Şimdi Ara

Uzun mesafe internet paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bahçeli bir evim var. Yanımda çalışan hizmetlinin çocuğuna internet bağlamak istiyorum. Eternet çıkışlı tek portlu bir modemim var. Benim dairem ile hizmetlinin kaldığı ev arasında 80 metre mesafe var. Switchle iki bilgisayarı birbirine bağlayabilir miyim? Aradaki 80metrelik mesafe sorun olmaz mı?

• 80 metre kablo ile internet çeker mi çekmez mi?
  • Sanırım cat5e kablolarla 100 veya 150 metreye kadar çekilebiliyordu.
  • bildiğim kadarıyla 100 metre filan çekiyo buda en kötü 90 filan oluyor yani çok büyük ihtimal olması lazım
  • peki switch mi yoksa hub ile mi bağlamak gerekir? Hangisi daha iyi?
  • modem tek ethernet port ise ve sadece internet paylaşımı yapılacaksa siz usb den diğer pc ethernet baglanabilir aksi halde bir hab gerekecek modem ve diğer pcler haba baglanarak paylaşım yapılabilir,
  • Switch hub a göre hız açısından daha avantajlı diye biliyorum ama tam bilen birisi yazarsa biz de öğrenmiş oluruz

Hub da hız bağlanan kişi sayısına göre gitgide düşüyor diye biliyorum, switch de ise bağlanan sayısı etkilemiyordu diye biliyorum. Dediğim gibi yanlışım varsa birileri düzeltirse bizde öğrenmiş oluruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum 90 metre kablo ile çektim yetmedi ayrıca bir aparatla 10 metre daha ek yaptım. hiç bir sorun yok.canavar gibi
  • Hub olayı artık kalmadı zaten, switch alacaksın ya da memo74'ün söylediği yöntemi kullanacaksın.CAT5 80 metreyi rahatlıkla destekler,herhangi bir problem çıkmaz.
  • geçen bizim arkadaş çekti 80 küsür metre bağlandığı modem 4 portluymuş şansında dayısıgilden çekti canavar gibi 256 ka sınırsın devaam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.