Şimdi Ara

-uzman-ACİL RAID(0) SORUNU -YARDIM- GARİP Bİ SORUN ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iki tane 250 lik diskim var bunları raid(0) yaptım raid setupında sıknıtı yok diskler normal raid olarak gözüküyor ve çalışıyor
    norton ghost tan backupımı kurduğum zaman backup ı diske kopyalıyor fakat boot etmiyor hiç bir hata vermeden boot ediceği yerde siyah ekranda bekliyor dah sonra reset attığımda raidlerden ikisi de yeşil renkli sorunsuzken ikinci disk kırmızı olarak error yazıyordu dedim bi sorun olmuş olabilir temiz bi windows kuruyum dedim tekrardan radi i sıfırladım bölümleri silip yeni bi volume oluşturdum windows u kurdum yüklendi fakat açlışa geçerken windows logosu felan geliyor ve bi süre soora bilgisyar reset atıyor böle bi sorunla karşılaşan varmı yada önerisi olan.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

hocam, sorununu daha net açıklarsan anlamak ve yardımcı olmak kolaylaşır.

tüm mesajın tek cümle halinde ve haliyle anlamak biraz zor oluyor...

İŞLETİM SİSTEMİ WIN 7 64 BIT

ŞİMDİ İKİ TANE SAMSUNG 250 G HARDDİSKİM VAR
    BUNLARI RAİD YAPMAK İSTEDİM. BIOSTAN RAID I AKTİF HALE GETİRDİM.
    RAID IN KENDİ MENUSU GELDİ KARŞIMA BU ARADA INTEL ICHR 'YI KULLANIYORUM.
    ORDAN RAID I SEÇTİM VOLUME OLUŞTURDUM TEK Bİ VOLUME 500GB ŞEKLİNDE.
    DAHA SONRA NORTON GHOST LA ALINMIŞ BACK UP IM VARDI HARDİSKİMİN İMAGE I NORTNGHOST BOOT CD İLE HER ZAMANKİ GİBİ RECOVER YAPICAKTIM
    GİRDİM HARDİSKİ GÖRDÜ RECOVER OLAYINA BAŞLADI SORUNSUZ BİTİRDİ.
    YÜKLMEDEN SONRA SİSTEM YENİDEN BAŞLASRKEN KARŞIMIZA GELEN RAID EKRANINDA DİSKLERİN İKİSİDE YEŞİL Bİ SORUN GÖZÜKMÜYOR
    DAHA SONRA WİNDOWS UN BAŞLAMASINA GEÇERKEN LOADING OPERATING SYSTEM DIO VE ORDA KALIYOR
    DEDIM BELKI NORTONGHOST RAIDLE UYUMLU DEĞİLDİR ESKİ SİSTEM RAİD OLMADIĞI İÇİN TEMİZ Bİ WİNDOWS KURUYUM DEDİM
    TEKRARDAN RAID SETUPINA GİRDİM GİRERKEN NORMALDE İKİ DİSKTE YEŞİL İKEN İKİNCİ DİSK KIRMIZI OLMUŞ VE ERROR YAZIYODU
    NEYSE GİRDİM RAID SETUPINA VOLUME LARI SİLDİM TEKRARDAN SIFIRDAN VOLUME OLUŞTURDUM.
    WİNDOWS CD Sİ İLE BOOT ETTİM WİNDOWS U KURDUM
    DRIVER FELAN TANITMADAN DİREK HARDİSKİ GÖRDÜ 500GB OLARAK HERALDE OTOMATİK OALRAK TANIDI.
    KURULUM BİTTİ WİNDOWS BAŞLARKEN LOGO GELİYO HARDDISK ÇALIŞIYOR İŞLEM HALİNDE BELLİ Bİ SÜRE SONRA DURUYOR VE RESET ATIYOR.
    DEDİM ACABA DİSKLERDEN BİRİ ARIZALIMI RAIDI IPTAL ETTİM DİĞER DİSKİN KABLOSUNUDA SÖKTÜM NORMAL ESKİ Sİ GİBİ SATA OLARAK HERZAMAN YAPTIĞIM RECOVER İŞLEMİNİ YAPTIM.
    SONUÇ GENE AYNI LOGO DA TAKILIP KALIYOR VE RESET ATIYOR SİSTEM.
    DİĞER DİSK İÇİNDE AYNISINI DENEDİM AMA ONDAD DEĞİŞEN BİŞEY OLMADI ODA RESET ATIYOR WİNDOWS LOGOSUNDA.

BU ARADA RAID Lİ İKEN İKİ TANE VOLUME OLUŞTURDUM OLUŞTURDUĞUM VOLUME LARDAN BİRİNE KURDUM GENE AYNI ŞEYLE KARŞILAŞTIM.

