Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Üniversitede okuyorum ilişkiler konusunda çok bir tecrübem olmadı. Bundan önce en son ciddi konuştuğum biri varken lise 3'e gidiyordum aradan 3 sene geçti. Yani sürekli birilerine yazan buluşan biri değilim çok nadir birini buluyorum ve genelde sonu iyi bitmiyor. Neyse üniversitede biriyle tanıştım, arkadaşım ders çalışmaya çağırmıştı o kız da ordaydı. İlk öyle tanıştık ama başka bir muhabbet olmadı o zamanlar Ben kızı beğendim, yıllar sonra birini beğendim tanışmak istedim ama ne yazacağım ne yapacağım diye düşünmekten bir şey yapamadım. Yazma bahanesiyle not istemeye başladım mesala.. Okulda da soruyordu notlara baktın mı o şekilde muhabbet ilerledi yavaş yavaş tanışmaya başladık. Kızla çok fazla ortak noktamız vardı bu yüzden de muhabbet iyi ilerledi fakat hep olumsuz düşünüyordum konuşmayı keseriz 1-2 hafta sürer maximum falan bu tarz şeyler. (Genel olarak olumsuz bir insanım her konuda) Dönem bitti araya tatil girdi, irtibatımızı kesmedik wp'den muhabbet devam etti buraya kadar sıkıntı yok Sonra bütler geldi bütlerde ikimizin de sınavları vardı o yüzden buluşmaya falan başladık buraya kadar da sıkıntı yok Bütlere kadar 3-4 kez buluştuk ara sıra ders de çalıştık çoğu zaman da muhabbete dalmaktan derse odaklanamadık. İlerde şuraya gideriz şunu yaparız vb. muhabbetler açıldı Arkadaştık o zamanlar belli ki ama ben çözemiyordum ne olduğumuzu hatta böyle kanka demesini falan bekledim her buluşmada ona göre hareket edecektim her buluşmaya aynı beklentiyle gidiyordum (psikopatlık var sanırım hafif) ama bir şey çıkmadı. Dönem açılmadan 1 gün önce de dönmüşüz beni çağırdı dışarı çıktık yine baya muhabbet ettik oturduk Sonraki gün yine buluştuk araya zaman girdi 3-4 gün sonra yine buluştuk buluşmasak da wpden konuşuyorduk sabah günaydın mesajları vb her şey var. Ben yine emin olamıyordum biz neyiz diye düşünüp durdum ama kıza da çaktırmadım belki de o da benden bir adım bekliyordu Aramızdaki samimiyet baya ilerledi 2 ay oldu nerdeyse ben kimseyi evime cagırmam kızı eve çağırdım kabul etti oturduk müzik falan dinledik elini tutmaya başladım ters tepki vermedi, sonraki günler dışarda el ele tutuşmaya başladık çok iyi ilerliyor Ne olduysa ondan 1 hafta sonra oldu biz yine buluştuk hiçbir sıkıntı yok 4-5 saat oturduk hatta mekandan kalkarken ben sana bir şey söyleyeceğim dedi. Kötü bir şey olduğunu farkettim ses tonundan duymak istemedim tepki veremedim o an. Söyleyemedi sonra biraz yürüdük falan en son dağılacakken söyledi. Benim ilişkim vardı dedi (kasımdan beri) Hiç inandırıcı gelmedi tepki vermedim ağzımdan hiçbir şey çıkmadı o an şok etkisindeydim tepkin yok mu falan dedi yok dedim Eve gittim mesaj attı hiçbir şey söylemedin dedi. Söylememe gerek yok bir şey düşünmüyorum dedim özür diledi çok takmadım yarım saat sonra aradı ve hala bir şey söylemediğimi söyledi ne düşündüğümü sordu tekrardan hiçbir şey düşünmediğimi söyledim sonra yine mesaj attı ve cevap vermedim Olay böyle kısacası, çok saçma bir durum içindeyim hayatımda bu kadar saçmasını yaşamamıştım. Söylediği çok inandırıcı gelmedi nedense çünkü biz hep birlikteyiz telefonu dibimde bazen bakıyordum izin veriyordu zaten 2 ay olmuş tanışalı hiç mi bana denk gelmedi bu çocuk? Arkadaşlarıma danıştım onlar da işin içinden çıkamadı yalan olabilir gerçek olabilir bahane olabilir YEM BİLE OLABİLİR diye düşündük Çünkü derken bile çelişkiliydi önce banane dersin diye söylemeyedim dedi sonra aramız bozulmasın diye söyleyemedim dedi fırsat olmamış falan inanmak istemiyorum hala Yakın arkadaşlarıyla konuştukları benim hakkında düşünceleri hepsini duydum ve gördüm gözümle hakkımda olumlu şeyler söylemişler ama birden böyle bir olay olması yine çelişkili Ben işin içinden cıkamadım siz ne düşünüyorsunuz? |
Uzun zamandır konuştuğum kızın ilişkim var (?) itirafı
-
-
Seninle takılmalık ilişki yaşamak istiyor sevişelim yatıp kalkalım istiyor gibi bir izlenim edindim. Çelişki değil. Bazı insanlar böyledir.
