selam herkese...jeep modelinde yaklasık 30 cm uzunlugunda uzaktan kumandalı arabam var motorunu yükseltmeyi eğer oluyosa tabi istiyorum ..işe nerden baslamalıtım..yardımcı olursanız sewinirim
Biraz daha ayrıntı versen daha iyi olur
motor modifikasyonu artı ekstra besleme ekleyebilirsin sisteme sesi pil ekleyip seri artışı sadece çıkış katındaki h köprüsü şeklindeki trlerin kollektörlerine verirsen motorun daha hızlı çalışacaktır
Eğer bn biraz daha uraşayım bu yetmez diosan motordaki sargı sayılarıyla oynayarak ona bağlı olrak gücü deiştirerek artırabilirsin sanırım yalnız bşi sölediysem affoluna yeniyim daha
motoru değiştir onunla bereber beslemeyi arttır
arkadslar yardımlarınız icin tesekkür ediyorum öncelikle...benim arabam hobby rc değil...normal uzaktan kumandalı araba..bu arabalara da yeni motor takabiliyormuyuz...ben yeni bir motor takıp sonrada 12 v akü takmayı düşünüyorum..bu ne kadar olanaklıdır...yada daha büyük bir akü kullanmak istersem motoru nasıl ayarlamalıyım
quote:
Orjinalden alıntı: yataat
arkadslar yardımlarınız icin tesekkür ediyorum öncelikle...benim arabam hobby rc değil...normal uzaktan kumandalı araba..bu arabalara da yeni motor takabiliyormuyuz...ben yeni bir motor takıp sonrada 12 v akü takmayı düşünüyorum..bu ne kadar olanaklıdır...yada daha büyük bir akü kullanmak istersem motoru nasıl ayarlamalıyım
Ne kadar büyük bir akü?? tutupta 1kg lik akü koyarsan o araba yürümez Yüksek devirli motorlardan al bir tane. 20bin devir yapan motorlar var. O kadar yüksek olmasın sonra motor kalkışta çok zorlanır yanabilir. Kalkış içinde ek bir devre yapabilirsin. Kalkış için önce düşük devir yaptırtacak sonra devir yükselecek