Şimdi Ara

Uzaktan kumanda ile ses kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzaktan kumanda ile ses kontrolüne ihtiyacım bulunmakta. Uzaktan kumanda ir ya da rf olabilir.

İnternette satılan aşağıdaki gibi cihazlar var. Aslında teoride kullanılabilir olsa da kumandası çok dandik olduğu için verimli bir şekilde kullanamadım.

Uzaktan kumanda ile ses kontrolü

Düzgün, kullanışlı kumandası olan bir devre düşünmekteyim. Ses sistemi televizyonun yanında durmakta. TV kumandasının arkasına ya da arkasına yapıştırarak kullanmak istemekteyim. Aslında Philips TV kumandasının ses açma kapama tuşlarına programlanabilinirse aslında tam istediğim şey olmuş olacak.

Philips TV'nin kendi hoparlörleri kötü olduğu için kulaklık çıkışına 2+1 hoparlör bağladım. TV'nin kulaklık çıkışı ses ayarı da sabit olduğu için (sadece televizyonun ses ayarları menüsünden değişiklik yapılabilmekte) ses ayarlama işlemlerini harici olarak yapmam gerekmekte.

Elektronik konusunda bir bilgim yok maalesef bu konuda bana yardımcı olabilecek (yapıp gönderebilecek) birileri var ise de benimle iletişime geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msertcan -- 13 Ağustos 2019; 21:46:26 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 2 Ağustos 2020; 14:38:7 >
  • Merhabalar. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Örnek videoyu ve benzerlerini takip ettim biraz. Bu proje için kolları sıvayacağım. Sadece uzun sürecek başlamam. İş, güç malum...

Benim yazdıklarınızdan çözümleyemediğim kısmı şu:

Gördüğüm benzer çalışmalarda arduino ile step motoru sürüp, step motorunu da bir kaplin ile potansiyometreye bağlıyorlar.
    Sizin bahsettiğinizden anladığım, arduino üzerindeki pinlerden birini (hangisi olduğunu henüz bilmiyorum) söz konusu pot'un orta bacağına bağlayıp bu orta bacağın bağlı olduğu board'tan bağlantısını koparacağım. Doğru mudur? Tam olarak mantığını anlayamadım açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam naptınız sistemi kurabildinizmi,
    Bende aynı sorundan muzdaribim, eski manuel kontrollü 5.1 e kumanda ile ses kontrolü hale getirmek istiyorum.
    Peki bu tip hazır sistemler aliexpress vs sitelerde yokmu ben bulamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.