgisayar açılmıyordu, 2-3 kere işlemci fanı çalışıp anakart ekranı gelmeden güç kesiliyor baştan başlıyor bir daha. bazen açılıyor bazen de mavi ekran gelip optimize ayarlara dön vs diyordu.
    bu güç kaynağıyla mı ilgilidir yoksa yine voltajla mı ilgili?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Uyku ve Hız Ayarları
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En kolay yolu ayarları default haline çekip kontrol etmek aynı şeyleri tekrarlıyormu diye.Öyleyse sorun oc değil başka birşeydir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.