Şimdi Ara

Uzak durmaya calistigiz PLAKALAR ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
6.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbuldayım 41' in arkasından gitmemeye özen gösteririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 29 Mayıs 2013; 12:59:57 >
  • 41 N xxxx uzak durun
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Ankaralılar bilir T ve J plakadan uzak durcan

neden ki hocam merak ettim

Taksi ve dolmuşcular müşteri gördükleri anda çat diye dururlar hiç önemsemeden sinyal minyal çoğu zaman hak getire.

Bide yollar onlarınmış gibi davranırlar genelde
  • İzmirde 45 ve 34 tehlike arz etmektedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de 20 yaşına geldim doğma büyüme İstanbulluyum Yalova dibimizde olmasına rağmen hafta hatta ayda bir bile görmediğim zamanlar oluyor, sanırım emekli şehri falan diyorlar ya araç kullanımı gereğinden fazla olmadığını düşünüyorum. Onun dışında plaka fark etmeksizin kuş serisinin alayını tokatlar uzaklaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

Edirnede 39 ve 59'dan nefret edilir hak vermiyorda değilim hatta edirnede yaşayan o illerin vatandaşları bile aynı şeyi söylüyorlar 45'e kötü demişsinizde yeni manisaya tayinim çıktı umarım bahsettiğiniz gibi değildir

Manisalıyım . Hiç bir endişeniz olmasın . Çok nezih ve dikkatli sürücüler vardır basta ben olmak üzere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.Kensei -- 29 Mayıs 2013; 13:52:18 >

• Helal Topraaaam
  • Ankaralılar bilir 71 plakadan uzak durcaksin ne şerit bilirler ne bişey köylü gibi 60la giderler sol şeritten

• 32 03 41.. gördüm mü aracı sağa çekip uzaklaşmalarını bekliyorum.

• 41 plaka Kocaeli

Bende 41 plakalı araç kullanıyorum ve size de tavsiye etmiyorum.

Bizde pek enteresan denilecek durum yoktur.

Bizde sol şerit, kullananın tapulu malıdır.
    Araç ters şeritte bile gitse, kendi şeridi gibi davranır selöktörle yol açar.
    Özellikle sapılacak yer bölünmüş yolun karşı şeridinde ise o şerit ortak kullanılır.
    Trafiğin sağdan aktığına dair bir kural yoktur, sağ sol şerit kavgası yapılmaz.
    Sağa dönerken yayaya yol ver tabelası, orada kırmızı ışık yansa dahi sağ dönülebileceğini belirtir.
    Minibüs ve otobüsler ambulans gibi trafik önceliğine sahiptir, yolunu tıkayanlara korna küfür ve gerektiği durumlarda levyeyle müdehale edilir.
    İzmit'in kırmızı dolmuşları vardır, rastlarsanız itfaiye aracı kabul edip yol verin, yoksa sizi yoksayıp kendilerine yol açabilirler.

Buralarda park etmekte biraz zorludur, kimi aracını sokağın girişine dik park eder, hatta orada sokak girişi yok gibi görülür.
    Sanki garaj girişiymiş gibi sokağın girişini kapatanlar gibi bir de fırına bakkala girip aracını yolun ortasında dörtlüleri yakıp bıraklar vardır.
    Hatta ana yolda dörtlüleri yakıp bırakanlar bile oluyor, ara sıra değil sık sık rastlıyorum. Trafiğin nasıl kilitlendiğini siz düşünün.

Motorsiklet konusuna hiç girmek bile istemiyorum, özellikle dominosun 30 dakika kampanyasındaki ölümüne motorculardan bahsetmek bile anlamsız.

Ayrıca bu şehirde yayalara dikkat etmek gerekir, özellikle ana yollarda önünüze atlıyan yayalar (cidden atlıyarak çıkabiliyor),
    (Bir keresinde de karşıdan gelen adam orta betona atlıyarak çıktı ve hızını alamayıp önüme düştü, virajda dönerken sürpriz.)
    Geçiş olmayan yerlerde de kendilerini üzerinize süren insanlara sıkça rastlanır. Hatta en sonunda Gölcük 'te anayolun ortasına tel örgü çekildi.
    Özellikle ana yolda orta betona motorsiklet çıkartmış (en az 200 kilodur), motoru orada tutarak karşıya atlamaya çalışan birine rastlamıştık.
    En zorlularından biri de 15-20 kişi geçerken orta blokların arasında birikmeleri, oysa 20 tane basamak çıkıp inseler, tam üst geçidin altında oluyor bu.

