al sana teknik analiz. kim chatgpt ye yazıyorsun 5 saniyede önüne döküyor her şeyi. ne boş yere eğitime para vercem ki SASA Polyester Sanayi A.Ş. (SASA) hissesi, 20 Kasım 2024 itibarıyla aşağıdaki teknik analiz göstergelerini sergilemektedir: Fiyat Hareketleri:
Hareketli Ortalamalar:
Hissenin mevcut fiyatı, kısa ve uzun vadeli hareketli ortalamaların altında seyretmektedir. Bu durum, düşüş trendinin devam ettiğine işaret edebilir. Teknik Göstergeler:
RSI değeri 45 ile nötr bölgede bulunurken, Stokastik Osilatör ve MACD göstergeleri satış sinyali vermektedir. Momentum göstergesi de düşüş eğilimini desteklemektedir. Destek ve Direnç Seviyeleri:
3,80 TL seviyesi önemli bir destek noktası olarak izlenmelidir. Bu seviyenin altında kapanışlar, düşüşün devamını tetikleyebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 3,90 TL ve 4,00 TL seviyeleri direnç olarak takip edilmelidir. Sonuç: SASA hissesi, 20 Kasım 2024 itibarıyla teknik göstergeler ve hareketli ortalamalar açısından düşüş eğilimi sergilemektedir. Yatırımcıların, destek ve direnç seviyelerini yakından izlemeleri ve teknik göstergelerdeki değişimleri takip etmeleri önerilir. Yatırım kararları alırken, teknik analizlerin yanı sıra temel analizlerin ve güncel piyasa koşullarının da dikkate alınması önemlidir. |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1149. sayfa)
-
-
Ulkere nolmus öyle tepeden yüzde yüzde 40 atmışlar aşağı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ülker hissesi neden zirveden %46 aşağı düştü
ChatGPT:
ChatGPT
Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) hisseleri, zirve değerinden yaklaşık %46 oranında düşüş yaşamıştır. Bu düşüşün başlıca nedenleri şunlardır:
- Finansal Performans ve Beklentiler:
- Şirketin 2024 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçları, beklentilerin altında kalmıştır. Özellikle net kâr, piyasa tahminlerinin gerisinde gerçekleşmiştir. GC My Yatırım
- Üçüncü çeyrek sonuçlarında da benzer bir tablo görülmüş; net kâr artışı sınırlı kalmış ve operasyonel kârlılıkta düşüş yaşanmıştır. Investing
- Artan Finansman Giderleri:
- Şirketin finansman giderlerindeki artış, net kârlılığı olumsuz etkilemiştir. Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve faiz oranlarındaki yükseliş, finansman maliyetlerini artırmıştır. kanalfinans.com
- Piyasa ve Ekonomik Koşullar:
- Genel ekonomik belirsizlikler, enflasyonist baskılar ve tüketici harcamalarındaki değişimler, gıda sektöründeki şirketlerin performansını etkilemiştir. Bu durum, Ülker'in satış hacimlerine ve kârlılığına yansımıştır. Borsa Online
- Yatırımcı Güveni ve Piyasa Tepkisi:
- Beklentilerin altında kalan finansal sonuçlar ve artan borçluluk oranları, yatırımcı güvenini sarsmış ve hisse satışlarına yol açmıştır. Bu da hisse fiyatlarında düşüşe neden olmuştur. Atay Yatırım
Bu faktörlerin birleşimi, Ülker hisselerinin zirve değerinden %46 oranında düşmesine yol açmıştır.
-
Elbette bu da bir yöntem ama sadece buna bakıp bir işleme girmek çok mantıklı durmuyor. Daha detaylı öğrenmek için düşünüyorum
-
Bunlar işin teknik kısmı, arka planı ve duygusal kısmı Ülker'in boykot listesinde/ediliyor olması.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Okumadım .
kaç para imiş kitapları ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Tüm set için 2k diyor
-
boğa dönemlerinde teknik analiz öğrenilmez herkes güler yüzlü, çok bilmiş pazarlama ve marketing yapar. ingilizce kaynaklar dışında sağlıklı bir kaynak ben bizde henüz görmedim ama 25 kasım'da black friday başlayacak tradingview'da, oradan premium alıp ilginiz varsa başlayabilirsiniz ufaktan. yılbaşına kadar kendinize ne kadar katabilirseniz sizin için 2025 yılında o kadar yararı olur ama twitter'daki fenomenler cart curt, bu işten para isteyen abilerden uzak durun.
-
Uzun zamandır piyasadayım zaten az buçuk bilgim de var. Sadece biraz daha ileriye taşımak istiyorum ama doğru düzgün pek bilgi bulamadım
-
bizim halk başına gelen her şeyi hak ediyor valla
aylardır bofa hsbc satarken aldılar aldılar şimdi satıyorlar :D
sadece borsada değil her konuda müstehak bunlara, seçimler, futbol aklınıza ne geliyorsa
-
o Ahmet Mergen servetini borsadan değil kitap satışlarından yapıyordur.
tenik analiz ile para kazanmak isteniyorsa bir tarafın kazanıp bir tarafın kaybetmesi gerekir ki birisi para kazansın.
peki bu teknik analiz liginde kimler var?
1-saniyeler içinde binlerce al-sat işlemi yapabilecek borsadaki 550 hisseyi saniye saniye hepsininin teknik analizini yapan,süper bilgisayarlar,argoritmalar,yapay zeka yazılımları var.
2-15-20 yıldır bu işi yapan tecrübeli aktif traderlar var.
3-zamanları var
yani biz bu işe çok emek harcasak da çok bilgili olsak bile bu ligde kazanmak çok zor.
yani köpek balıkları ile dolu havuzda avlanmaya çıkmak gibi bir şey.
-
Portföyümde yaklaşık 11-12 tane hisse vardı; yaklaşık 450 bin TL lik portföy. ve Yüzde 15-16 civarı zarardaydım.
Artıda olan yaklaşık 4-5 hissemi sattım ve BİST 30 fonuna geçirdim.
bundan sonra sadece BİST 30 fonuna yatıracağım paramı; hisse takibi- hisse de ki hızlı-öngörülemeyen düşüşler-spekülasyonlardan korunmak için en mantıklı seçenek; benim gibi acemiler için sanırım bu.
Sizlerde analiz bilmiyorsanız-takipte zorlanıyorsanız ile stresinizi yönetemiyorsanız ; bence Bist 30 yada bist 100 fonlarına yönelin.
-
bist30 fonu alacaksanız borsadan satılan borsa yatırım fonu olan bist30 byf sini alın.
yani
ZPX30
OPX30
-
utanmadan aylarca hökümete salladınız
ne oldu
borsa yine 6 ay önceki seviyesine geldi.
seviyemizi lütfen koruyalım.
-
devasa Starship roketi ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 22 Kasım 2024; 15:16:20 > -
-
-
Bende artık ppfden çıktım full mala girdim yarın itibariyle %100 olacak daha çok fon aldım ama hisseler yoruyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X