ARTIK ÇALIŞAN SİSTEMİMDE ÇALIŞMIYOR =)) RAID SEVDASI NE İŞLER AÇTI BAŞIMIZA BAKALIM NASI ÇÖZÜCEZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delisolucan -- 30 Mart 2010; 13:42:40 >

• quote:

hocam, benim aklıma gelen bunlar:

- Norton Ghost ile aldığın yedek image'de hata olabilir zira ne raid0'da ne de tekli hdd ile çalışmış.

- raid0 kurulumunda bir hata almadığına göre hdd'lerin kendisinde bir sorun yoktur bence fakat yine de onları hata taramasından geçirmekte fayda var. nitekim sistem reset filan atmış, bu her zaman hdd'ler için tehlikelidir.

- win7 kurarken hdd'leri tanıması şart zira win7 dvd'si raid sürücü içermekte. hem raid0 hemde tek hdd ile aynı yerde aynı hatayı aldığına göre anlaşılan bu hatanın raid0 ile alakası yok. tekli hdd ile boot ederken bios'da tekrar "raid" yerine "sata" seçtin mi?

TABİ TEKLİ HARDDİSKE KURDUĞUMDA RAID YERINE ACHI YI AKTIF ETTIM OLE KULLANIYORUM ZATEN RAID YAPMADAN ONCEDE ACHI ACIK OALRAK KULLANIYORDUM.
    BEN HIC BISE ANLAMADIM BU ISTEN ZATEN

SIFIRDAN TEKLI HARDİSKLERİ FORMATLAYIP SISTEM KURUYORUM GENE AYNI YERDE TAKILIO IKI DISKTE KAFAYI YICEM =))

• quote:

hocam iki diski de detaylı bir hata taramasından geçirme imkanın var mı?

daha önce ikisini de kullanıyormuydun sorunsuzca?

EVET İKİ DİSKİDE SORUNSUZ KULLANIYORDUM Bİ SIKINTI YOKTU

ŞUAN MAKİNAYA SİSTEM KURAMIYORUM HATA TARAMSI YADA GÖZDEN GEÇİRME İÇİN NASIL Bİ YOL İZLEMEM GEREKİYOR İŞLETİM SİSTEMİ YOK MALUM MAKİNADA
  • quote:

Orijinalden alıntı: delisolucan

TABİ TEKLİ HARDDİSKE KURDUĞUMDA RAID YERINE ACHI YI AKTIF ETTIM OLE KULLANIYORUM ZATEN RAID YAPMADAN ONCEDE ACHI ACIK OALRAK KULLANIYORDUM.

SIFIRDAN TEKLI HARDİSKLERİ FORMATLAYIP SISTEM KURUYORUM GENE AYNI YERDE TAKILIO IKI DISKTE KAFAYI YICEM =))

Tek diskte kurulum sonrası takılma sata sürücülerinden kaynaklanabilir. Öncelikler ACHı modu kapatarak native (ata) modda açmayı dene. Eğer açabilirsen yüzeysel tarama yapabileceğin düzgün bi program bul. Eğer açamassanhttp://www.hirensbootcd.net/download.html burdan cd imajı indirip bi cd ye yaz. Bu cd den boot et menusunde disk toolsda HDD regenerator var. Onunla disklerini tarat yavaş çalışır ama iyi bir yazılımdır. Gerçekten onardığının anlaman için iki kere taratmalısın. İkincide aynı hatayı buluyorsa onarmamış demektir.

Eğer disklerde hata yoksa sürücü problemi olasığı büyüktür. Ama bunun yanında anakartın bios güncellmesinide yapmayı unutma.

Intelin raid-sata sürücüsünün şöyle bi sorunu var. Ben de win7 64 kurdum. Ama achi değilde normal modda. Sonrada achi aldığımda windows dediğin gibi açılmıyor. Ama normal modda açıp intelin driverini kurmaya kalkıncada SATA bulunmadı diye kurmuyor. Bende şuan achi kapalı kullanıyorum. Ama achi mod açılırken dediğin gibi windows açılmıyor. Fazlada uğraşmadım. İlk nasıl kurarsan o driverin kurumda diske kopyaladığından diğer modda açılmıyor.

Son oralarak disklerinde sorun yoksa, sistemi açabilirsen bios kartın biosu güncelle, raid yapıp windows kurarken win7 nini kendi dirveri yerine anakartının "pre-install enviorment" raid driverini indir ve bi cd ye yaz sonra kurum esnasında o sürücüyü kullandır. Daha sonra öyle kur dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: IUnknown

quote:

Orijinalden alıntı: delisolucan

Tek diskte kurulum sonrası takılma sata sürücülerinden kaynaklanabilir. Öncelikler ACHı modu kapatarak native (ata) modda açmayı dene. Eğer açabilirsen yüzeysel tarama yapabileceğin düzgün bi program bul. Eğer açamassanhttp://www.hirensbootcd.net/download.html burdan cd imajı indirip bi cd ye yaz. Bu cd den boot et menusunde disk toolsda HDD regenerator var. Onunla disklerini tarat yavaş çalışır ama iyi bir yazılımdır. Gerçekten onardığının anlaman için iki kere taratmalısın. İkincide aynı hatayı buluyorsa onarmamış demektir.

