Şimdi Ara

Uzun Dönem Antidepresan Kullanan Arkadaslar ve Tecrubeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
23.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yöneticilerden öncelikli ricam lütfen konu burda kalsın ya da en azından taşinsin. Cidden önemli ve hassas bir konu.

En azindan 3 aydir ağır bir depresyon geçiriyorum. Doktora gitmemek ve antidepresan kullanmamak için çok çabaladim ama artık dayanamiyorum. Kendim ustesinden gelebilirim dedim ama son birkaç yaşadığım sey de eklenince artık dayanacak gücüm kalmadı. Doktora gittim aslinda yinr gitmezdim ama zoruma giden birkaç sey oldu ailem tarafından ve gitmek zorunda kaldim. Psikologa randevu aldım ve bir tane de antidepresan yazdı. Cipralex.

Ama daha kullanmadim hiç. Kullanan arkadaslarin tecrübelerini dinlemek istedim. Benim rn çok korktuğum konu antidepresan insanin bir kendini kandirmasi midir? Yani bırakınca ki illaki birakilacak her sey bir perdenin arkasinda saklanmis gibi yeniden mi gozukecek? Yoksa bu zor zamani atlatirken yardimci olan bir tedavi midir bu? Daha sorulacak çok sey vat belki ama konusulur elbet bu konu altından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bnde merak ediyorum :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patlat bi şampanya

• Yukarı

• İçki iç daha az zararli

• quote:

Orijinalden alıntı: Boş Konuşan Adam

İçki iç daha az zararli
    zedprex ritalin selectra kullandım hiçbiri işe yaramadı. hatta daha kötü yaptı

antidepresanlar bana göre çöp. herşey kafanızda bitiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litendria

Alıntıları Göster
    1 yıl lustral 6 yıl paxil kullandım, bırakıcam ama artık, zararlarını hissediyorum. Bazen parmağımı oynatamayacak duruma geliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litendria

Bir hatanız var galiba ritalin antidepresan değil.
    Ben concerta kullanıyorum ritalin ile aynı maddeye sahip, tek farkı concertanın etkisi 12 saat ritalinin 3-4 saat.
    Concerta ana maddesi Metilfenidat'dır.
    quote:

"Metilfenidat'ın hareket mekanizması öncelikle dopamin geri alınım inhibitörü olarak katekolamin geri alınımını inhibe etmeyi içerir. Metilfenidat dopamin taşıyıcıları, norepinefrin taşıyıcıları engelleyerek sinaptik boşlukta bu maddelerin miktarının artmasını sağlar."

Ben DEHB hastasıyım, ilk defa psikolojik ilaç kullanmaya başladım. Yaklaşık 20 gün geçti ve etkisi mükemmel. İlaç kullanmadan önce aklım 10 farklı yöne koşuyormuş gibi geliyordu, kısmende olsa artık öyle bir sorunum yok. Ama tek sorun bu ilaç kişiliğinizi değiştiriyor, bunun farkında oluyorsunuz ve hiç memnun kalmıyorsunuz.

• Bende kışın depresyon da gibi 24 saat kafam meşgul yaşadım. Mersin e gittim. Cidden ortam değişikliği ve yaşadığınız tecrübeler bunu atlatmamıza yardımcı oluyor. Öz benliğimi buldum diyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: hierakles

Bende kışın depresyon da gibi 24 saat kafam meşgul yaşadım. Mersin e gittim. Cidden ortam değişikliği ve yaşadığınız tecrübeler bunu atlatmamıza yardımcı oluyor. Öz benliğimi buldum diyebilirim
    Adamı bildiğin tuhaf yapıyor yani aslında uykudan uyanınca bile uyuyormuş gibisin ömrünün sonuna kadar ayakta uyuyorsun resmen sonra ömür bitiyor ve ölüyorsun bi mezara koyuyorlar seni ve hiç kimse yok artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: temiz bir sayfa

Dun gittim anksiyete bozuklugum varmis rixper 1mg yazdi bakalim bugun 2.ni icwcegim ne olacak.Hocam bu islerde duzen onemli ve bunye.Bazilarina cok faydali olur bazilarina zararli.Umarim faydaliai olur bana.

Konu burada kalsin degismeleri yazarim

Nick-entry uyumu diye buna derim. Gelismeleri bekliyoruz hocam

• quote:

Dun gittim anksiyete bozuklugum varmis rixper 1mg yazdi bakalim bugun 2.ni icwcegim ne olacak.Hocam bu islerde duzen onemli ve bunye.Bazilarina cok faydali olur bazilarina zararli.Umarim faydaliai olur bana.

Gelişmeleri bekliyoruz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

quote:

Gelişmeleri bekliyoruz hocam

Alıntıları Göster
    şimdi kanıtlanmış bir durum fakat ben depresyona inanmıyorum . sağlam bir arkadaş edinin zorla sizi iyileştirir o .

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

1 yıl lustral 6 yıl paxil kullandım, bırakıcam ama artık, zararlarını hissediyorum. Bazen parmağımı oynatamayacak duruma geliyorum

Psikolojinizi nasıl etkiliyor hocam bu ilaçlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

quote:

Rahatlatıyor tabi ki, ama bence bağımlılık yaptığından rahatlatıyor. Başlamasaydım hiç sorun olmayacaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

quote:

Alıntıları Göster
    risperdal sayesinde aşk acımın şiddeti dayanabileceğim seviyeye gelmişti
    psikolog ve psikiyatriler candır
    psikolog olacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

psikolog olacağım

Benimkinin de kaynağı gönül meselesi. Size ilaç nasıl yardımcı oldu hocam? Ne dusundurdu? Nasil hissettirdi sevdiğiniz kisiyi baz alarak

• quote:

quote:

psikolog olacağım

Rixpet kullandiniz mi peki? Rixper risperdalin muadili falan diye okudum muadil ne? Ilaclar ayni mi

doktorum rixper yazmıştı risperdal verdiler anladığım kadarıyla risperdalın 10mg olanı rixper yani ikisi aynı şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

quote:

psikolog olacağım

Benimkinin de kaynağı gönül meselesi. Size ilaç nasıl yardımcı oldu hocam? Ne dusundurdu? Nasil hissettirdi sevdiğiniz kisiyi baz alarak

kesinlikle çok iyi geldi yalnız risperdal/rixper in erkeklerde jinekomasiye neden olmak gibi bir yan etkisi var,bende biraz büyüme oldu göğüste fazla büyümeden kestim ilaçları birden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Half Moon Syndrome -- 30 Temmuz 2015; 17:42:28 >

• Hic gerek yok. Sosyal cevre ve saglam dostlarin varsa derdini anlat onlara.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.