Selam arkadaşlar. 2020 model aracım ile temuzda uzun yol yapacağım. tahmini 2000 km. Ağustosta ise mecburi yıllık bakıma girmem gerekiyor grantisi bozulmasın diye. araç 22 binde. zorunlu 30 bin bakımıda var. Fakat uzun yola çıkmadan bakım yaptırmak istiyorum ama hem erken yaptırmış olacağım hemde km düşükken yağ değişim vb olaylara girmiş olacağım. hangisi daha mantıklı bir hareket olur bilemedim. |
uzun yoldan önce mi sonra mı yıllık bakıma girmeliyim?
-
-
2 yaşında aracın acil büyük bakıma ihtiyacı yoktur, sen seyahatini tamamla ondan sonra bakıma sok ama gitmeden önce hidrolik seviyelerini ve balata durumunu bir kontrol ettir
-
ben de aynı durumdayım. seferihisara gidip geldikten sonra bakımı yaptıracağım. boşu boşuna neden bakımı erken yaptırıp, bir de üzerine 2000 km yol yapayım?
-
işte yolda başımıza bişey gelirmi ondan çekiniyorum açıkcası.
-
Bence gerek yok erken bakıma,daha kmsi çok düşük ve model yılı yeni.Hatta bekleyebiliyorsanız km dolmadan gitmeyin derim.Ama otomobil tabii bu,ne zaman ne olacağı belli de olmaz,bir bakmışsınız bakım sonrası da yolda kalabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir şey olmaz. yola çıkmadan önce lastik havalarını 2 psi fazla bas. yolda uykuyu açan en iyi şey elma yemekmiş. iyi yolculuklar.
-
yeni araba hocam bir şey olmaz.
düzenli yaptıran birisin belli.
İçin rahat git gel
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yolda giden arabaları görseniz şaşar kalırsınız.
%90 'ını polis bir çevirse trafikten alıkoyar.
Farı yanmayan, freni tutmayan.
Depo sıfırlamış, lambası yana yana uzun yola çıkan çok arabaya denk geldim, arkadaşlarımdan, tanıklarımdan.
Hatta bir tanesi var, bidonla gezer bagajda
Tak, yolda biter. Normal birşeymiş gibi arabayı sağa çeker. Bidonu eline alır. Otostopla benzinliğe gider, eskiden 10-20 liralık, şimdilerde ise 100 liralık yakıtını alır. Gene devam, lamba yana yana gideceği yere varır.
Zerre gerilim yaşamaz, zerre kaygı duymaz. Stres sıfır. Normal birşeymiş gibi, hayatın olağan akışı gibi.
Hayranım böyle insanlara
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 9 Haziran 2022; 11:25:34 > -
hiç sevmem öyle tipleri ya. pinti adam ,hastalıklı adam benden uzak dursun.öyle adamdan hiç hayır gelmez.
-
Genç arabanın yola çıkmadan önce kullanıcı bakım ve kontrollerini yapmak yeterli olur. Yağ ve su seviyeleri, yük ve hız durumuna göre lastik basıncı, lastiklerin dışında çatlak/yırtık olup olmadığını kontrol edin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
çık yola hocam, bu gözler yağsız uzun yola çıkan araçlar gördü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araçta sorun yoksa yağını, suyunu, lastik basıncını kontrol edip devam edin. Bunları bakımdan 10 gün sonra da uzun yola çıkacaksanız kontrol edin zaten.
şu su neyin suyu hep merak ederim. hangi su? :D pembe antifiriz suyumu? o bizim kontrol edicemiz veya takviye yapacağımız bişey değil diye biliyorum.
-
gülücem çünkü izahı olmayan şeyin mizahı olur misali...
akdeniz insanının özeti...
-
Hocam daha zamanı da var KM si de var bence şu an düzgün ve sorunsuz çalışıyorken tatilinizi yapın, dönüşte bakımını yaptırırsınız.
Tatil öncesi sevinç ve heyecanla sapasağlam arabasının bakımını yaptırıp sonra yolda perişanlık çeken arkadaşlarım da oldu.. O yüzden şimdilik bir sıkıntı yoksa devam derim.
-
allah başka dert vermesin hocam.
-
hiçbir şey olmaz, zamanı gelmeden yaptırmayın eğer ekstrem şartlarda kullanmıyorsanız
-
Evet o su. Kabın üstünde min ve max çizgileri var, oraya bakarak seviyesini siz de kontrol edebilirsiniz, azalmışsa takviye edilir, tekrar azalırsa servise gidip azalmasına sebep olan kaçak bulunur. Ayrıca özelliğini koruyup korumadığını kontrol etmek gerekiyor, onun için bakımdan bakıma kontrol yeterli. O kontrol aletle yapılıyor.
Ayrıca silecek suyunu da kontrol etmek lazım, ters anda fışkiyesiz kalmamak için.
Ben 6000 km den fazla yapıcam bayramla birlikte , bakımı tam öncesine denk getirmeye çalışıyorum
2000 km daha yapmam gerek ay sonuna kadar
Uzun dönem kiralama olduğu için muntazam ilerliyor işler
Hatta yazlık yeni lastikleri de ay sonuna ayarlıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bense menzil 100km altında düşünce geriliyorum. 😡
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yolda giden arabaları görseniz şaşar kalırsınız. %90 'ını polis bir çevirse trafikten alıkoyar. Farı yanmayan, freni tutmayan. Depo sıfırlamış, lambası yana yana uzun yola çıkan çok arabaya denk geldim, arkadaşlarımdan, tanıklarımdan. Hatta bir tanesi var, bidonla gezer bagajda Tak, yolda biter. Normal birşeymiş gibi arabayı sağa çeker. Bidonu eline alır. Otostopla benzinliğe gider, eskiden 10-20 liralık, şimdilerde ise 100 liralık yakıtını alır. Gene devam, lamba yana yana gideceği yere varır. Zerre gerilim yaşamaz, zerre kaygı duymaz. Stres sıfır. Normal birşeymiş gibi, hayatın olağan akışı gibi. Hayranım böyle insanlara |
Benzer içerikler
- egzozdan çiğ benzin kokusu nedenleri
- kar çorabı yorum
- motor freni zararlı mı
- opel insignia 1.6 cdti otomatik şanzıman
- dayton lastik yorumları
- renault clio 2022 fiyat listesi
- bmw elektrikli motor
- sıfır doblo fiyatları
- volkswagen tayron 2025
- kia sportage en dolu paketi hangisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X