E-con 4 Portlu adsl modemim var. Modem ağa bağlı olan bilgisyarlara kendisi IP veriyor. (10.0.0.13) İşyerinden Radmin kullanarak Bu ağ üzerinde kendi bilgisayarıma girmek istiyorum. Önceden direkt bağlı iken modemden 81.21.23.** gibi ip verdiği için bu ıp yi kullanark girebiliryordum. Bu problemi nasıl aşabilirim. Radmin ve diğer uzak bağlantı kullanan arkadaşların yardımını istiyorum...tşk.
İşyerindeki bilgisayardan evimdeki bilgisyara nasıl girebilirim tam olarak açıklamammışım.
ya bu tip şeyleri ben de sordum arkadaşlara tam yanıt alamadım. NAT filan bişeyler diyorlar ama...
bi program yazdım, direkt IP adresleri ile veri transfer ediyor. LAN uzerinde veya internete direkt bağlı makinelerde çalışıyor ama LAN üzerinden internete bağlı makinelerin gerçek IP adresleri olmadığı için çalışmıyor... nası yapacaz?
Modemin ayar sayfasına girip dışarıdan gelen trafiği lan ip(10.0.0.13) ne yönlendirmen lazım.
ama nasil yapilacak bari onu anlat sorun tam benim sorunumda onun icin soruyorum yokmu ya bilen bir allahin kulu
Kardeş sen heralde evdeki bilgisayardan iş yerindeki bilgisayara gireceksin umarım dogru anlamışımdır.... öncelikle adsl modemin ozelliklerine ip adresini yazarak explorer'den giriyorsun örn.(((10.0.0.2) oradan virtual server bolumune gireceksin oradan 3 kutuyada 4899 (radminin kullandıgı port numarası) yazıyorsun host ip adresine radmin hangi makinada kuruluysa o makinan ip adresini ekle örn(((10.0.0.155) sonra add yi tıkladıgında işlem bitmiştir.modemi resetlersen olur kolay gelsin.....