Şimdi Ara

Uzun yolda kontak kapatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkese selamlar babam 2008 model renault symbolün uzun yolda iken rampa aşağı yollarda kontak kapatır hızlanıpta kapatır 90 la felan gidiyosa basar 130 u kapatır ve bayağı gider bununla az yakıyormus diyor gerçekten öylemi hersey devre dısı kalıyor diyorum halen yapıyor airbag felan filan tüm arabadaki hersey fren sisiyor gırgırgır ediyor frene basınca öyle yapınca azmı yakıyor bidaha yapmamasını söyleyeceğim bu konuyu okutacağım

teşekkürler yorumlar için

• Zaten gazdan ayağını kestiği anda araç yakıt harcamamaya başlar.
    Bu yöntem sağlasa bile 1000 kmlik yolda 2 kuruşluk kar ancak sağlar, 2 kuruş için hayatınızı tehlikeye atmaya gerek yok...
    Kapatacaksa uzun kırmızı ışıklarda kapatsın kontağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 17 Mayıs 2013; 14:02:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaa

Merhaba arkadaşlar herkese selamlar babam 2008 model renault symbolün uzun yolda iken rampa aşağı yollarda kontak kapatır hızlanıpta kapatır 90 la felan gidiyosa basar 130 u kapatır ve bayağı gider bununla az yakıyormus diyor gerçekten öylemi hersey devre dısı kalıyor diyorum halen yapıyor airbag felan filan tüm arabadaki hersey fren sisiyor gırgırgır ediyor frene basınca öyle yapınca azmı yakıyor bidaha yapmamasını söyleyeceğim bu konuyu okutacağım

baban kontağı kapattığında anında trafiği ara,durumu anlat,gittiğiniz güzergahı da belirt,arabanın plakasını ver.
    Baban direksiyonda olduğu için bir şey yapamaz zaten.
    Şöyle 10 depo benzin cezası yesin de aklı başına gelir bari.
    İnsan hayatıyla yoyo gibi oynamanın tasarrufu yoktur.

• bizim köyde ESKİDEN traktörlerde yokuş aşağı kontak kapatırlardı ama bu zamanda hele binek araçta bu resmen intihar. 2008 sembolde varmıdır bilmiyorum ama çoğu sistem elektrikle çalışır direksiyon hidroliği ve yardımı dahil. maazallah acil bir durumda manevra kabiliyeti, fren kabiliyeti, airbag ve varsa diğer güvenlik donanımlarının hiç biri çalışmaz çalışsa da ne ölçüde çalışacağı muallaktır. Babanızın yaptığı bu işin intihar olduğunu söylemek yanlış olmaz kanımca. kaldı ki güncel motorlarda ecu eğer gaza basmazsanız ve rölantinin altına düşme riskiniz yoksa zaten viteste hiç gaz vemiyor ve yakıt tüketiminiz 0 oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 17 Mayıs 2013; 14:06:47 >
  • Herhangi bir sebepten araç geri marş basmazsa ne olacak? Gayet yaşanabilir bir durum bu.

Aracınız enjektörlü olduğu için, gaza basmadığınız sürece yakıt yakmazsınız. Yokuş aşağı inerken benzin yakan arabalar karbiratör devrinde kaldı. İsterseniz 4000 devirle inin yokuşu, gaza basmazsanız yakıt yakmazsınız. Babanın 1000km'de bu yöntemle yaptığı ekonomi 2TL'yi geçmez. Kimsenin canını tehlikeye atmaya değmez.

Ben biraz hızlı araba kullanırım, sizi solluyor olsam, hızım 140 olsa ve o sirada şans bu ya, yola hayvan atlasa, babanın şeridinde yol çizgisinden sonra bir miktar daha asfalt olduğunu bildiğim için iki babana doğru sıkışırım. Baban o sırada refleks olarak fren ve yol dışına taşma hareketini zaten yapıyor olur. Ama babanın kontağı kapalı. Tekrar gaza basması gerekse basamaz ve 3 fren pompalama hakkı var. Aracın dağıtmayacağını ne bileceğiz? Motor çalışıyor olsa araba dağıtsa da gaza basar toplarsın. Bu durumda refüje uçacaksın veya tarlaya gireceksin. Ki anlattığım olay gayet yaşanabilir sıradan bir olaydır. Baban yolda çeşitli hayvanlardan çok kaçmıştır. Ben sadece 9 yıldır araba kullanıyorum; ben rahat 10-15 kere hayvandan kaçmışımdır, ikisi de araç sollarken denk gelmiştir.

Sakat işler kısaca. çok gereksiz. Yaptığı ekonomiye değmez. Dediğim gibi çok küçük bir ekonomi yapabilir.

• 65 model ford taunus ile çok yapardı dedem. (80' li yıllarda...)

Bu işin o yıllarda kaldığını sanıyordum.
    2008 model bir araçla bunu yapmak ....????

Uzun yolda kontak kapatma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 17 Mayıs 2013; 14:40:32 >
  • Çok yanlış ve çok tehlikeli bir uygulama çok eskiden kamyon şöförleri yaparlardı...Şu an bir çok arabalarda CUT OFF sistemi var.. Ayağını gaz pedalından çektinmi benzin tüketimi var yok arasına geliyor..Kontak kapatmak gereksiz..Ve çok tehlikeli..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 80'li yıllarda ben çocukken büyüklerim, abilerim bunu V8 Chevrolet Impala'da yapardı (benzini su niyetine içtiği için ), yani anlayacağınız bayağı eskilerde kalan bir şey, bunun yanında hiç bir şekilde güvenli bir yöntem de değil.

