Şimdi Ara

Uzun dönem askerlik yapıcam. Sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar.Ben ocakta askere gidicem. İki yıllık üniversite mezunu olamadım çünkü alttan bi dersim kaldı. İkinci dönem vericem dersi. Bu ocak 7sinde son geri ödemeli bursumu alıcam. Toplamda 12 ay burs almış olucam. Ocakta askere gidince bursumun geri ödemesi başlar mı ? İkinci sorum ise askeri uzun dönem er olarak yapıcam. Babam boyum uzun ve yapılı olduğum için jandarma yaparlar seni diyor. Tabi belli olmaz ancak yinede askerde eğer bursumun geri ödemesi başlar ise para kazanmamın bir yolu var mı ? Yani maaş alma konusu olabilir mi ? Teşekkürler..

• Burs hakkında hiç bir bilgim yok fakat güney doğuda yaparsan maaşın 250 lira civarı olur.Batıda yaparsan 25 lira felan olur.Askerde ne olacağın hiç belli olmaz.Büyük ihtimal mesleğin neyse onu olursun.Daha önce hiç çalışmamışsan diplomana göre yaparlar bişeyler.Ama jandarma olacakmışsın piyade olacakmışsın komando olacakmışsın ahmet mehmet olacakmışsın bunu hiç kimse bilmez.Boy kilo ile alakası yok.şans veya kader diyelim.105 kilo komando da vardı 60 kilo komando da vardı.Bunun yanı sıra para askerde ticaret yapmak yasaktır ve cezası vardır.Yani para kazanmayı unut unut derken gizli saklı yapabilirsen yaparsan diyecem ama ne satabilecen ki.Düşün yani adam senden mi alır yoksa dışarıdan kantinden biyerden mi alır.
  • Geri ödeme başlar ise ertele.Askersin sonuçta ertelenir diye tahmin ediyorum.Zaten askerde onu ödemen çok zor olucak.
  • Askerlik durum belgesi ile borcun ertelenir terhis tarihine kadar.Jandarma mi olursun komando mu orasini kimse bilemez sans

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.