Şimdi Ara

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
53
Favori
57.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bolu dağında, TAYMEK vardı bir zaman çok güzel taze ekmeği ve köy yumurtası vardı evimiz yakın olduğu için gidip alır gelirdim.
    Ankara- İstanbul yolu üzerinde Sapanca dibinde SASA vardı. (Sanırım şimdi adı değişmiş). Orası Otoban üstünde idi ancak, göle nazır piknik masaları vardı durması çok keyifliydi. Çocukken Bolu - İzmir yolunu yaparken ilk durak noktası idi babamın. Şimdi yine İzmir - Bodrum yollarına gidip geliyoruz ama Ankara - İzmir sıkıcı. Ankara - Bolu - İzmir gidiyoruz. Bana çocukluğumu (güzel günlerimi) hatırlatıyor. Ve çok çok daha zevkli bir yol. Afyon - Uşak - İzmir yolu ızdırap gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursattokko1907

Bolu dağında, TAYMEK vardı bir zaman çok güzel taze ekmeği ve köy yumurtası vardı evimiz yakın olduğu için gidip alır gelirdim.
    Ankara- İstanbul yolu üzerinde Sapanca dibinde SASA vardı. (Sanırım şimdi adı değişmiş). Orası Otoban üstünde idi ancak, göle nazır piknik masaları vardı durması çok keyifliydi. Çocukken Bolu - İzmir yolunu yaparken ilk durak noktası idi babamın. Şimdi yine İzmir - Bodrum yollarına gidip geliyoruz ama Ankara - İzmir sıkıcı. Ankara - Bolu - İzmir gidiyoruz. Bana çocukluğumu (güzel günlerimi) hatırlatıyor. Ve çok çok daha zevkli bir yol. Afyon - Uşak - İzmir yolu ızdırap gibi :)

SASA olan yer Mega Deluxe olmuş. Fotoğraf 2016 yılı 2. ayına ait. Bir seyahat sırasında araç kamerası ile çekildi.Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?

• arkadaşlar haftaya Sivas - İstanbul- Balıkesir - İzmir istikametinde yol alcam. Yolda kontak aç kapat yerine görebildiğim kadar yer görmek isterim. Güzel mekanlar keşfedip resim çekmek. Acaba bu istikamette en güzel yerler nerelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J3yPRinCe -- 21 Temmuz 2017; 1:0:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • J3yPRinCe kullanıcısına yanıt
    Şuan Balıkesir merkezde Hisar Lokantası'ndayım..Methedilen bir esnaf lokantası ve etli çorba dedikleri çorbaya bayıldı bizimkiler:) Pide ve lahmacunu da çok övüyorlar tavsiye edilir..
    Edit: Lahmacunu denedim hakikaten çok güzeldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 24 Temmuz 2017; 16:11:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J3yPRinCe

arkadaşlar haftaya Sivas - İstanbul- Balıkesir - İzmir istikametinde yol alcam. Yolda kontak aç kapat yerine görebildiğim kadar yer görmek isterim. Güzel mekanlar keşfedip resim çekmek. Acaba bu istikamette en güzel yerler nerelerdir?

Feribot ile aranız iyiyse, İstanbuldaki konumunuza göre Yenikapı - Bandırma, Yenikapı - Yalova veya Pendik - Yalova hatlarını kullanabilirsiniz. Sürüş sürenizi çok kısaltır ama genel sürenizi çok değiştirmez. Bu kesimdeki en iyi alternatifler genelde Susurlukta. YASA tesisleri ya da Susurluk Belediye tesislerini öneririm. Öte yandan Balıkesirde çevre yoluna girmez içeri girerseniz Mega lokantası diye bir lokanta var orası fena değildir. Balıkesir - Susurluk arasında Değirmenboğazı var güzel bir piknik yeridir. Yeşillikler içerisinde çok güzel bir bölge. İzmire yaklaştıkça da Akhisar Kırkağaç taraflarında hoş küçük yol kenarı benzinlik - çay bahçeleri var. Soluklanmak için birebir. Ama inersiniz arabadan sıcak sıcak eser keyif kaçırır :) Zaten İzmire yaklaşmış olursunuz.
    Eğer körfez dolanırım feribotla uğraşamam derseniz bu saydıklarıma ek olarak, Yalova - Bursa arasında İmam tesisleri var. İçinde iskenderci , simit dünyası falan var derli toplu bir tesistir.
    Üşenmem derseniz Bursa içine girin, heykel meydanına çıkan yokuşta Mavi Dükkan diye de bilinen İskenderci var. Ora Bursa'da iskenderin atasıdır. Tavsiye ederim.

