Şimdi Ara

Uzman Batak Oyunseverlere Özel Soru Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 lü batak oyununda ihtilafa düştüğümüz ve çok ciddi tartışmanın oldugu bir mevzuda yardım istiyorum. aramızda çözemedik. olayı anlatıyorum. lütfen batak oyununda uzman olanlar görüş bildirirse çok makbule geçer.
    3 lü batak oyununda biz çizi sayı olarak 14 belirledik. yani ilk başta çiz deyip 14 alan king yapıyor. şimdi sorun şu;
    oyunda çiz dedim son 5 kağıt kalıncaya kadar oyun devam etti. ve o sırada daha önce başka bir oyuncu kupa kaçması gerekirken kupa kaçmadı ve bu tespit edildi. kural ihlali oldugundan oyunu durdurduk. oyun durdugu için herkes elini açtı. bu durumda son 5 kağıt kala ben 14 alıp king yapamadıgım anlaşıldı. bu durumda ne olur? arkadaşlar oyun kuralı ihlali yapan oyuncu 14 de batar , ben ise çiz yapamadıgımdan sonuncu olurum diger oyuncu arkadaş ise 2. olur dediler. bende kural ihlali yapıldı çiz hükmü ortadan kalktı. oyun kural ihlali yapan 14 de batar, ben aldıgım sayı olan 12 bana yazılır diger arkadaşa da 4 aldıgı için bu yazılır ve oyun devam eder dedim. anlaşamadık ve herkes masadan kalktı gitti. uzman olanlar görüşlerini yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkisa -- 10 Haziran 2017; 1:53:40 >

• yanlış oynayan 16'ya batar oyun devam eder
  • Atması gereken kağıdı atmadiysa, sen ne kdr puan aldıysan o puan sana yazılır. Yanlış oynayan elemanin da puanı tamamen 0 lanir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah uçak kazası vermesin hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Durum budur bence

• Bu oyunda uzman olan oyunu bilen her arkadaşın görüşüne ihtiyacımız var ilerde tekrar bir ihtilaf olmasın diye. Sonuçta diğer iki arkadaşa görüşleriniz okunacak ve bir yol bulmaya calisagiz. Görüş bildiren arkadaşlara da ayriyeten teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkisa -- 10 Haziran 2017; 2:48:18 >
  • Atacağı kartı kaçırırsa kural ihlali olur el-boz yapan kişi -16 alır,

Yeniden el dağıtılır kozcu tur döner öyle devam edilir...

Sana ceza gelmesi için elin tamamlanması lazım el-boz durumunda mesela normal batak farzedelim kartları aldın 6 dedin ama almanın imkanı yok kartları dağıtan elini tamamen açtı yüz as yok kartlar toplandı haliyle ceza yemezsin...

Bu batağı herkes farklı mı oynuyor ne çizde sayı belirlendiğini hiç duymadım çiz ya hep ya hiç alırsan tur biter , paylı oynanıyorsa kişi sonuncu olsa bile 1. olur normalde 3. olan 2 pay ; 2. 1 pay öder. Hesabına değilde eylencesine isede aynı şekilde turu 1. olarak kazanır...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ustad herkes tek gömmeli 3lu batak oynuyoruz. King bazinyerde 16 bazI yerde 14 bazi yerde 13. Herkes tek ihaleli batak da değişiklik gösteriyor King. Bazinyerde hepsini alacan yada 11 King. Biz önceden kendinaramizda 14 belirledik. Hesabına degil turnuva yapıyoruz. Puan usulü oynuyoruz. Kural ihlali yapan oyuncu direk batar dedim ayrıca el boz olacağı için benim. Çiz dememin hükmü ortadan kalktı dedim. Onlar itiraz etti. Sen çiz dediğin için sonuncusun dediler ve oyun biter dediler. Burasi inşallah çözüm getirecek.

• eğer bi şeyine oynuyosanız çok ciddi bir durumdur yanlış oynayan çırıl çıplak bırakılıp boynuna ip bağlanarak sokakta gezdirilir biz öyle oynuyoz

• Güncel

• Guncel

• Güncel

• çok geç oldu ama buradan anlaşılabilir bir şekilde oyun kurallarını öğrenebilirsin.

https://www.okeydeyim.net/batak-nasil-oynanir.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.