Şimdi Ara

::: Uzun Süre Kullanılmayacak Tel Nasıl Muhafaza Edilmeli? :::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Uzun Süre Kullanılmayacak Tel Nasıl Muhafaza Edilmelidir???
    Mesela bir yıl.

Nasıl bir yerde, neyin içinde, ne durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narslanx -- 2 Kasım 2007; 13:36:59 >

• Benim K300i bozulmuştu. 1 yıl çekmecede kaldı. Şimdi yaptırdım. Herhangi bir sorunu yok.. Helede böyle nemli biyerde bişey olmadıysa, senin teli saklamana hiç gerek yok.
  • Arkadaşım en güseli naylon bir poşetin içine koyup ağzını hava almıycak şekildek kapatıp bırakman olacaktır. Telefonunu sadece tozlardan koruman gerekir nede olsa Oksijensiz kalabiiyolar!!
  • arkadaşım telefonunu bir yıl süre ile kullanmıcaksan yapılacak işlemler:
    1-telefonunu jelatin ile sıkıca sarıp bant ile kapatmak
    2-bataryasını yumuşak cam veya gözlük bezi ile sarmalayıp bir kutunun içine koymak
    3-aksesuarlarından usb ve şarj aletinin giriş kısımlarını bir beze sarıp içinin toz olmasını engellemek
    4-kulaklık hafıza kartı cd ve diğer aksesuarlarınıda kendi orjınal kutusunda saklamak
    yeterlidir....
  • Teşekkür ederim sarmak dedinizde aklıma sera strec geldi tüm aksesuarları ve teli onunla kaplasam, Ve tüm parçaları bi kutuya koysam, kutuyuda dolabın köşesine... bi sorun olmaz insallah. Bu arada tel k790.

Ama yinede kafama takılan hiç hava almazsa kötü olur gibi... Ölür falan... ???
  • telefonu il aldığında poşetten çıkarıyosun mesela sende nasıl aldıysan öyle koy kutusuna

sonuçta telefonu yapan satılmasa bile bozulmucak şekilde koyarlar
  • ewet streç film yeterli olur.kutusuyla dolabin iyi bir köşesinde saklanırsa 1 yıl boyunca koyduğun günkü gibi bulabilirsin..kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence sat 1 yıl kullanmayacaksan parana yazık olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Maxy_

bence sat 1 yıl kullanmayacaksan parana yazık olur

Hocam şuan k790a 300 verirler herhalde, ama bir yıl sonra 200. Askere gidiyorum ama teli satmaya kıyamıyorum.
    Bide günlerce uğraşıp modifiye ettim.
  • At pek kullanılmayan bi çekmeceye dursun. Hiç bi şey olmaz. Bataryan ölür sadece kullanılmadığından o kadar.
    Sarıp sarmalamaya da gerek yok. Bi poşete poşetle birlikte de kutusuna koy yeter.
  • streç film güzel fikir ama dolabın içinde telefon nemlenmez mi yahu sonuçta içine hava almayacak ve dolap sıcak bir ortam. telefon nemlenirse gider gümbürtüye valla.bari bir poşete koyup üstüne biraz hava delikleri açmalısın.ondan sonrada orjinal kutusu varsa ona koyarsın biter gider.
  • bataryayı kesinlikle buzdolabında muhafaza etmeli...
    (laptoplar icin de boyle)
  • Teşekkürler. Batarya bi yıl dolapta kaybolur bea!
  • Kutudan çıktığı gibi paketlemeye karar verdim.

Ama bataryayı koyarken boş mu olmalı dolumu???
  • Mumyala bence

Şaka bir yana, cihaz nemli ve aşırı sıcak yerde durmadığı sürece birşey olmaz, pilide dolu koy, ve bence aradı sırada pili şarj et, mesela 3 ayda bir gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melantis

Kutudan çıktığı gibi paketlemeye karar verdim.

Ama bataryayı koyarken boş mu olmalı dolumu???

Dolu koyun. Telefondan ayrı dursun batarya. Evdeki birine de tembih edin 2-3 ayda bir 3-4 saat şarj etsin bataryayı. Geldiğinizde yine kullanabilesiniz.
    Şarj edilmezse batarya potansiyelini kaybedeceğinden kullanamazsınız. Yeni batarya almak zorunda kalırsınız.
  • benim okuduğum bir yazıda laptopların bataryasını %40-%50 dolu bir şekilde konulması yazıyordu ama bu laptop bataryası telefon bataryası deil unutma ben sadece öneride bulundum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.