Sivas - İstanbul çok iyi bilmediğim bir istikamet :)

• Konu HORT

Arkadaşlar yeni keşfettiğim bir olay (yer yeni değil ama olayı yeni keşfettim) Bozüyükteki Köfteci Yusufun Bursa istikametinde YolBoyu lezzetler diye bir ayrı mekan var. Şahane döner yapıyorlar. Mutlaka deneyin.

Öte yandan Eskişehir içine de açılmış Köfteci Yusuf. Anayola çok yakın olduğu için durulabilir durumdadır. Denemenizi öneririm...

Saygılar...
  • Muğla/Marmaris yolunda Sakar geçidine gelmeden yolun solunda (Marmaris'ten gelirken Sakar geçidini hemen geçince sağda)

Kızılağaç beldesi girişinde "Kiloyla Et Mangal"

diye bir yer var.. Et yemek için durulur..İşleten aile

sıcakkanlı iyi insanlar, güleryüzlü hizmet ediyorlar..

Kahvaltı ikinci plandaymış asıl işleri mangal et..tavsiye edilir..

• Bu arada tavsiye etmediğim bir yeri yazayım da gitmeyin..

Marmaris'e giderken Akyaka'ya inmeden Sakar Geçidi

inişinde sağda Sakartepe kahvaltı mekanı var..Ben hiç memnun kalmadım, eşimde benimle aynı fikirde..Çay kötü,kahvaltı ne göze ne mideye hitap ediyor..Bir yumurta geldi sahanda neredeyse yanacakmış..Velhasıl pişmanlıkla kalktık çıktık..Önermem paranıza da yazık kahvaltı keyfinize de..Tek güzel husus manzarası iyi ..

• bir yakınımız vefaat ettiği için istanbul belediyesi otobüsüyle sivasa gittik.giderken bolu_ankara_yozgat üzerinden,dönerken tokat amasya bolu üzerinden döndük.dönüşte bolu tüneli kapalıydı dağ yolunu kullandık.toplam 30 saat civarı sürdü.

10 a yakın adını bile hatırlamak istemediğim tesislerde durdu hepsi berbattı.

bizemi denk geldi bilmiyorum tesislerin çoğunda wc ler ücretliydi

belediyenin otobüsleri ve durduğu yerler berbat

yiyeceğinizi yanınıza alın

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim başınız sağolsun, bende ailemle tatilden döndüm 9 Ağustos'ta,Bolu tüneli kapalı ayrı sıkıntı..Kaynaşlı'da tır kaza yapmış ayrı sıkıntı..Otoyolda kapalı kesimler vardı ve bu yüzden devlet yolundan geldik tamamıyla en az 5-6 ilçe geçişinde inanılmaz yoğunluk vardı yol bitmek bilmedi.. Bir de hız sınırları derken saat 08.40 da başladığım yolculuk 8,5 saatte 600. Kmde bir yakınımda dinlenme molası vermemle nihayet buldu neredeyse, son 50 km'yi artık saymıyorum..Bu kadar da değil toplamda 3000 km yaptım ve durulupda yemek yenecek yer yok denecek kadar az..En Güney'e inip oradan en Kuzey'e çıktım sonra İstanbul'a döndüm.. sana katılıyorum tesisler berbat,yiyeceğinizi yanınıza alın yemek yenecek yerler kent merkezlerinde..

• Belli başlı geçişleri saymazsak (örneğin Afyon, Susurluk vb) yol üzerlerinde neidüğü belirsiz yerler çoğunlukta. bu konunun amacı da bildiğimiz güzel yerleri paylaşıp yol göstermek.

ben de bu perşembe izne gidiyorum güzergah şu şekilde,

Ankara - Bolu - İzmir - Karaburun - Bodrum - Ankara, bayram önü burada çalışmak zorunda olduğum için geri geleceğim, düğün var Çorum'a gidip geleceğim. Bayramdan önce de önce istanbul sonra İzmir.

Dostlar bayramda Feribot nasıl olur? Pendik - Yalova mı iyi olur Yenikapı bandırma mı.. yoğunluklar bayramda nasıldır ? istanbullu arkadaşlar bilgi verse? İstanbul - İzmir güzergahı için...
  • kursattokko1907 K kullanıcısına yanıt
    avrupa yakasından çıkacaksan para sıkıntın yoksa yenikapı bandırma.anadolu yakası osmangazi köprüsü zaman kazanmak için en iyisi.

bu bayramda fazla trafik olmayabilir.