Fuel cut-off diye ararsanız kaynak bulursunuz, araç vitesteyken gazı keserseniz kompresyon durumunda zaten yakıt tüketmez. Sadece enjeksiyonlularda değil, bazı karbüratörlü araçlarda bile var bu sistem.
  • Allah korusun başınıza bir şey gelse de bu olayın sonucunda : "aaah ah üç kuruş fazla verseydim de bu işler başıma gelmeseydi" diyecekse hiç yapmasın. ömür boyu çekilecek vicdan hesabının tl cinsinden karşılığı yoktur diye düşünüyorum.
  • Direksiyon kitlendiği andan itibaren beyin fırtınası şampiyonu olursun
  • babana rampa aşağı ölmek istemediğini söyle. ısrar ederse de çeksin kenara indirsin seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

quote:

Merhaba arkadaşlar herkese selamlar babam 2008 model renault symbolün uzun yolda iken rampa aşağı yollarda kontak kapatır hızlanıpta kapatır 90 la felan gidiyosa basar 130 u kapatır ve bayağı gider bununla az yakıyormus diyor gerçekten öylemi hersey devre dısı kalıyor diyorum halen yapıyor airbag felan filan tüm arabadaki hersey fren sisiyor gırgırgır ediyor frene basınca öyle yapınca azmı yakıyor bidaha yapmamasını söyleyeceğim bu konuyu okutacağım

babana bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle

Sen çok yanlış gelmişsin. Konu Dışı önceki sapaktaydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende bi kere yapmıştım , uzun yolda iyi bi yokuş denk geldi kışındı neyse kapattım kontagı tam o yokuşun ortasıda yol buz tutmuş arabayı durduramadım önümdeki doğana bindiriyordum az kalsın arabayı çalıştırdım direksiyonu sağa son anda kırdım o günden sonra bir daha yapmadım . ama ben ehliyeti yeni almıştım ferinin şişecegini vs pek bilmiyorduk hiç söyleyende olmamıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reyftn

quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

quote:

babana bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle

Sen çok yanlış gelmişsin. Konu Dışı önceki sapaktaydı.

telefon kaydını yaptırmayıp konu dışından çıkmayınca buralara sarıyorum fazla telefonun varsa pm at sizde rahatlayın bende dh'ye konu dışı için üye oldum ama oraya yazamamak çok koyuyor adama oraya yazamadığımdan otomobil genel'in trolü oldum

• yaptığı çok yanlış. direksiyon çok sertleşecek frene birden fazla bassa artık basmayacak. bir yere çarpsa hava yastıkları devre dışı kalacak. zaten ayağını gazdan çekince araç yakıt püskürtmeyi kesiyor.

kısacası yaptığı akıl alır gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 17 Mayıs 2013; 15:51:36 >
  • kusura bakma ama baban insallah ehliyetini kaptirir bi sekilde
  • 2 kuruş az yakıcam diye kendi hayatı da dahil trafikte ki herkesin canına kastetmek ne kadar mantıklı ? bunu sorun babanıza bakalım ne cevap verecek. Ayrıca bu kadar ince hesap yapacak kadar maddi açıdan sıkıntıdaysa arabayı satsın, hem cebi rahatlar hem de ömrünü uzatmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senbaris -- 17 Mayıs 2013; 16:17:35 >
  • quote:

Sen 2 kurus ucuz gitmek istiyorsun diye aabadakilerin olumune sebep olma baba de

Kontak kapatinca butun sistem devre disi kaliyor onunuze bisey cikinca karsi tarafta acarsiniz artik gozunuzu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Baban dediğin şekilde ekonomi yaptığını sanıyor ama aslında aracına zarar veriyor ve bu durum ileride daha büyük masrafla karşılaşmanıza sebep olacaktır.

Yani yaptığını sandığı ekonominin misliyle zararını yaşayacaktır.

Araca bu durumun ne zararı olabilir dersen eğer;

Öncelikle motor için çok tehlikeli bu durum. Motoru stop ettiğinizde motor içinde yer alan ve motor parçalarının düzgünce çalışmasına imkan tanıyan motor yağı artık motora pompalanmıyor ve motor içindeki yağ motor içinden kartele boşalmaya başlıyor. (Normalde aracımızı park ettiğimizdeki durum) Yokuş bitişinde aracı tekrar çalıştırıyoruz ve pompa tekrar motora yağ göndermeye başlıyor ama motor, bu arada aracın hızı yüksek olduğu ve bir anda vitese takılıp araç gaz verilmeye başlandığı için yüksek devirde yüksek sıcaklıkta yağsız çalışmaya başlıyor. ( durur vaziyetten hareket etmeye benzemeyen bir durum) Motorun en zayıf noktasından başlayarak sıkıntılar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Aynı şey şanzıman içinde geçerli. Yağ içerisinde bulunan bu parçada bir anda yağsız kalıyor ve tekrar motor çalıştırılmasıyla yağlanmaya başlanıyor ama siz çoktan yağsız vaziyetteki şanzımanı kullanmaya başlamış oluyorsunuz.

Babanızın yaptığının tehlikeli kısmını zaten diğer üyeler dile getirmiş tekrarlamaya gerek yok. Ben bildiğim ve klavyem yazdığınca aracınıza verdiğiniz muhtemelen zararlar hakkında da bilgilendirmeye çalıştım sizi.

Yanlışım var ise diğer üyelerden düzeltilmesini talep eder, babanızın en kısa zamanda bu kötü ve tehlikeli alışkanlığından kurtulmasını dilerim.

• quote:

Kusura bakmayın

Yanlış anlamayın

çok özür dileyerek soruyorum

BABANIZ İNTİHAR MI ETMEK İSTİYOR
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.