Eğer disklerde hata yoksa sürücü problemi olasığı büyüktür. Ama bunun yanında anakartın bios güncellmesinide yapmayı unutma.

Intelin raid-sata sürücüsünün şöyle bi sorunu var. Ben de win7 64 kurdum. Ama achi değilde normal modda. Sonrada achi aldığımda windows dediğin gibi açılmıyor. Ama normal modda açıp intelin driverini kurmaya kalkıncada SATA bulunmadı diye kurmuyor. Bende şuan achi kapalı kullanıyorum. Ama achi mod açılırken dediğin gibi windows açılmıyor. Fazlada uğraşmadım. İlk nasıl kurarsan o driverin kurumda diske kopyaladığından diğer modda açılmıyor.

Son oralarak disklerinde sorun yoksa, sistemi açabilirsen bios kartın biosu güncelle, raid yapıp windows kurarken win7 nini kendi dirveri yerine anakartının "pre-install enviorment" raid driverini indir ve bi cd ye yaz sonra kurum esnasında o sürücüyü kullandır. Daha sonra öyle kur dene.

AHCİ MODUN DRİVERLARINI WİNDOWS KENDİSİ OTOMATİK TANIYOR DAHA ÖNCE ZATEN ACHİLİ LULLANIYORDUM Bİ SIKNITI YOKTU AMA IDE MODUNDA KRUP DAHA OSNRA ACHI AKTİF EDİLDİĞİ ZAMAN ZATEN MAKİNA AÇILMAZ ONDA Bİ SIKNTI YOK DRIVERLARDAN KAYNAKLI Bİ PROBLEM OLSA WİNDOWSU HİÇ YÜKLEMEZ HARDİSKİ GÖRMEZ DAHA ÖNCE BAŞIMA GELDİ AMA BUNDA ÖLE Bİ SIKNTI YOK WİNDOWS SORUNSUZ KURULUYOR AMA WİNDOWS AÇILIRKEN LOGOYA GELDİĞİ ZAMAN TAKILIP KALIYOR VE RESET ATIYOR HATA DA VERMİYOR

BENİM ASIL MERAK ETTİĞİM RAID LI DISKLERE KURULUM YAPARKEN OLASI BI RESET DURUMUNDA VEYA HERHANGI BISEYDEN DOLAYI BAD SECTOR OLUŞMA IHTIMALI VARMI ACABA EĞER ÖLE BİŞE OLDUYSA TAM WINDOWSUN BAŞLAMA YERİNDE OLUŞMUŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKİ HEP AYNI YREDE TAKILIYOR ÇOK GARİP SİNİR OLDUM ÇALIŞAN SİSTEMİMDE ARTIK ÇALIŞMIYOR =))

• Bana bad sector olasığı az gibi geliyor; her iki diskte aynı şekilde davranıyorsa aynı şekilde bozulmaları da olmaz. Hem zaten windows kuruluyor bad sector olsa kurulumun birinde sorun yaşabilirdin.

Görüntüde aynı yerde takılıyor gibigörünsede işler hızlı olup bittiğinden hep aynı yerde takılıp takılmadığı bilmezsin. Ozaman açarken açılış menusüne f8 le girip Boot Log açı öyle bir yükle. ntbtlog.txt a sırayla yaptığı işleri loglayacak. Ona bi bakmak lazım nerde takıloyr diye. Onu elde edersek bi ip ucu olabilir neler olduğunu anlamak için.

Bu arada Safe mode denedinmi peki?

Bunun yanında başka bir sorunda olabilir. Yeni taktığın ram kart vs dende kaynaklanıyor olabilir. O yüzden mesela makinan bağlı her şeyi çıkarıp öyle açmayı denemelisin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sadece yeni olarak harddisk taktım bitane onun dşında diğer bileşenler eski çalışan bileşenler ama hiç safe modda denemedim eve gidince bi de onu deniyim hiç aklıma gelmedi açıkcası
  • bitane 120 lik diske kurdum backupımı normal çalışıyor şuan ama raid modda değil achi modda diğer diskleride raid oalrak görüo windows ama şöle bi sorun var hata taramsı yapınca full bad sector veriyor fakar biosa girip raidden çıakrdığım zaman windows ta normal iki ayrı disk olarak gösterip hd tune ile taram yağtığım zaman tertemiz hiç bad sector yok ben bişe anlamadım bu işten biosta raid olayında vazgeçtim acaba software olarak windowsu raid yapabilirmiyim
    diskleri yönetten ikisini stripe yaptım çalışyor fakat o bölüme windows kurmak felan nası olur fikriniz varmı backupı kuramayı denedim haa verdi kurmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.