çoğu işyerleri 10 gün tatil yapacak ,erken çıkan bayaa fazla olacak bence bayrama kadar herkes gitmiş olacak.

esas trafik dönüşte olacak.

• bende345 kullanıcısına yanıt
    Balıkesirli olarak benim de katkım olsun :)

Susurluk'tan Balıkesir'e geldiğinizde sağa Edremit ayrımını gösteren levhanın olduğu kavşaktan (Sanayi 2.kapı) sola dönerseniz sanayi içine girersiniz. 200 metre kadar giderseniz İmren Lokantası'nı sağda görebilirsiniz. Esnaf lokantasıdır, yemekleri de lezzetlidir.

Eğer sağa, Edremit istikametine giderseniz 750 metre kadar sonra sol tarafta Baycan Kasap görülebilir. Etli çorbası güzeldir. Et ürünleri de güzeldir.

Etli çorba konusunda şehir içinde pek çok alternatif var tabii (Kanaat, Kemalpaşalı Köfteci, Sarı Kemal, Palaz vs). Ama şehir içinin karmaşasına girmeden en rahat ulaşılabilecek noktalar bunlar sanırım.
  • Balıkesir'den Akhisar'a gelirken, Akhisar girişinde kavşağı geçer geçmez BP benzinlik var, Köfteci Ramiz olan. Orada bir çay bahçesi var. Biz güneye giderken kahvaltılıklarımızı alıp burada kahvaltı yapıyoruz. Çay 2 TL. Tuvalete para vermeyin, müşterilere ücretsiz. Personel güler yüzlü.
  • 15 günde bir Dalamana gidiyorum, orası hiç dikkatimi çekmedi. Benim tavsiyem Çine Merkezde Enişte isimli köfteci. Hem kalite, hem ucuz. Köfte 10, Pide 6, İşkembe, Paça, Mercimek 5 TL.su Madran Babadan, çay ve kahve ikram.
  • amasyadan osmancık yönüne giderke sağlı sollu onlarca hatta daha fazla leblebici dükkanı var.hepsi sabaha kadar açık özelliği nedir sevmediğim için bilmiyorum çorum leblebisi başta olmak üzere kuruyemiş ve şekerleme satıyorlar.

bana fiyatları çok pahalı geldi,hadi antalyada tarladan istanbula kadar araya nakliye komisyoncular giriyorda orası çorum be kardeşim .kaynağında herşey pahalı olmak zorundamı

bizim milletin yolcuları kazıklama geleneği bitmeyecek,halbuki yolcuya yolda kalana yardımcı olmak dinimizde bile yeri var

• Tavsiye Ettiklerim
    Pozantıda Şapkalının yeri yada akkoprü
    Erzincan Refahiye Esedas tesisleri
    Sivasta çevre yoluna çok yakın Besler sivas köftecisi
    Aksaray Nehir et mangal
    Niğde zengen mevkisi Suska dinlenme tesisleri
    Konyada çevre yoluna çok yakın Havzan etli ekmek direk çevre yolunda kardeşler etli ekmek
    Seydişehir Antalya yolu Aksekide yol kenarı gözlemecileri
    Sakarya Parkshop
    Akşehirde küçük aşçı
    Eski niğde adana yolu saklıbahçe
    Susurluk yasa

Tavsiye etmediklerim
    Tşof
    Tınaztepe zirve tesisleri ben böyle kazık mekan görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayhansoylukan -- 14 Ağustos 2017; 11:39:59 >
    Tokat'ta çalışırken , Çorum'dan leblebi almıştım , ese dosta hediyelik ...

O zaman için 10 liraydı kilosu . Sonradan Tuğba Kuruyemiş'te 6 lira olduğunu gördüm . Yediği bazı kazıkları unutamıyor insan ...

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Tokat'ta çalışırken , Çorum'dan leblebi almıştım , ese dosta hediyelik ...

O zaman için 10 liraydı kilosu . Sonradan Tuğba Kuruyemiş'te 6 lira olduğunu gördüm . Yediği bazı kazıkları unutamıyor insan ...

leblebi 20 liraydı.diğer kuruyemişler dahada pahalıydı.bunlara kazıklanacağıma bimde tatbaktan alırım daha iyi.

İnan bunun muhabbetini yolda eşime de yaptım.. Denizli çıkışında Pamukkale yolu üzerinde durup İncir alalım dedik, 5 kilo İncir için 45 lira isteyince bıraktım, 1 kilo aldım eşimin hatırına seviyor diye..Bu ne ya dedim..Tarladan 1 liraya çıkan meyve yol üstünde 9 lira , bir de şey diyor bende 6 liradan aldım...Nereye gitsen öyle..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.