Ya oturup konuşursun ben ciddi ilişki istiyorum o yüzden arkadaş kalalım veya iletişim kurmayalım dersin
Ya da erkek arkadaşı olduğunu umursamadan takılmaya elele tutuşmaya yakın olmaya, belki de daha ileri aşamalara gitmeye devam edersiniz
Hayatta herkes uzun vadeli ve dürüst bir ilişki beklemiyor; unutma hocam
-
Şahsi fikrim ve çevremden denk geldiğim durumlardan dolayı aklıma gelen ilk şey, senden sürekli olarak bu konu hakkında laf almaya çalışmasının ve aynı soruyu sormasının sebebi,
ona istediği cevabı vermemen, o kadar da üzülmemen, ilgisiz davranman, kızın hatta kızların alışık olduğu bir şey değil. Birçoğu sürekli talep edilen taraf olduğu için böyle cevaplara alışık değiller. Bundan dolayı kendini değersiz ve önemsiz hissediyor.
Çünkü onun asıl istediği cevap ''kahroldum, şöyle üzüldüm, böyle yamuldum, devam edemez miyiz?'' türevinden cevaplar. Bunları senden duymadığı için kafasında ''ya ben bu kadar etkisiz (tırt) mıyım ki bana düzgün cevap bile vermiyor''.
Ayrıca sen büyük ihtimalle, efendi ve nazik birisin gözünde. Yani çok da sevgili olunmak istenmeyen ama kırmakta istemediği birisin. Genellikle kadınların yapacakları çoğu şeyi yaptıktan sonra en son sığındıkları son liman gibi bir şeydir bu da.
Bir sebepte kız kötü bir şey yaptığının farkında ve vicdanını rahatlamak istiyor. Sende konuşmadığın için iyice karambole girmiş olabilir.
Aslında cevap vermemekle en iyi şeyi yapmışsın ama bu tekrar ederse diyebileceğin en temiz şey ''ne dememi istiyorsun?''
Senin kendine şunu sorman gerekli, ''bu kız hayatımda olmazsa ne kaybedirim?''
-
istediği cevabı veremedim hocam o an şok etkisindeydim daha sonrada da aradı sordu yazdı yine cevap vermedim şuan konuşmuyoruz
söyleyecek çok şeyim var kelimeleri toparlayamıyorum neden daha önce söylemedi mesala düşünüyorum ama gerçekçi de gelmiyor ağır konuşurum komple kaybederim diye korktum
-
''İstediği cevabı verme'' durumunu yanlış anladın sanırım.
Bunun dışında çoğu erkek böyle düşünüp (komple kaybederim...) kaybetme korkusu veya durumu çeviririm rüyasıyla kendini iyice kötü durumlara sokuyor.
Senin olmayan bir şeyi kaybedemezsin, bunu unutma.
Sen bu kızı sevgili olarak mı istiyorsun yoksa arkadaş olarak mı? Bunu düşündün mü ve bu konuda kendine yalan söylememen lazım ki buna göre nasıl hareket edeceğini düşünesin.
''...2 ay olmuş tanışalı hiç mi bana denk gelmedi bu çocuk?'' kısmında da kendine ve gözlem gücüne çok güvenme, bu bir teselli ve sonrası için kendine umut vermektir. Çevrede neler olduğunu görüyorsundur.
İnsanlar birbirlerini ayakta uyutuyor. Nişanlısına fotoğrafını çektirip sevgilisine atan var ki bu dediğim örnek değil bizzat arkadaşımın başına gelen bir olay. Bu durumu çözdüğünde çocuğun kendini toparlaması bir yıl aldı ve işin daha da kötü tarafı kızın bunu aldattığı çocuğun nişanlı olduğundan haberi bile yok.
''Benim ilişkim vardı ...'' diyen bir insana güvenebilir misin? Bu başlı başına düşünülmesi gereken bir durum.
Senin anladığım kadarıyla, düzgün/ uzun ilişki deneyimin çok olmadığı ve uzun bir süredir de biriyle birlikte olmadığından dolayı sana böyle ilgi gösteren biri var diye kendini kaptırmışsın. Bu kafa yapısı çok tehlikeli ve seni hatalı tercihler yapmaya iter.
Bütün bu dediklerim negatif şeyler ama sonradan pişman olmaman için sakin kafayla düşünmen gereken şeyler. İlk olarak bu konuda kendine dürüst olman lazım.
Umarım bu durumdan çabuk çıkıp ileri zamanlarda güzel günler yaşarsın.
-
Ayrıca ağır konuşmana gerek yok, insanlar ağır ya da öfkeli konuşarak içindeki hıncı çıkarmaya çalışıyor ama bunun zararı aslında kendine oluyor.
Evet düştüğün durum sıkıntılı ama her zaman sakin olan insanlar düzgün kararlar verip, tartışmayı kazanır. Öfke insanların düzgün düşünmesini köreltir ve daha da fazla istenmeyen sonuçlar doğurur.
Ağır ve kötü konuşunca sadece kendi zarar görmüş egonu tatmin edeceksin ve sonuçta yine eline bir şey geçmeyecek.
İleriye bak, böyle şeylerde takılı kalma.
-
Tespitler çok iyi olmuş , yazdığın yazıların içinde gerçekten çok ince mesajlar var umarım okuyan arkadaşlar mantığı ile hareket ederler ...
Senin anladığım kadarıyla, düzgün/ uzun ilişki deneyimin çok olmadığı ve uzun bir süredir de biriyle birlikte olmadığından dolayı sana böyle ilgi gösteren biri var diye kendini kaptırmışsın. Bu kafa yapısı çok tehlikeli ve seni hatalı tercihler yapmaya iter.
Özellikle şu yazı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ReLaX_35_ -- 2 Nisan 2022; 12:55:0 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X