Şimdi Ara

CPU Uyku ve Hız Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonum Galaxy S3, malum 4 çekirdekli...

Mesela, çoklu çekirdek mimarisini desteklemeyen bir program açsam bile; çekirdekler senkronlu çalıştığı için, 4 çekirdek birden çalışıyor. Ve bu da gereksiz bir şekilde, muazzam bir pil sarfiyatı demek...

Mesela 3 çekirdeği sürekli olarak uyutup, tek çekirdeğin çalışmasını sağlayabilir miyiz?

Root, custom rom, kernel değişimi vs. herseyi yaparım...

Diyeceksiniz ki madem kullanmayacaktın, niye s3 aldın?
    İşlemcileri bazen uyutmak istiyorum. Çünkü çok kez şehirlerarası yolculuk yapıyorum ve bu sırada telefonu şarj etme olasılığım çok azalıyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: s3volcanfrais

Telefonum Galaxy S3, malum 4 çekirdekli...

Mesela, çoklu çekirdek mimarisini desteklemeyen bir program açsam bile; çekirdekler senkronlu çalıştığı için, 4 çekirdek birden çalışıyor. Ve bu da gereksiz bir şekilde, muazzam bir pil sarfiyatı demek...

Mesela 3 çekirdeği sürekli olarak uyutup, tek çekirdeğin çalışmasını sağlayabilir miyiz?

Root, custom rom, kernel değişimi vs. herseyi yaparım...

Diyeceksiniz ki madem kullanmayacaktın, niye s3 aldın?
    İşlemcileri bazen uyutmak istiyorum. Çünkü çok kez şehirlerarası yolculuk yapıyorum ve bu sırada telefonu şarj etme olasılığım çok azalıyor...

Çok basit root yapıp siyah kernel + stweaks yükleyerek bu istediğinizi yapabilirsiniz. Hatta ben bugün bayağı kombinasyon denedim bununla ilgili.

• mobil link veriyorum bu sayfada aradıklarınız mevcut.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=65365278

• s3volcanfrais kullanıcısına yanıt
    GoogyMax kernel kurup,kernel içerisindeki Stweaks ile bunu kolayca ayarlayabiliyorsunuz. Yalnız dikkat etmeniz gereken şey, Stweaks ın Google Play den değil, Kernel üzerinden yüklemeniz gerekiyor.
  • Hepinize teşekkür ederim :) Söylediklerinizi yapacağım. Umarım başarırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

GoogyMax kernel kurup,kernel içerisindeki Stweaks ile bunu kolayca ayarlayabiliyorsunuz. Yalnız dikkat etmeniz gereken şey, Stweaks ın Google Play den değil, Kernel üzerinden yüklemeniz gerekiyor.

Hocam zaten kernel yüklemese bile işlemciler menüde felan gezerken 2 çekirdeğe düşmüyormu diğer işlemciler kendini kapatıyor diye biliyorum
  • Cihazı son sürüme güncelleyin yeter. Güncel sürümlerde işlemci çekirdekleri asenkron çalışabiliyor. 1. çekirdek sürekli açık, 3. çekirdek ise ufacık bir yükte aktif hale geliyor(500MHz ile) yük arttıkça 2. çekirdek devreye giriyor. Daha da fazla yük varsa 4. çekirdek de devreye giriyor. Yani ekranı sağa sola kaydırdığınızda tutup 4 çekirdeğin 4'ü de tam gaz çalşmıyor artık. O eskidendi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.