Yol çalışması tabelası ve uyarı tabelası olmadan her gün geçtiğiniz yere çukurlar açılabilir kasisler yapılabilir.
    Özellikle gece yarısı asfalt rengindeki dana gibi kasisleri fark edebilmek için park sensörü gerekmektedir.
    Hatta bazı kümbet kasis dediğimiz kasislerden aracın ön tekeri inmeden arka tekeri kasise çıkmaktadır.
    Yine de kasise tırmanırken geri kaydığımız dik kasislerden olmadığına sevindiğimiz için bu durumdan şikayet eden olmamaktadır.
    Arada yollara açılan büyük çukurlara dikkat etmek gerekir, bir keresinde sarsıntıdan aracın ibre teli kopmuştu.
    Bu dediğim olayda izmit'in merkezinde oldu. Şehir dışı köy gibi yerleri siz hesap edin.
    Bir keresinde de arkadaşı zorla durdurmuştum, dedim bu köprünün tamamlandığını hatırlamıyorum.
    Durunca inip baktık, ortası konulmamış ve trafiğe açılmış bir üst geçit, durmasak ortadan ana yola uçuyorduk.

İzmit merkezinde meşhur bir tane yokuşumuz bulunuyor, derecesini bilmiyorum ama mühendislik harikası, gelip görmeniz gerekir.
    Benim oturduğum yerde de 45 derecenin üzerinde yollar bulunuyor. Hatta birinde yolun yanındaki kaldırım merdiven olarak gidiyor.
    Bir de bizim virajlar genellikle aracı dışarı atıcak şekilde yapılır, merkez kaç kuvvetini hesap edemeyenler için bubi tuzağı gibi.
    Ayrıca yolun her yerine döşenen ve yaklaşık 5 ila 10 cm lik çukurlar halinde kanalizasyon tabelaları adeta mayın tarlası gibidir.
    Ayrıca yollar tasarlanırken, hatta şehir tasarlanırken su yolları kapatılmıştır, bu nedenle yağmurlu havalarda yer yer göl ve akarsular oluşmaktadır.

Sinyal konusuna gelince
    Bizim şöförler kararsızdır, her an ne yapacakları belli olmaz, fikir değiştirebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 29 Mayıs 2013; 15:42:21 >

• 45 malum delisi

• 45
  • Plaka söylemek, insan gibi kullanan diğer insanlara haksızlık olacaktır. Ancak uzak duracağım tipleri sayayım en iyisi ben;

Şahin ve bilimum apaçi arabalara takılan ayarsız ve insanı kör eden florasan far takan tipler,

Gündüz bile olsa sisleri açık dolaşan tipler, bunlar akşam oldumu birde uzunları yakıyorlar,

Egzoz susturucusunu iptal eden ş........zler den , bunlara ek birde uçak sesine özenip ses çıkaran egzoz takan öküzlerden,

Gece yarısı camları açık son ses pavyon ve club tarzı şarkı çalan tipler.
  • o 41 plakalı kaçıkarın çoğu gebze :) izmit ile alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

http://forum.donanimhaber.com/m_73309981/tm.htm

biri plaka diğeri il sormuş hatanız var
  • izmitliyim 41 plakayı severim.41 kere maşaALLAH
  • 06 ve 41.
    06 lar sol şerite geçip tapusunu da alıp 50 km hızla trafikte ağa gibi gidiyorlar.

41 lerde herşey var. Fakat özellikle Gebze civarında. İzmit'in içi biraz daha düzgün.

• tahta ve demir pılaka hiç hoşuma gitmez
  • 41 kesinlikle. Hepsi trafik teröristi kör cahil. Arabalarını kaçakçılıkla almışlar, vatana millete, devlete zarar hepsi. İtlaf edilmeleri lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

şehir şehir ayrılır uzak durduğum plakalar
    istanbulda iken 59 41 hızlı akan yollara pek alışkın olmadıklarından dolayı trafiği aksatıyorlr

eğer izmirdeysem menemen plakalı dolmuşlar ve kamyonlar hiç anlamazsınız kırarlar önünüze özellikle bu aylarda menemen manisa akhisar yoluna çok dikkat etmek lazım özellikle jetçi kamyonların halden çıkış saatleri 16 ile 19 arasıdır

birde yıllık izinlerimde balıkesir ve altınoluk tarafına gittigim zaman 45 merkez değil ama v. v ve ya yb plakalar yani soma ilçesinin kodları halkın geneli soma sığırı der zaten 43 ve genellikle yörenini taktığı lakap ile çoban plaka 17 hiç şaşamaz illa birşey yaparlar
    10 plaka ise sinyal kullanmayı pek sevmez

ama bunlar istisna iyi kullananlar elbet var ama rastlayamıyoruz genellikle

Konudaki herkes 41 den hizli diye sikayet etmis siz yavas demissiniz.Dediginiz gibi buyuk kisim trafigin hizli aktigi yollara cok aliskin degil,Bunun sebebi
    E-5 deki 500 metrede bir karsimiza cikan isiklardir.Dikkat ederim isiklardaki her kazaya 34 plaka karismis.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.